המלצות למכשירים

bardy

New member
המלצות למכשירים

שלום אני מחפש מכשיר אנדרואיד עם המפרט הבא: - גרסה 2.2 לפחות, שיכול להשתדרג גם ל-2.3 (יש לי ידע טכני, ואני יכול לעשות את זה אם הגרסה זמינה למכשיר) - מסך 3.7" לפחות. כמה שיותר גדול, יותר טוב. - מקלדת חומרה פיזית - *חובה* (לא מקלדת מגע במסך) - אני לא צריך ממשק בעברית, רק תמיכה בפונטים ובמקלדת עברית (כלומר, גרסה 2.2 ומעלה עם מקלדת כגון ANYSOFT) - השימוש שלי במכשיר יהיה בעיקר כמחשב כף יד. אני מדבר משהו כמו שעה שעתיים בחודש בסלולרי הנוכחי כך שהחלק של הטלפון פחות חשוב. בארץ ראיתי שיש רק את שלושת הדגמים הבאים: - SONY ERICSSON XPERIA MINI PRO - מסך קטן מדי - MOTOROLA MILESTONE - גרסה 2.1 ומקלדת לא כל כך נוחה - HTC DESIRE Z - נשמע טוב מאוד, אבל עדיין לא הצלחתי לראות את המכשיר במציאות כדי לבדוק אותו. שאלות: 1. ה-DESIRE Z זה מכשיר טוב? מנגנון הפתיחה של המקלדת שלו לא סטנדרטית ואני חושש שהוא יישבר או שהמסך ירעד במהלך ההקלדה. 2. ממשק ה-SENSE של HTC שווה משהו? כדאי להתעקש עליו או שאפשר לוותר אם אני לא כל כך משתמש במכשיר כטלפון? הוא צורך הרבה מבחינת משאבים (מעבד, זיכרון, וכו')? יש דגם מקביל ל-DESIRE Z (נקרא G2) שהמפרט שלו זהה פרט לזה שיש לו את הממשק הרגיל של האנדרואיד ושהמחיר שלו טיפה יותר נמוך. 3. אפשר להפוך כל מכשיר אנדרואיד למודם עבור המחשב הנייד? שמעתי שמועה שיש יצרנים/מפעילים שחוסמים את האפשרות הזו (TETHERING). 4. באופן עקרוני, אם אני מחבר את המכשיר כמודם למחשב, אפשר יהיה להוציא ולקבל שיחות במקביל? זו תכונה סטנדרטית של דור 3? 5. מה דעתכם על מכשירים של מוטורולה? שמעתי שהם לא מצטיינים בממשקים, אבל הנתונים של המכשירים החדשים שלהם מדהימים (מעבדי DUAL CORE, זיכרון אחסון סטנדרטי 8GB, הרבה יותר ממה שאחרים מציעים). 6. פרט לכך, מה ההעדפות שלכם לגבי יצרנים? תודה מראש דביר

binon

New member
מוטורולה מיילסטון

יש לי את המכשיר כבר קרוב ל 5 חודשים ואני מאוד מרוצה ממנו. קניתי עם גירסה 2.1 ושידרגתי ל 2.2 המכשיר עובד יפה, כמעט אין לו קריסות ובסה"כ הוא ממש בסדר. המקלדת שלו יותר נוחה (לדעתי) ממקלדות אחרות שניסיתי, המקשים נוחים ויש אחיזה טובה למכשיר כשהוא פתוח. אני כמעט לא משתמש במקלדת הוירטואלית, רק בפיזית. הבעיה היא שהמכשיר הזה נחשב כבר למיושן הוא קיים כבר הרבה זמן בשוק ולדעתי כבר לא מוכרים אותו. מבחינת זיכרון הוא מגיע עם כרטיס 8GB שמספיק ללא מעט אפליקציות ושירים ומה שתרצה. כמובן שאתה יכול להגדיל אותו עד 32GB לפי הצרכים שלך. רק מעניין אותי לדעת איזה שימושים של מחשב כף יד אתה צריך?

bardy

New member
מיילסטון

תודה על המידע. את המיילסטון עדיין מוכרים, ולמעשה הוא אחד משלושת האנדרואידים היחידים בארץ שיש להם מקלדת. האחרים הם SONY ERICSSON XPERIA MINI PRO ו-HTC DESIRE Z. דווקא את המיילסטון ראיתי במספר הגדול ביותר של חנויות לעומת המכשירים האחרים. כנראה שנשאר עדיין מלאי גדול. ה-XPERIA קטן לי מדי, וכשבדקתי את המיילסטון הנוכחי (דור ראשון) המקלדת שלו הייתה מאוד לא נוחה. אין ריווח בין המקשים והמקשים נמוכים. זה גרם להמון שגאות הקלדה. יכול להיות שצריך להתרגל לזה ואז אין שגיאות, אבל את זה קשה לבדוק בחצי שעה של משחק עם המכשיר. המכשיר הנוכחי שלי הוא IPAQ 6915 ושם יש מרחק גדול מאוד בין המקשים. לא היתה בעיית הקלדה כבר מהרגע הראשון. לגבי השימוש במכשיר, אני כמעט לא מדבר בטלפון (משהו כמו שעה שעתיים בחודש) וגם לא מתכתב יותר מדי ב-SMS, כך שאני יכול בהחלט להסתדר עם הממשק המקורי של האנדרואיד שמסנכרן את אנשי הקשר ואת לוח השנה מגוגל. הדרישות שלי מצד המחשב של המכשיר הן: - קודם כל דואר אלקטרוני. אני כותב הרבה מיילים כשאני נמצא מחוץ לבית/משרד, ובגלל זה חשובה לי מקלדת חומרה. - יכולת להציג קובצי אופיס ו-PDF בצורה נוחה. אני לא צריך לערוך, רק לראות את התוכן. זה בשביל העסק. מבחינת הצרכים האישיים: - נגן מוסיקה עם כמה שיותר מקום - אניגם מוסיקאי, ואשמח אם המכשיר יוכל לתפקד כטייפ להקלטת חזרות. יחסוך לי את הצורך במכשיר הקלטה נפרד. - כרגע אלה השימושים העיקריים, אבל אני אוהכ גם לבדוק את הגאדג'טים שלי מבפנים ומבחוץ, ולעשות איתם הרבה נסיונות והתקנות שצורכות משאבים. תמיד אני קונה חומרה שתספיק לי ל-4-5 שנים קדימה, אז אני רוצה לקנות היום משהו עם נתוני משאבים (מעבד, זיכרון, וכדומה) מובילים כדי לא להתקע בלי משאבים עוד שנתיים. כרגע יש למוטורולה את המכשירים החזקים ביותר בשוק (שוב, כאלה עם מקלדת פיזית), ואני תוהה אם כדאי ללכת על מוטורולה ואם כדאי לוותר על ממשק ה-SENSE של HTC, ששמעתי שהוא מעולה. המכשיר היחיד שלא הצלחתי לראות במציאות הוא ה-DESIRE Z כך שאני לא ממש יודע עד כמה הממשק הזה טוב.

binon

New member
מקלדת

אני הפוך ממך, אני כמעט לא משתמש במיילים אבל כותב הרבה SMS ים. בד"כ אני במקום סגור ואז אני משתמש במקלדת הפיזית. כשאני בחוץ, באור ישיר יותר נוח לי לעבוד עם המקלדת הוירטואלית, כי ההדפסה של האותיות בעברית על המקלדת חלשה מאוד ולא רואים אותה כ"כ באור יום. בגלל שהמקלדת היא לרוחב המכשיר המקשים מאוד נוחים לעבודה. קצת היה קשה להתרגל בהתחלה למיקום של חלק מהאותיות אבל בסה"כ מתרגלים תוך כמה ימים. המכשיר מציג יפה מיילים, מצגות PP, PDF וכו'. ראיתי במרקט שיש הרבה אפליקציות להקלטת קולות וכו' לא התעמקתי בהן. מקום - זה כבר תלוי בכרטיס הזיכרון שתשים. אני משתמש ב 8GB שבא עם הכרטיס ועדיין יש לי מקום

bardy

New member
מקלדת

אוקיי, אם אתה אומר שמתרגלים למקלדת, אז נראה לי שמוטורולה מובילים כרגע. לגבי הזיכרון, ידוע לי שאפשר להרחיב עם כרטיס זיכרון ואפשר להתקין אפליקציות גם בכרטיס החיצוני, ואני גם יודע שבמכשירים הניידים אפילו חצי ג'יגה זיכרון אחסון זה המון, אבל במחשבה לטווח רחוק אני יודע שהאפליקציות העתידיות ידרשו יותר ויותר מקום, וחשוב שגם הזיכרון הפנימי יהיה גדול כדי שיהיה מספיק מקום לדברים שלינוקס צריך (למשל מחיצת SWAP וקובצי מערכת), במיוחד אם יש למכשיר ממשק מיוחד וכבד. באייפק הנוכחי שלי הייתי שמח להתקין עוד כמה תוכנות כבדות, ואפשר להתקין גם בכרטיס הזיכרון, אבל אי אפשר לעשות את זה כי אין מספיק מקום בזיכרון הפנימי של המערכת. דביר

almogi

New member
לך על המיילסטון 2

גם עבורי המקלדת הפיזית היא הכרח (מאוד קשה לי לכתוב טקסט ארוך במקלדת וירטואלית) ולכן עברתי ממיילסטון 1 ל 2. ההבדלים מורגשים - המקלדת הפיזית במיילסטון 2 הרבה יותר נוחה (ה Pad שתפס משהו כמו 2 ס"מ הוחלף בחיצים ולכן המקשים יותר רחבים עם מרוחים יותר גדולים). גם המכשיר עצמו מהיר יותר, בא מותקן עם פרויו וזכרון פנימי של 512MB (בקודם היה 256). אפשר להשיג אותו בחנויות במשהו כמו 2,000-2,500 ש"ח. תוודא רק שבמקלדת יש חריטה עברית.

bardy

New member
מה עם חיבור למחשב?

יש לו אפשרות לעשות TETHERING (שיתוף אינטרנט עם המחשב באמצעות USB)? זה חשוב לי מאוד. ודרך אגב, איפה מצאת אותו בארץ? אני לא רואה אף חנות שמוכרת אותו.

almogi

New member
לא ניסיתי לעשות Thethering

את המכשיר הביאו לי מאוסטרליה לפני חודשיים. נדמה לי שיש אותו ב Clove במשהו כמו 300 פאונד כך שעם משלוח ומכס יעלה לך כ 380 פאונד. הכי טוב אם אתה נמצא באירופה לקנות אותו שם. תצטרך רק לחרוט את המקלדת בארץ (משהו כמו 100 ש"ח). מאחר שהוא בא עם פרויו התמיכה בעברית (פונטים) כבר קיימת.

bardy

New member
אני לא נוסע לאירופה

ואין לי איך להביא אותו משם פרט לאתרים שמוכרים לישראל. לגבי TETHERING, האופציה בכלל קיימת (בהגדרות, איפשהו באזור התקשורת) או שהורידו אותה? עוד דבר, איך הוא מבחינת מהירות עבודה (הפעלה ושימוש ביישומים)? מהירות מספיקה או שהוא זוחל?

למעלה