המלצות ואנחנו

המלצות ואנחנו

אישה אמרה לי היום משהו שהוא נכון. היא אמרה לי שמכיון שלא קיבלה המלצה עלי מחבר, כל מה שהיא יודעת עלי מגיע ממני. וזה נכון. בעבר חשבתי שאנשים פונים למאמנים, מטפלים או כל אנשי מקצוע אחרים רק בעקבות המלצות מחברים. אבל בפועל אני רואה שזה לא ככה, גם לא אישית עבורי. כשחיפשתי מורה ליוגה פשוט נכנסתי לרשת. החברים שלי רחוקים מדי או לא מתרגלים יוגה. וכך הלאה. עם המורה הראשונה שפגשתי לא הסתדרתי, עם השני נשארתי שנים. והראשונה בכלל מאוד מומלצת פה באזור. אז מה זה אומר? מה בכלל הערך של המלצות אם אנחנו שונים אחד מהשני?
אני חושבת שכשאני מחפשת המלצות ברשת, כל התארים והסופרלטיבים לא ממש מעניינים אותי (אולי משפיעים בתת המודע), אבל אני מחפשת את העובדות. מה עושים שם ומה היתה התוצאה עבור האנשים האלה.
ומה איתכם? לפי אילו המלצות אתם הולכים? ומה אתם מחפשים בהמלצות?

AlexCoaching

New member
כמה נקודות

אנשים פונים לאנשי מקצוע שהם סומכים עליהם.
ובכלל האמון הוא מרכיב די חשוב בכל קנייה.
השאלה היא מה יוצר אצל כל אחד את האמון.

נעשה מחקר (שאני לא זוכר את שמו)
ונמצא שהאחוז הכי גבוה של רכישות נעשה בעקבות המלצה של מישהו.
יכול להיות שהבנאדם לא קונה באופן מיידי בעקבות ההמלצה.
אבל כנראה שבאופן לא מודע יש לזה השפעה די גדולה.
תלוי מאוד גם של מי ההמלצה ועד כמה אנחנו סומכים על הממליץ.

בני אדם הם יצורים מאוד חברתיים.
ולפי דעתי הרבה אנשים מחפשים לראות
מה הייתה חווית הקנייה והשירות שמישהו אחר קיבל אצל האיש מקצוע.
אז נכון שבשביל לדעת את יעילות השירות עבורי צריך לחוות את זה באופן אישי.
אבל בנאדם שנותן שירות מצויין למספר קטן של אנשים.
יש סיכוי טוב מאוד שייתן גם למישהו אחר.
אני אישית מאמין שמצויינות זה הרגל.

לי יש כמה דברים שאני בודק:
- האם הבנאדם הוא מה שנקרא walk the talk
- אני בד"כ מחפש אילו תוצאות קיבלו אנשים אחרים.
- האם יש אנשי מקצוע אחרים שאני סומך על דעתם וממליצים על אותו הבנאדם
- ולבסוף משתמש באינטואיציה. איך מרגישה התקשורת מול הבנאדם.
האם הוא עונה על שאלות? האם הוא נותן ערך גם לפני ששילמתי?

המלצות

אני מרגיש שיש שינוי ביחס להמלצות,
ההרגשתי שגם מקומות עבודה מחפשים פחות מכתבי המלצה ממועמדים (וטוב שכך לדעתי).
בהמלצות יש משהו רשמי, מעין התנתקות מהחיבור ואינטואיציה שלך לגבי האדם.

עם זאת, אני היית מתייחס ברצינות לשתי סוגי המלצות:
1. מישהו שאני סומך עליו שצרך שירות או מוצר וחיפש ערך/תוצאה דומים למה שאני מחפש.
(אם הוא חיפש תוצאה אחרת, או מתמודד עם נושא שונה, ההמלצה מעט פחות רלוונטית).
2. חוכמת ההמון - דירוג של עשרות או מאות אנשים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
המלצות

אני חושבת שכדי לפנות לאיש מקצוע אני בדרך כלל רוצה לדעת שהוא מקצועי, ושיהיה נעים לעבוד איתו, ואת המידע הזה אני מחפשת - אם בהמלצה, אם באינטרנט ואם בשיחת הטלפון.
באותה מידה, אני מניחה שזה מה שלקוחות רוצים לדעת עלי, ולכן אני מנסה להעביר את המידע הזה באמצעות האתר שלי, כך שאנשים יוכלו לקבל רושם ראשוני. אחד הדברים החשובים בעיני באתר זו התמונה - כך שיש תחושה מול מי אתה עומד.
ואני מאוד מסכימה איתך ביחס להתאמה האישית - מקצועי ומומלץ זה לא מספיק, צריך גם שיתאים. אני למשל הפסקתי ללכת לשיעורי היוגה של מורה מאוד אהוד במרכז הספורט שאני מתאמנת בו, משתי סיבות שהן בעצם אחת עבורי - הוא לא נעים לי - יש לו משפטים כמו: "כבר הסברתי לכם את התנוחה הזו 10 פעמים ואתם עדיין עושים אותה לא נכון". ואי הנעימות הזו גורמת לי לא לשוחח איתו ולא מאפשרת לי למצוא את המידה הנכונה של עשייה בשיעור שלו, כך שבסופו של דבר מצאתי את עצמי מפתחת כאבים כתוצאה מהשיעור שלו - כי ניסיתי לעשות דברים שלא מתאימים לי. אז ההתאמה בכל המימדים חשובה בעיני מאוד, כי היא הדרך לעשייה נכונה ובריאה.

motti4me

New member
המלצות

לדעתי המלצה היא רק המלצה

בסופו של דבר אם לא יהיה חיבור בין המאמן למתאמן לא יהיה המשך לאורך זמן.

כמו בפרסומות - יכולה להיות פרסומת שתשכנע אותך לנסות מוצר מסויים - אם המוצר לא יהיה לשביעות רצונך אחרי שימוש אחד לא תשכנע אותך אף פרסומת (או המלצה) להמשיך ולהשתמש בו.

ordanco

New member
פעם מול היום, ומה מיוחד באימון אישי

אחלה פוסט :)

מחקרים אכן מראים שבניגוד לעבר - המלצת הסביבה / רשתות חברתיות חזקה פי 10 מפרסומות,
נוצר מצב שבמרבית המקרים אין הצדקה להשקעה בפרסומות כיוון שהמכירות מהן הרבה יותר נמוכות ממה שהיה בעבר.

יחד עם זאת המוצר שלנו שונה.
יש שמגיעים מהמלצת חבר / בן משפחה,
ויש עדין אוכלוסיה רבה מאוד שלוקחת מאמן אישי בסתר,
כשלוקחים בעל מקצוע בסתר אי אפשר לבקש המלצות מהסביבה,
המידע היחידי הוא מה שיש ברשת / פורומים / יו-טיוב / גוגל ובאתר המאמן.

בנוסף, מי שכן לוקח המלצה מהסביבה בוחן בעצמו,
אין מה לעשות הספר/נגר/ מאמן של אחד לא תמיד מתאים לאחר,
אז גם אם מקבלים המלצה אז מחפשים ברשת מידע.

ברשת, למי שלא בתחום, קשה לראות האם המאמן WALK THE TALK
כבר קשה להאמין להמלצות, אך חשוד יותר שאין,
אנחנו יכולים להתרשם רק מהגודל / עוצמה / מיתוג וקשר אנושי ומקצועי שיוצרים עם בעל העסק.

מסקנות - המידע שנגיש ברשת משפיע רבות על הפגישה הראשונית עם בעל העסק,
לקוח לא יכול לפגוש 7,000 מאמנים
הוא יכול לקרוא מידע על 5-15
הוא יפגוש 1 -4 כשלב ראשון
זה שיותר יתאים לו ישאר המאמן שלו

אתה נוגע פה בנקודה חשובה

ותודה לכולם על מה שכתבתם!

העניין של אימון בסתר. הרבה זמן ניסיתי להבין למה מתאמנים ממש ממש מרוצים עם תוצאות נהדרות, שכותבים לי מכתבים מרגשים, אבל חברים שלהם לא מגיעים.

אני חושבת שיש פה כמה נקודות.
אחת - מתאמנים בסתר. ואנשים מתביישים לספר ולהמליץ על אימון. נגד זה אולי אין המון מה לעשות.
שניה - אנשים לא יודעים להסביר את התהליך שהם עברו. כאן לדעתי יש לנו מקום להשתפר.

וסה"כ כל הדיון מחזק את דעתי - השווק ברשת משמעותי מאוד.

אנשים לא יודעים להסביר את התהליך שהם עברו

אנשים לא יודעים להסביר את התהליך שהם עברו וזה בסדר גמור.

חלק משמעותי מהצלחת ההתהליך הוא חוויתי ורגשי. לספר על החוויה שנובעת מגילוי והתחברות לחזון אישי, בין אם הגיעו לזה בגישה לוגית ובין אם בגישות "עוקפות לוגיקה" כמו דימיון מודרך ו NLP, זה כמו להסביר למי שאף פעם לא צנח מה זו חווית צניחה (או באנג'י, או רכבת הרים). דני סנדרסון קרא לזה "ללמוד שחיה בהתכתבות אצל מציל ידוע".

לקוחות אימון לרוב מבקשים דיסקרטיות והמאמן מחויב לדיסקרטיות, כי הנושאים שהמתאמנים עובדים עליהם גלויים בדרך כלל למתי מעט, אם בכלל. לכן מעטים הלקוחות שיפנו חברים, אלא אם מדובר בחברים וקרובי משפחה שהם באמת קרובים ממש וחושפים זה בפני זה קשיים שהם מתמודדים איתם או את חלומותיהם (חלומות לרוב זוכים לביקורת ולא לעידוד, לצערי).

גם אם את תתארי למתאמן פוטנציאלי תהליכים שאת מעבירה, לפרטי פרטים, אבל בלי שהוא יעבור תהליך כזה ויתנסה בחוויה בעצמו (או שהתנסה בו בעברו), אין סיכוי שהוא באמת יבין במה מדובר.

אני חושב גם שכדי שלקוח יחוש את הביטחון המירבי בשמירת הדיסקרטיות שלו, לא צריך לשדר לו שום ציפיה שילך ויספר לחבר'ה.

חזקה על מתאמן שמגיע למאמן, שהוא רוצה בכך ועשה בדיקה כזו או אחרת טרם פנה אליו (לרבות עיון בפורום הזה)

מסכימה איתך לגבי הדרישה להמלצה

לא אוהבת את הגישה הזו.
לא אוהבת שמנג'סים לי להמליץ. פעם סוכן ביטוח ממש הרגיש שהוא יכול לחייב אותי לשלוח אליו אנשים. מבחינתו זה החלק שלי בעסקה, אחרי שהוא עשה את החלק שלו. לא אהבתי את זה, ובאמת לא פניתי אליו יותר, וגם הפסקתי להמליץ עליו - היתי מרוצה מהשירות, אבל לא מההמשך הזה של הקשר, כך שבעצם כבר לא יכולתי להמליץ עליו.
אני לא רואה את זה כך. מבחינתי התשלום הוא החלק של המתאמן בעסקה - וזהו. אין שום דרישה להמליץ, אני בכלל לא מדברת על זה עם לקוחות. אני כן מבקשת שיכתבו לי מכתב המלצה (אפשר גם בלי שם, כמובן), וחלק מסרבים, וזה בסדר.

מצד שני, את עצמי (ואתכם) אני כן שואלת האם יש דרך שאנשים יותר יבינו את התהליך שלהם, ויוכלו להסביר אותו.

לא רק בשביל שיהיו לנו עוד לקוחות. בעיקר בשביל שעוד אנשים שהם מאוד סקפטיים לאימון, יוכלו להפיק תועלת ממנו.

אנשים סקפטיים

"בעיקר בשביל שעוד אנשים שהם מאוד סקפטיים לאימון, יוכלו להפיק תועלת ממנו."
סקטפטיות יכולה להיות גישה לחיים שחוסמת אותך מהתנסות. קשה ולעיתים אף מיותר לשכנע את אילו שלא רוצים להשתכנע.

מותר להם לא להבין, או להבין אחרת.

סאלי, יש סתירה פנימית במה שאת אומרת שלמתאמן היה מצד אחד אימון מוצלח אבל הוא לא מבין את התהליך ולא יכול להסביר אותו.

מתאמן שהאימון עבד לו, מבין את התהליך שהוא עבר מזוית הראיה שלו.

המאמן, מזוית ראיה מקצועית, מבין את התהליך אחרת.

לכן זו שגיאה (לדעתי) לצפות ממתאמן שיסביר את תהליך האימון כפי שהמאמן רואה אותו.

אגב - גם שחקן כדורגל מעולה לא בהכרח יהיה מאמן טוב או בעל ראיה מקצועית של מאמן.

AlexCoaching

New member
נקודת מבט אחרת

אין צורך שאנשים ידעו להסביר את כל התהליך שהם עברו בשביל להמליץ.
ההמלצה זה סה"כ "העברת אמון" כמו שאני קורא לה.
מספיק בשביל לגרום לבנאדם להתעניין ולפנות עליך בשביל לשמוע עוד.
בשביל להמליץ מספיק שהלקוח מסביר באופן כללי מה הייתה חווית השירות שלו
ובאיזו הרגשה כללית הוא יצא.
זה כבר התפקיד של המאמן להעביר ללקוח פוטנציאלי מה הוא בדיוק מציע.

כשמישהו ממליץ על מסעדה מסויימת.
הרי הוא לא מתחיל להסביר את כל המנות שיש שם, את המוזיקה שהייתה, את המרקם של האוכל.
הוא בד"כ אומר משהו כמו כן מקום מעולה הייתי שם ונהנתי, ולפעמים עוד כמה דברים כלליים.

מעבר לזה רוב הפעמים הלקוח לא ימליץ ביוזמתו מכל מיני סיבות.
לא חשב על זה(לנו זה נראה ברור ללקוח זה לא ברור),
לא זוכר(חשוב לזכור שלאנשים יש מלא עיסוקים אין מה לצפות שהוא יחשוב על זה לבד)

אז כן זה יכול להיות מציק אם מנג'סים להמליץ.
אבל אפשר גם לעשות את זה בדרך נעימה הכל תלוי בגישה.

גם כללי וגם ספציפי

המלצה כללית יכולה להיות מכל הלב.
ולפעמים דווקא המלצה ספציפית מאוד אטרקטיבית למישהו שנתקל בנושא דומה.

דבר אחד כן אפשר לעשות

אם בסיום האימון את מבקשת משוב בכתב (על טופס מובנה עם שאלות ספציפיות ומקום לטקסט חופשי), את יכולה להוסיף בסוף הטופס שאלה "האם תמליץ לחבר/ה על אימון אישי"

אישית זו השאלה היחידה שהייתי שואל. שאלה כזו תביא למודעות הלקוח את הרצון שלך שימליץ על אימון, אבל מבלי לשדר ציפיה ישירה (ואותך הוא מכיר ממילא, כך שאם ימליץ, ככל הנראה ימליץ עליך).

אהבתי את השאלה

האם ימליץ על אימון אישי. כוון טוב.
גם בכלל אני נוטה בכל הפרסומים שלי יותר לדבר על אימון (ו"התמקדות") באופן כללי ופחות לגבי אישית.
זה עושה את העבודה מצוין, וזה גם יותר נאמן למסר שאני רוצה להעביר - אני באמת רוצה שאנשים יתאמנו. אפילו אם זה לא יהיה אצלי. זה יעזור לי בעקיפין באינסוף צורות.

תראי מה זה עיתוי

קיבלתי היום מייל פרסומי בנושא שיווק בוידאו.

הורדתי את כתובת היוטיוב של הסרט (במקור צריך להרשם ומגיעים לוידאו באתר של המפרסמת)

בעיני לפחות הגישה מאד מצאה חן.

דיון מעניין

עצרתי לחשוב מה קורה אצלי.
הקמתי אתר, הכנתי פלאיירים , קבלתי מתנה כרטיסי ביקור... והאמת שכל הלקוחות שלי עד היום הם אנשים שהגיעו מפה לאוזן.
גם ה"ביישנים" שלא אוהבים לספר שהם נמצאים באימון אישי, מקבלים לדעתי בטחון עם כל שאלה "מה קרה לך"? שבאה מאנשים ששמים לב לשינוי. ואי אפשר לא לשים לב לשינוי כי השפה של הלקוח משתנה, תשומת הלב שלו לדברים שסביבו מתחדדת, רואים תוצאות...
קרה כבר שכאשר שאלתי איך הגעת אלי? התשובה היתה "את לא מכירה אותו, אשתו של חבר שלו מתאמנת אצלך" אחר כך הבנתי שזה לקוח "ביישן", הפרדתי ימים , שלא יפגשו חלילה ורק אחרי תקופה ה"ביישן" סיפר לי שהמליץ עלי.

למעלה