המלצה שלי שהכל יהיה גמיש
בתהליך הזה יש כ"כ הרבה הפתעות ושינויים, וזה לא עובד בהכרח לפי תכנית שנעשית חודשיים מראש.
לי למשל היה תאריך החזרה אחד ב 15/5 עם כרטיסי טיסה והכל, והסבב בוטל בגלל ביוץ (בוטל כשבוע לפני נסיעה).
סבב שני ב-29/5 בהתחלה חשבנו ששאיבה לתורמת וגם דגימה מבן זוג נחוצות ביום שני, אבל הודיעו שתורמת שבסוף הותאמה לי תהייה בשלישי.
אח"כ בשלישי הודיעו שהיא בוטלה כי לא היו לה מספיק בייציות בוגרות, והותאמה תורמת מיום רביעי וצריך היה לבוא שוב עם בעלי, אם רוצים דוגמית טריה שלו.
וכל זה גם דוחה את ההחזרה אלי, כך שגמישות בתוכנית הנסיעה נחוצה מאוד. השאירי מרווחים של ימים נוספים לפני ואחרי, והזמיני מלונות וכרטיסים כך שניתן לשנות או לבטל בלי הוצאות גדולות. חשוב.
הזמנת מלונות בברנו דרך booking.com בדר"כ נתנו אופציה כצת יותר יקרה, אבל שווה, שאפשרה ביטול עד יום לפני.
זהירות מחברות טיסה שאומרות שניתן לשנות תאריך כרטיס טיסה רק בתוספת של $55. זה הופך ל-$300 כשףצריך לשנות, כי באותיות קטנות זה עוד $50 דמי טיפול מעבר ל-$55 הראשונים, ועוד הפרשי כרטיס בין התאריך הישן לחדש, שאיך שהוא תמיד קיימים ושווים איזה עוד $200 לתאריך החדש, וכבר שווה לזרוק כרטיס ישן ולקנות חדש.
אז בסבב השני פשוט חיכינו עד הרגע שברור שטסים, וקנינו.
הסברתי פה שיש גם אופציה לקנות לכרטיסי טיסה לבודפשט ולהמשיך ברכבת משם 4 שעות. לפעמים יותר זול. אבל אם עושים את זה אז לקנות בבודפשט את הכרטיס רכבת הלוך ושוב, כי הרבה יותר זול מאשר לקנות רכבת חזרה בברנו. הרכבת מבודפשט יוצאת מתחנת keleti, אז צריך גם לסוע משדה התעופה לשם. רק למי שיודעת להסתדר טוב בחו"ל.
המלצה נוספת - מסז תאילנדי במלון Barcelo יום לפני.