איסור אזעקות רועשות
אני לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל מ-2011 חל איסור על התקנת אזעקות חדשות עם צופר. מ-2017 ייאסר השימוש באזעקות קיימות עם צופר.
כשקניתי את הקטנוע הנוכחי לפני כשנתיים וחצי, הונדה אמרו לי במפורש שהם מתקינים אזעקה שקטה ללא צופר. מדובר באזעקה שמצפצפת בשלט בלבד ומראה איזה סוג של טריגר הפעיל אותה (זעזוע, הטיה וכדומה). הם אמרו שאני יכול על דעת עצמי להוסיף אח"כ צופר אם אני רוצה אבל הם לא מוכנים להתקין צופר כזה.
האזעקה הותקנה ע"י כלבוטס והם גם נותנים לי שירות (כיוונים, תיקונים וכו'). אז עוד היה להם סניף ברמת גן שבו היו מתקינים אזעקות. אין לי מושג אם בסניף הנוכחי בשוקן הם עדיין עוסקים בזה, אני מנחש שכן.
המעניין היה כשהתקשרתי לחברת ביטוח כלשהי כדי לרכוש ביטוח מקיף (בשנה הראשונה) הנציגה הייתה מרוצה שסוף סוף יש יבואן בארץ שעומד בתנאי החוק...
הזכרתי לה שכל הסיפור של האזעקות נולד בגלל חברות הביטוח ואזלת ידה של המשטרה במלחמה בגנבות.

בהתחלה הסיפור של אזעקה שקטה קצת הדאיג אותי אבל אחרי שחשבתי על זה הגעתי למסקנה שזה לא ממש משנה. גם כשהייתה לי אזעקה רועשת, מעולם לא ירדתי לבדוק למה היא מרעישה (אם בכלל הייתה לי יכולת לשמוע אותה מהבית) ואני בספק אם מישהו שעובר ברחוב ורואה מישהו מתעסק עם קטנוע שהאזעקה שלו עובדת, יעז לשאול או לבדוק אם מדובר בבעל הרכב או לא.
מי שירצה לגנוב לך את הקטנוע יצליח. זה עניין של נחישות. אזעקה בטח שלא תרתיע אותם. שרשרת טובה עם מנעול רציני וקשירה בכל עצירה יהיו יעילים יותר. גנב שמחפש גניבה קלה יעבור לכלי לא קשור אם יעמדו בפניו שניים כשאחד מהם קשור ואחד לא.

פה יש קצת מידע על איזור מפגעי רעש:
http://www.kolzchut.org.il/he/הגבלת_רעש_צופרי_אזעקות_באיזור_מגורים