המלצות למיקרוגל

סנאית22

New member
המלצות למיקרוגל

אנו עומדים לקנות מיקרוגל ורצינו לברר כמה דברים - האם יש הבדל בין מיקרו שהוא גם גריל לבין "מיקרו-טורבו", או שהכוונה לאותו דבר? האם במיקרו-טורבו (או מיקרו שהוא גם גריל) אפשר גם לאפות עוגות? נשמח לשמוע המלצות על סוגים מומלצים! כרגע שמנו עין על מיקרו של חברת "Pilot", האם זו חברה אמינה?
 

ariri

New member
מיקרוגל

היי סנאית- שם יפה בכדי להבין כדאי לחלק את ההסבר ל 3 (כמו כל דבר בצבא) 1. מיקרוגל הינו מכשיר המשדר גלים בתדר גבוה מאוד, גלים אלו מנענעים את מולקולות המים התבשיל ומחממות אותו. 2. גריל הינו גוף חימום המותקן התקרת חלל הבישול ומקרין חום גבוהה מאוד.ככול שהאוכל קרוב יותר הוא יספוג יותר חום. 3. טורבו הינו גוף חימום המותקן בדרך כלל בגב החלל וכולל גם מאוורר המפזר את החום באופן שוה בכל החלל. עכשיו אנחנו מדברים על שילוב של 2 אלמנטים בכלי אחד. א. מיקרוגל + גריל נועד בד"כ לבישול עוף כי החימום במיקרו לא משחים את העוף ולמרות שהוא בשל הוא ניראה חיוור ואז ב5 ד' אחרונות מפעילים את הגריל להשחמה. לא ניתן לאפות בו ב. מיקרוגל + טורבו נועד לאפיה (דומה קצת לטוסטר-אובן) וניתן לאפות עוגות במיגבלות הנפח של המיכל. לגבי החברות רובן מגיעות מאותו מקור- סין אז לא משנה איך קוראים להם ממליץ כי תחליטי עפ"י הנפח, הפעלה מיכנית או אלקטרונית וכמובן עפ"י התקציב שאת מייעדת לנושא. בהצלחה
 

סנאית22

New member
ממש תודה!

תודה על התשובה המקיפה, מגיע לך
ו
, וירטואליים בינתיים (אני עדיין ללא התנור...) אשאל עוד שאלה - מה ההבדל בין הפעלה מיכנית לאלקטרונית (דיגיטלית), האם יש עדיפות לאחת מהן?
 

ariri

New member
מענה לסנאית

היי הפעלה מכנית כוללת 2 "ברזים" אחד מגדיר את העוצמה של המיקרוגל והשני מגדיר את הזמן שרוצים להפעילו. בהפעלה אלקטרונית זה נעשה אותו דבר באמצעות לחצנים ע"ג צג יפה ובנוסף קיימות תוכניות מובנות מראש כמו הפשרה בישול בשר וכדומה המשחרר אותך מהצורך להגדיר עוצמה וזמן לכל סוג צורך כמובן האלקטרוני יקר יותר ונוטה יותר להתקלקל. ומניסיון אישי ויש לי אלקטרוני אינני משתמש כמעט בפונקציות המובנות מראש.
 

maybesure

New member
תרשי לי

לצרף לך קישור לשאלה דומה שעלתה בפורום אחר: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=102&msgid=96571679 עניתי שם בפירוט. אגב, אין כזה דבר רק בישול עוף בגלל ההשחמה. אפשר להשחים בו כל דבר שניתן להשחים בגריל רגיל, אבל מנסיונם של אחרים למדתי שגריל של המיקרוגלים לא ממש יעיל, איטי, לא משחים אחיד וכו'. לעומת זאת הטורבוגלים למיניהם הם מיקרוגל לכל דבר, וגם תנור קטן כמו כל תנור טורבו אחר. כאשר משתמשים בפונקציית תנור טורבו בלבד - ניתן לאפות בהם בתבנית מתכת ולפי ההוראה הזו ניתן להבדיל. כמובן שאפשר גם בפיירקס הן בפונקציית מיקרו והן בפונקציית תנור, פלסטיק רק במיקרו. עוגות נאפות בו בדיוק כמו בתנור רגיל רק במגבלת תבנית בגודל מתאים לצלחת המסתובבת, אני אופה בטורבוגל שלי בתבניות עגולות 28 ס"מ או ריבועיות באותו היקף.
 
למעלה