המלצות לגן טוב ושאלה בעניין שילוב

המלצות לגן טוב ושאלה בעניין שילוב

רציתי לשאול האם ישנו גן תקשורתי , מגיל שלוש..., שווה במיוחד או שמשקיע בילדים במיוחד בקיצור איזה גן יש עליו את ההמלצות הכי חמות מבחינת ההתקדמות והמקצועיות וההצלחה....
אני בכוונה לא שואלת על אזור מסויים כי אם יש גן כזה נראה לי ששווה לעבור דירה....

ועוד שאלה, אני שמה לב שהורים רבים משלבים את הילדים שלהם בגן רגיל. האם זה מתוך בחירה, האם זה מתאים רק לילדים אס"ים שבתפקוד טוב? אם זה כן מתוך בחירה אז למה גן רגיל יהיה יותר טוב ממסגרת בה הם יקבלו את הטיפול הממוקד והמתאים?
או שמא השילוב בגן רגיל יכול לקדם אותם טוב יותר מאשר בגן תקשורתי מיוחד?

תודה

אז אני אתן לך תשובה כללית

בכל הגנים יש השקעה בילדים.
אבל אם תתני לנו אזור אפשר יהיה לכוון אותך יותר.

ומשלבים ילדים אכן בתפקוד גבוה. עוד לא ראיתי בשום מקום שילוב של ילדים בתפקודים נמוכים יותר.
ויש גם דבר כזה שנקרא שילוב חלקי.

TikvaBonneh

New member
גן

תיכנסי לאתר של העמותה לילדים בסיכון. הגנים שמתוגברים ע"י העמותה הם עדיפים. יש בהם יותר השקעה. עדיף גם תמיד גן ותיק מאשר גן שזה השנה הראשונה שלו. הבן שלי היה בשני גני תקשורת מצויינים בהוד השרון, חרצית ודוכיפת.
היתרונות של גן רגיל:
1. יש סייעת אישית צמודה לילד. יש ילדים שזקוקים כל הזמן להשגחה אישית. אלו דווקא ילדים שבתפקוד פחות טוב או עם בעיות התנהגות.
2. יש יותר ילדים ולכן יש סיכוי גדול יותר שהילד ימצא חבר. זה נכון בעיקר לבנות, כי בגן תקשורת בד"כ יש מעט מאוד בנות.
3. אם הילד לא מתקדם בגן תקשורת, סימן שזה לא מתאים לו, ואז האלטרנטיבה היא שילוב יחידני.

הבן שלי היה שלוש שנים בגני תקשורת והיינו מאוד מרוצים. הוא התקדם מאוד מאוד.

אז פשוט לנסות השנה את הגן

ולראות אם זה יעשה לה טוב... וכן הגן שהיא תיכנס אליו מתוגבר ע"י העומותה לילדים בסיכון.
זה מה שהבנתי מהתגובה.
היא הייתה בשנה שעברה במשפחתון רגיל, רק בחודשיים האחרונים עם סייעת צמודה, שאגב לא הרגשתי שיש לה מושג מה זה אוטיזם, כל הילדים היו קטנים ממנה ורק אחת בת גילה היא לא ממש מתחברת כלל לילדים, תמיד לבד....
אני מתרגשת וחוששת מקווה שיהיה בסדר

TikvaBonneh

New member
כן, תכניסי אותה לגן תקשורת

תמיד תוכלי להוציא אותה אם לא יהיה לה טוב שם ולהעביר לגן רגיל. לצערי אם ההורים לא דואגים שהסייעת תקבל הדרכה אז אין שום תועלת בשילוב והילד\ה לא באמת משתלב.

כן היא אובחנה בשנתיים וחצי,

זה היה די ברור לכולם...כל הסימנים בווליום גבוה. תודה לאל.
היא מתנה .
אזור צפון. פרדס חנה הסביבה....

לגבי מעבר דירה

קחי בחשבון שגם כשאת מגיעה לעיר עם כמה גני תקשורת, לא בהכרח כולם אותו דבר ולא בהכרח תקבלי את מה שתרצי (אילוצי גיל של הילדים ואילוצים של מקום...), ולא בטוח שהצוות לא ישתנה.... לצערנו אין לנו הרבה בחירה.
אז ברור שיש מקומות עדיפים, לגבי גני תקשורת ובהחלט לגבי שילוב,אבל קשה מאוד להמליץ.... תתחילי עם לדבר עם הורים באזור שלך.

לגבי שילוב, אני כן מכירה ילד בתפקוד די נמוך שלעולם לא דרכה רגלו בגן תקשורת. דרש המוווון מההורים כי זה לא מקובל אבל זו הייתה בחירתם... שילוב צריך להתאים לילד, לא לתפקוד. איפה שהילד יפיק הכי הרבה זה המקום הטוב לו. הבן שלי לפי תפקוד והצ׳ק ליסט הרשמי אמור להיות משולב אבל אנחנו מרגישים שיפיק יותר מגן תקשורת אז הוא שם.... אסור להסתכל על שילוב כעל התקדמות אלא התאמה.

dina199

New member
מה ש'מקדם' את הילד זה מקום שמתאים לו,

ולא אם הוא חינוך רגיל או מיוחד , ולא איזה המלצות יש עליו.
יכול להיות מקום עם המון המלצות , אבל לא מתאים לילד ספציפי.
אם לדבר על כמות השקעה , אין ספק שבגן תקשורת משקיעים יותר מאשר בכל מקום אחר (וזה עדיין לא אומר שזה מתאים לכל ילד).
גם רמת תפקוד לא אומרת שום דבר. יש ילדים בתפקוד גבוה שרק חינוך מיוחד מתאים להם.
אני לא יודעת לגבי התאמת חינוך רגיל לתפקוד נמוך , אבל כאן שום צריך לחשוב אם החינוך הרגיל הספציפי יתאים ליל דהספציפי.
והשאלה ההעיקרית - מה זה 'לקדם' . ל-מה את מתכוונת כשאת אומרת 'לקדם' ? כי זה יכול להיות ממש אחרת מאשר מה שאנשי מקצוע מתכוונים.

אני מתכוונת לצמיחה

לשלמות של הילד, התקדמות שלו עם עצמו. שום דבר ממה שאחרים יגדירו כהתקדמות., כקריטריון מקצועי אני מתכוונת.

ואת לגמרי צודקת, גן תקשורת לאחד לא בהכרח יתאים לשני, גם כאן יש הרבה אופי של הילד ואפילו כימיה בסיסית שלו עם הצוות... אבל יש מקומות שאנשים דומים מוצאים כטובים או כפחות טובים. כהורים אנחנו מנסים לפחות להתאים לילדים משהו שדומה לערכים שלנו... זה לא אבסולוטי אבל מרגיש לי לפחות כסוג של תעודת ביטוח, ניסיון לפחות. אם לא יצליח, נדע שניסינו...

שלומות0

New member
יש לי שאלה לאור מה שכתבת בשרשור קודם

האם נראה לך פשוט במצבך המורכב לעבור דירה, כי לי נראה שעצם המעבר דירה וכל המשתמע מכך כולל שינויים יכול ליצור בעיות חדשות!
כפי שכתבו לך כאן יכולים להיות גנים הכי טובים{שיצא עליהם שם כזה} ושלא יתאמו לילד מסוים ולו יכול להיות לא טוב,
ובכלל מי קובע איזה גן הכי טוב, כל גן תקשורתי הוא מקצועי, לגבי הצלחה והתקדמות זה מאוד שנוי במחלוקת מה זו התקדמות והצלחה,
אצלי גן טוב לא היה ההמלצות שיש עליו, או שם טוב שיצא עליו, אצלי גן טוב היה הגן שראיתי ילדים מאושרים נכנסים אליו בבוקר, ובצהרים יוצאים ילדים מחייכים,
כך ידעתי שזה גן טוב!
לגבי שאלה שניה אז אני אישית בעד גן תקשורתי או שפתי/טיפולי לילדי הספקטרום ולא שילוב כי במקרה האישי שלי השילוב היה סיוט מתמשך וסבל טראומטי להרבה שנים..

אני עוברת דירה ממילא

בשבוע הבא רק חשבתי האם יש אפשרויות טובות יותר.
בכל מקרה הכל לטובה.
אני חושבת שמה שיהיה זה הגן תקשורתי מקווה שזה יעזור לה ושהצוות יהיה טוב,. זה גן בשיטת DIR ובבית אני אתן לה מטפלת ABA. נראה איך נתגלגל.

אגב היום היה המפגש האחרון עם הקלינאי תקשורת במרכז להתפתחות הילד. זה כ"כ מעצבן שלפני חודשיים עשיתי לה אבחון לריפוי בעיסוק והמאבחנת לא טרחה עד היום לכתוב סיכום - עכשיו היא תיכנס לגן ולא תהיה יותר זכאית לטיפולים שמה, אז ככה היא הפסידה חודשיים טיפולים בגלל התרשלות בעבודה של המאבחנת. וברור שאני אתלונן.

שלומות0

New member
דבר ראשון שיהיה לכם ישוב טוב

בדירה החדשה,
דבר שני למה את מכניסה טיפול של ABA אחרי צהרים אם היא מיועדת לגן תקשורת ואמורה להגיע עם הסעה אולי אחרי חמש אחרי צהרים, נראה לי עומס יתר על ילדה קטנה..
לגבי טיפולים בגן תקשורת זה לא קשור למכון להתפתחות הילד, כל ילד שמשובץ לגן תקשורת מקבל סל טיפולים כחוק עם סיכום או בלי סיכומים כתובים של מכון להתפתחות הילד,
ולגבי התנהלות של המכון שווה תלונה בפני עצמה..
ועוד דבר חשוב למרפאה בעיסוק וגם לק. תקשורת אין סמכות אבחון כל שזה באמת לא משנה אם נתנו לך סיכום לגן או לא,מקסימום הסיכום יגיע לתיק בשלב מאוחר יותר אם בכלל..

גם ילד בגן תקשורתי זכאי ?

לטיפולים הללו למרות שהוא מקבל אותם בגן?
אני הבנתי שלא. אוף....
הABA יהיה שלוש פעמים בשבוע אם הייתה לי יכולת הייתי עושה יותר ואני מקווה שזה כן יעזור , אם אני אראה לחץ ושקשה לילדה או לא מועיל אני אפסיק. נראה.
בקשר למכון להתפתחות הילד, בלי הסיכום של האבחון אי אפשר לשלוח לקו"פח לקבל אישור לטיפולים אז אין מה לעשות....

שלומות0

New member
אני אסביר שוב

בגן תקשורתי שמשתייך לחינוך המיוחד זכאים לקבל טיפולים פרה רפואיים {קלינאית תקשורת, טיפול רגשי, ריפוי בעיסוק ויש גנים שיש תוספות נוספות} אין קשר
בין טיפולים אלו לטיפולים דרך קופת החולים,
אין שום הצדקה לדעתי האישית בכל כך הרבה טיפולים!

dina199

New member
אין נוסחה :

כמה שיותר טיפולים = הילד מתקדם יותר מהר (עד כדי הפסקתו להיות א"ס
).
הכל צריך להיות במידה , וילד צריך גם להיות ילד בלי 'לעבוד' כל הזמן.
גם 'סתם' להיות עם אמא ולשחק - זה מקדם מאוד.
גן תקשורת זה הרבה שעות ( + הסעה) + ABA שלוש פעמים בשבוע - זה המון . ואם הילדה תהיה בעומס יתר - היא לא תתקדם.
(אני לא אוהבת את המילה 'מתקדם' אבל משתמשת בה בחוסר ברירה)

Navva

New member
אם הגן "שיך" לעמותה נוספים עוד טיפולים

ממשרד הבריאות "סל משקם" מעבר לטיפולים של משרד החינוך. לכן במקרה כזה הזכאותלטיפולים ע"י הקופה נעצרת.

TikvaBonneh

New member
ממילא הטיפולים לא היו אפקטיביים

כי לא היה לה טוב בגן אז היא לא יכלה להתקדם. עכשיו, שהיא תהיה עם צוות שמבין באוטיזם, תראי התקדמות גדולה.

למעלה