המלצות לגנים

נעמה 116

New member
המלצות לגנים

שלום לכולם,
מחפשת מסגרת עבור בתי בת ה- 8 חודשים . אשמח לקבל המלצות /דיס המלצות
ולשמוע חוות דעת על גן אילן באליעזר יפה ועל הגן של רחל ביצחק שדה
תודה רבה

thehughi

New member
גן חיה, טרומפלדור 4

לא בטוח שהשנה נפתחה קבוצת תינוקות, אבל אם כן רוצי.
"מרגישים בבית" היא לא סתם סיסמה, ואם לא היתי עוזב את רעננה (ברוך השם) היתי משאיר את הבן שלי שם עד כתה א'.

ארזS

New member
עיוני, מה רע לך ברעננה?

האוהבות

New member
אטאף כמה שטויות

מהמלצה או דיס המלצה שביקשה פותחת השרשור הגעת להכפשה של כלל התינוקיות וגני הילדים.
לתינוק בגיל צעיר טוב להיות במסגרת קטנה ובניגוד למה שחושבים לא תמיד הכי טוב לו בבית עם אמא או מטפלת. יש מספיק אמהות שעדיף שלא תשארנה עם ילדיהם
וכנ"ל מספיק סיפורים לגבי מטפלות.
ולצערנו היום הורים חייבים לצאת לעבודה ולמצוא מסגרת מגיל צעיר לילדם.
לא בכל הגנים נותנים פחממות בכדי לסתום את התאבון של הילד, לא בכל הגנים נותנים אוכל זבל ולא בכל הגנים מקבלים ילדים חולים!
אם ילדייך היו בגנים כאלה וזו החוויה שחווית, צר לי עליך!

לנעמה- אני לא מכירה את הגן של רחל. על התינוקייה של אילן שמעתי דברים טובים . הכי טוב לנסות ולתפוס הורים שיוצאים מהגן (בשעות אחה"צ או בשישי בצהריים) ולשוחח איתם או לשאול הורים בגינות משחקים. שם סביר להניח שתוכלי לקבל הרבה מידע על גני ילדים.

ATAF151

New member
תינוק צריך 1 על אחד

על פי כל המומחים תינוק אכן צריך אחד על אחד, ברור שתמיד תוכלי למצוא אמהות נוראיות שעדיף שלא יגדלו את תינוקיהן, אבל מדובר במיעוט קטן. ואכן אני מסכים שקשה למצוא מטפלת טובה, לכן אני מבין בהחלט מדוע הורים רבים שמים בגנים מגיל של כחצי שנה.

לגן פרטי יש בעיה בסיסית והיא שזה עסק, וזה עסק שרוצה להרויח כמה שיותר, וכשמדובר בתינוקות, אז מדובר במי שלא יכול לספר מה הוא אכל בצהריים, ולספר על תינוקות אחרים שבאו חולים לגן.
מה שקורה בצהריים בגן זה שני דברים:
1. זול יותר לתת הרבה פתיתים ופחמימות.
2. ההורים לא נמצאים בזמן הזה בגן.
3. הילדים יותר אוהבים לאכול פחמימות, לכן לצוות יותר קל להאכיל אותם, ומדובר בשעת לחץ שרוצים כבר להשכיב אותם ולנקות את הגן.
ובגלל הסיבות הללו, אין צוות בגן שלא מתפתה לאוכל הזול והלא מזין.
ולגבי הילדים החולים, לפעמים מעלימים עין כי יודעים כמה ההורים לחוצים, ולפעמים באמת לא שמים לב בגלל שיש עוד תינוקות. אין כמעט הורה שלא קיבל לפעמים את הילד שלו חולה, ובגן אפילו לא ידעו. יש לי שאלה פשוטה, האם באמת נתקלת בגן שדורש אישור מרופא באופן קבוע עבור ילדים שהיו חולים?

ארזS

New member
כהורה וכסבא אין לי צל צילו של ספק שאתה צודק

ברמה העקורנית, אבל יש רצוי ויש מצוי.
ולא כל הרצוי גם מצוי.

ATAF151

New member
אני נגד גן בגיל הזה

המסגרת המושלמת לגיל הזה היא מטפלת אישית טובה, אבל ברור לי שזה יקר יותר ולפעמים קשה למצוא.

לי קשה לראות תינוק חסר אונים בן 8 חודשים במסגרת של גן, שאין מה לעשות ומנסים לחסוך שם כסף ולתת אוכל זול ולמצוא מטפלות זולות ככל האפשר, והורים שולחים ילדים חולים כי הם לחוצים ללכת לעבודה, ואין כמעט אחד שלא מגיע בשלב זה או אחר לבית חולים בגלל הידבקויות חוזרות ונשנות בכל מיני התקררוית ושלשולים.

כמובן כמו בכל דבר בחיים תמיד יתכנו גנים יוצאי דופן לטובה כמו שיש גם הורים יוצאי דופן איומים ונוראים, אבל לדעתי זה באמת יוצא דופן.

ATAF151

New member
אכן כן

באחת התגובות שלי היה יכול להתפרש בטעות שאני מייחס את החסרונות של הגנים דווקא לגן ספציפי, וזה לחלוטין לא נכון, לכן מחקתי את התגובה שלי ואז אוטומטית נמחקות גם התגובות של מי שהגיב לי.

rbm666

New member
המלצות לגני עירייה טרום חובה

היי כולם, אשמח להמלצות לגן טרום חובה שנה הבאה לילד שיהיה בן 4.
עדיף המלצות לא לגם יול"א אלא לגנים עד 14:00.

rbm666

New member
המלצות לגני עירייה

היי מנסים שוב...המלצות לגני עירייה טרום חובה יול"א או לא יול"א...
בפרט: דקלים באליעזר יפה, מרגנית בלוי אשכול ומורן ונורית בקזן.
ועוד שאלה לגבי גני יול"א- מתי אוכלים שם ארוחת צהריים והאם ניתן להוציא את הילדים לפני 16:30 למרות מה שאומרים....

למעלה