המלצות לטיול קל

המלצות לטיול קל

שלום לכולם,
אנחנו זוג + 3 (בגיל 4.5 - 9.5). רוצים לנצל את העונה לפני "העונה" לטיול קליל ונעים.
המגבלות - בגלל ענייני בריאות אני מנועה מללכת הרבה וקשה. גם הקטנה לא רגילה במסעות. אז המסלולים צריכים להיות מתונים עד קלים.
ללינה היינו שמחים למאהל כלשהו (חשבנו על אבני איתן אבל המסלולים באזור נראים לי מעל ליכולתנו).
גם גני חוגה באים בחשבון, מישהו היה שם ויכול לחוות דעה על המקום? מה אפשר לעשות בסביבה?
האם קר מדי לכנרת?
תודה על כל מידע,
שבוע טוב

אלעד 1975

New member
בואו נפריד שני נושאים שונים: הלינה והטיול/ים

האם אתם מנוסים בלינת שטח? ואם כן, האם רוצים מקום זול או מוכנים לשלם?
האם הלינה היא ההכרחית או מספיק לערוך טיול יום?
האם איזור כנרת ודרום הגולן הוא זה שעל הפרק?

גני חוגה - היינו. מתאים לעונה הזו אם לא חם מדי. המים-קרח. המקום מתוקתק. המחיר לא זול.
באיזור: גן לאומי בית שאן (יש חזיון אורקולי במוצאי ימי חמישי אני חושב), גן השלושה (הסחנה), הליכה בתוך מימי נחל קיבוצים (היחיד שחינם מבין השלושה אם הולכים ברגל ולא משכירים קלנועית וכד').
על פניו מתאים לכם. המסלולים קלים.
אם רוצים לתחוב את הידיים עמוק יותר לכיסים אפשר לשקול גם ביקור ב"גן גורו" - פארק אוסטראלי עם חיות, בעיקר קנגורו שניתן להאכילן. בתשלום לא סימלי.
כל מה שהצעתי לכם - במרחק נסיעה של לא יותר מרבע שעה מגני חוגה.

לא קר מדי לכנרת ואם לא חג או חופש או סוף שבוע יהיה רגוע למדי.

תודה אלעד

אנחנו לא מנוסים בלינת שטח (עוד לא יצא לנו עם הילדים...). כן רוצים לישון איתם "בחוץ" אבל לא ערוכים לאוהל. מעדיפים משהו באמצע.
בעצם אתה אומר שהכנרת פחות קרה מגני חוגה?
האם נחל הקיבוצים זו הליכה סבירה? הבנתי שיש קטעים שצריך לשחות ממש (אי אפשר לעמוד?)
את גן גורו מכירים היטב וגם בסחנה היינו.
&nbsp
אנחנו לא סגורים על האזור בכלל...
לא רוצים להרחיק מדי דרומה (אנחנו מהצפון) כי יש לנו יומיים סה"כ.
תודה

אלעד 1975

New member
דומני שטמפ' הכנרת גבוהה מזו שבגני חוגה אבל

בגני חוגה המים רדודים.
מזג האוויר דומה בשני המקומות.
בנחל קיבוצים יש קטעים קצרים (תלוי גם בעונה ובמפלס) שמבוגר בעל גובה ממוצע ייתכן ויתקשה לעמוד. צריך להיערך עם אמצעי ציפה.

מה דעתכם על לינה ביער האיילים באודם? אפשר ללון בחושות או משהו דומה לכך (גם בקמפינג שעל). המחיר לא זול אך הוא כולל ביקור יום בחי בר או קטיף דובדבנים בקמפינג שעל.
טיולים קצרים באיזור: יער אודם עצמו, מבצר נמרוד, תל דן (זו כבר נסיעה של כחצי שעה).
אם כסף הוא לא בעיה יש גם לינה באוהלים מונגולים או אחרים שמציעים קמפינג יותר מפנק.
רבים מהם נמצאים ברמת הגולן, עם אקלים נוח בהרבה מאשר סביב הכנרת.

אם מתמקדים בצפון: תל דן, חצבני, חולה, חורשת טל ותל חי?

מה אתם אומרים? מתאים לדרישות?
יש המלצות על לינה באזור (היינו שמחים למאהל, אבל הקרובים ביותר הם כנראה בקלע אלון וזה קצת רחוק רק כדי לישון שם...).
תודה מראש,

&nbsp

אלעד 1975

New member
תל דן? יש שם המון חניוני קמפינג קרובים

ואפילו לינה במחיר סמלי באולם הספורט של קיבוץ דן.
אבל להלן אתרי הקמפינג:
ישנם שני אתרי קמפינג המיועדים למשפחות, כלומר ללא מוזיקה רועשת וכד'. החניון הירוק בבית הלל ובקיבות דפנה (שניהם דקות ספורות של נסיעה). המחירים כ 70 ש"ח לאדם.
יש את האתר הותיק וההמוני אך רחב הידיים של חורשת טל (גם כן דקות נסיעה).
יש את אתרי הלינה שמפעילות חברות הקיאקים כמו קמפינג בית הלל, דג על הדן.
אני בטוח שיש עוד אם מחפשים ברשת, אני מזכיר את מה שקפץ לי לראש והכל קרוב.

ואגב, כל המקומות הללו מצויינים ומתאימים אפילו לשיא הקיץ.
*תל חי פחות אטרקטיבי מבחינת מסלול לגילאים צעירים. עדיף רק לעצור בפסל האריה השואג.

אם במאהל הכוונה היא למקום שתוכלו לישון בו באוהל מסודר מראש

בחניון הירוק ליד בית הלל יש להם כמה אוהלים אינדיאניים כאלה שאפשר לשכור. האזור מקסים ויש מגוון של מסלולים באזור. קחו בחשבון שעדיין קר מכדי להכנס למים.
&nbsp
אני כן הייתי נוסעת לאזור נחל הקיבוצים, האזור חם יותר, בנחל הקיבוצים תוכלו לשכור רכב גולף ולעבור מנקודה לנקודה בקלות ובנחת, אין חובה לעשות את המסלול הרטוב על מנת להנות מהטיול שם. כמו שצוין עתיקות בית שאן נהדרות, אני מאד ממליצה על החזיון האור-קולי הלילי, חוויה נהדרת.
&nbsp
אפשר לעלות לדרך הנוף בגלבוע לטיול רכוב עם עצירות קצרות בדרך, ויש עוד המון אפשרויות באזור. רק תגידי אם מתאים..
&nbsp
ואם אתם רוצים להכנס למים - אין טובה מהסחנה, המים תמיד חמים שם..
&nbsp

חזרנו לדווח

ובכן, יצאנו עם שלושה ילדים.
החלטנו על טיול קליל עם מסלולים קצרים, מותאמים לנכים, וללינה היה לנו חשוב בריכה (גם כי המים בנחלים עוד קרים מדי לרחצה) - אז בחרנו בכפר גלעדי. בדיעבד יכולנו להסתפק בפחות, אבל היינו מוכנים להוציא יותר, כי זה נופש ראשון מזה זמן רב...
אז היינו בצוק מנרה (יקר אבל כיף!).
היינו באגמון החולה - היה מאכזב. כבר אין כמעט ציפורים, ממש שומם. וגם לא זול. בדיעבד, היה עדיף אולי ללכת לשמורה, ולפחות לראות את החיזיון האורקולי (הילד בענייני צפרות
).
ביקרנו את האריה של תל חי, והילדים נורא התפעלו ממנו ומהסיפור (מודה שדי הופתעתי). לצערי חצר תל חי מאוד לא מעודדים ביקור אם לא מצטרפים לסיור שלהם, ולא הסתדר לנו עם השעות, אז ויתרנו, אבל כנראה שגם מזה הילדים היו נהנים (לפחות הגדולים).
המשכנו למפל התנור. זה היה אמור להיות ביקור קצרצר, והתארך... בילינו שם ארוכות והיה מקסים.
מפל סער כבר יבש...
וקינחנו בנחל שניר, שהיה כיף מאוד (אזור המנגל בכניסה מיותר לטעמי, אבל בסדר...).
&nbsp
&nbsp

אלעד 1975

New member
שמח שנהניתם. תמונות יתקבלו בברכה

לגבי אגמון החולה - כבר מזמן הגעתי למסקנה שלא צריך לשכור את אמצעי השינוע. עדיף ברגל , ולא חייבים להקיף את כל האגם. הולכים נגד כיוון תנועת האופניים עד שנמאס ואז חוזרים דרך הגן הבוטני.

תודה אלעד

מסכימה איתך בעיקרון. הבן שלי אפילו התבעס שלא הולכים ברגל...
אלא שהשנה לצערי זה היה או טיולים ממונעים, ומסלולים לנכים, או בכלל לא. אז העדפנו את זה. בדיעבד, בגלל שכבר כמעט אין עופות (ראינו קצת חסידות, אנפות וחוץ מזה גם לוטרות) - זו היתה בחירה בעייתית בכל מקרה. אבל נהננו מהגן הבוטני שם, וכן ראינו קצת. אשתדל להעלות תמונות בקרוב.

למעלה