המלצות לירושלים?

d a p h n a

New member
המלצות לירושלים?

בסופ"ש אנחנו אצל ההורים בירושלים, אבל בניגוד להרגלם, הם לא בבית בשבת בצהריים ולכן חשבנו לצאת למסעדה עם חברים. הבעיה? בתור אנשים עם היסטוריה ירושלמית כבדה, כבר חרשנו לעומק ולרוחב את פוקצ'ה בר, ספגטים, שונקה, קקאו, וצ'לו (כמובן הרשימה לא מעידה על איכות אחידה בין המקומות, אלא סתם מציינת מה חרשנו כבר). אנחנו מחפשים מקום נחמד ולא יקר מדי (לא ארקדיה וכו'), ידידותי לסביבה, לאכול בו צהריים. חשוב שיהיו בו גם אופציות צמחוניות. יש מישהו שיכול לחדש לנו משהו בירושלים?

d a p h n a

New member
באדום הייתי ב"מסיבת הרווקות"

(או יותר נכון - ארוחת הערב עם האחיות שלי לפני החתונה
). אף שאני מחבבת את החלל והאווירה, הם נופלים באגף הצמחוניות מבחינתי (רק ריזוטו פטריות, ואני לא אוכלת פטריות גם מטעמי טעם וגם מטעמי אלרגיה קלה). ב"דולפין ים" לא הייתי, ואני מנסה עכשיו לאתר תפריט מקוון שלה כדי לראות אם יהיה לנו מה לאכול שם.

Mastika

New member
קבלייר, מונא, צ'אקרה...

קבלייר, מונא וצ'אקרה. וכמובן - השאנטי הישנה והטובה, אם כי אני לא בטוחה האם פתוחה בצהריים. אגב - מצטרפת גם להמלצה על דולפין ים.

d a p h n a

New member
אין לי מזל.... ../images/Emo13.gif

או שלמסעדות שאתם ממליצים אין אתר עם תפריט, או שאם יש אז אין בו מנות צמחוניות. בעיה קשה.
בכל מקרה, תודה על ההמלצות!

לצאקרה יש מנות צמחוניות

אני לא בדיוק זוכרת, אבל שווה להתקשר ולשאול, כי הם מכינים אוכל מעולה- המנות הראשונות שלהן זה בכלל חגיגה - ממליצה על העלי גפן שם.

prizman

New member
יש גם את סול, טאפאס בר.

מקום מאוד נחמד. בררי גם לגבי התפריט שלהם.

עוד רעיון אבל מקום לא חדש

פארדיסו בקרן היסוד - יחסית ידידותי לצמחונים- אכלתי שם את הרביולי במילוי דלעת ברוטב פסטו - שהיה מאוד נחמד. את סול אני אוהבת - אמנם לא כשרים, אבל אני לא בטוחה שפתוחים בשבת בצהריים. ואם את פעם מגיעה בימי השבוע - אל דנטה ברחוב אוסישקין אמור להיות מצוין (טרם הספיקותי, אבל שמעתי ממקורות מהימנים). כמו שחברה שלי (שגם צמחונית), אמרה די נכון - למסעדות איטלקיות "חלביות" - יותר משתלם להיות כשרות, מה שקצת מקשה על הענין של שבת בצהריים...

d a p h n a

New member
אל דנטה הוא אחד מן המקומות החביבים

עליי, לארוחות צהריים עם אמא כשאני באה באמצ"ש.
לגבי פאראדיסו, זו באמת אפשרות. ישבנו שם לקפה לא מזמן, אבל זו גם אפשרות נחמדה לאוכל. אבדוק גם את האפשרות של סול.

Forum User

New member
ירושלים מתנהגת כמו גושדן בצהרי שבת?

כבר מזמן ויתרנו על אופציית ארוחת שבת בצהרים במסעדה גושדנית מטעמי שמירה על שפיות הדעת. דווקא מוצ"ש שקט ונעים ברוב המקומות, ביחוד אחרי שמלצרי היום המותשים מתחלפים למשמרת רעננה. גם בירושלים זה כך?

d a p h n a

New member
יש קצת טירוף בשבת בצהריים

אבל קודם כל תלוי באיזו שעה באים, ושנית אם מזמינים מקום מראש אז באמת שאין בעיה.

למעלה