המלצות ללימוד זן

asaf kidroni

New member
המלצות ללימוד זן

שלום לכולם מבקש המלצות ללימוד זן באיזור השרון תודה מראש. אפשר במסרים.

קצת באיחור אמנם...

אבל ההמלצה שלי היא לא ללמוד באף אחד ממרכזי הזן בארץ. אם בודהיזם בכלל מעניין אותך, ישנם בישראל כמה מרכזים רציניים של בודהיזם טיבטי ובודהיזם תראוודי. אם השתוקקותך העזה היא רק לזן, הייתי מציע לך לשקול ברצינות מעבר לארה''ב וקנדה שם ישנם מרכזי לימוד רציניים ללימוד זן והנזירים והנזירות דוברי אנגלית, ואם תהיה מוכן ללמוד סינית או קוריאנית אולי גם נסיעה לטאיוואן, סינגפור וקוריאה תהיינה מועילות בשבילך.

אינקה

New member
יש בארץ ישיבות מעולות

אם אתה רוצה להיות דתי אין סיבה שתאמץ את דתם של הטיבטים דווקא. אין בארץ מורים לבודהיזם ברמה שמתקרבת איכשהו לרמתם של מורי היהדות שתמצא כאן ואם בוחרים בדרך הדת אז זה נראה עדיף אלפי מונים. אל תטעה - למרות דמיון טקסי מסויים הבודהיזם על סוגיו אינו זן בשום פנים ואופן ואינו דומה לו. אל תתפתה למשהו דומה בחיצוניותו אך שונה בהוראתו. יחד עם זאת אין להטיל ספק בכך שאין מורי זן בעלי שיעור קומה בארץ ושהמרכזים בחו"ל (לא כולם כמובן) עדיפים מהבחינה הזו. אך איני מקבל את שיטת הכל או לא כלום ועדיין תוכל לקבל הוראה וכיוון גם במרכזים בארץ ובמיוחד ממורים שמגיעים מחו"ל.

אתה טועה ומטעה.

א: הזן אינו שונה במהותו מהמסורות התראוודיות או הטיבטיות. איך אני יודע? מלימוד והכרה אישית של מסורות אלו. ב: המורים הטיבטים שמגיעים בשנים האחרונות לארץ (בתכיפות של אחת לחודש כמעט) לא נופלים ברמתם מהמורים הגדולים של היהדות. איך אני יודע? הלכתי ללמוד גם מאלה וגם מאלה. ג: זן-בודהיזם הוא דת לכל דבר. איך אני יודע? חייתי במנזר כזה וביקרתי כמה אחרים.

לא כך הוא הדבר

למי שנועל נעליים. אולי, פעם, תהייה לך הזכות של לא להטיל דופי בזולתך, גם אם אתה חושב שהאחר עושה זאת לך. והנה, מה שלמיטב הבנתי היא הפיסקה היפה ביותר שבתפילות היהודיות: "...ולמקללי נפשי תידום ועפר לכל תהיה." מי ייתן וכולנו נזכה לממש את כוונתן של מילים אלמותיות אלו בחיינו.

אינקה

New member
עבור הנועל נעליים כל דרך עטוייה עור

ועבור זה שרגליו פצועות כל צעד הוא מדקרות סכין.

למעלה