המלצות היום....

D X 9

New member
המלצות היום....

1. לקחת פנסים ולצאת לטיול בשכונה, עדיף בגינה הציבורית ועדיף אחרי 18:00, לא ייאמן כמה כל אבן, עלה וקקי על הדרכה מענינים וראויים לבדיקה מעמיקה ולתאורה מקרוב, וכמה כיף לשחק בבעיטות אבנים (אנחנו הולכים ככה, פעם הוא בועט ופעם אני) ולגלות שהאבן התגלגלה מתחת למכונית חונה, לשכב על המדרכה ולהאיר מתחת למכונית עם הפנס. עברה עליינו שעה מאושרת. 2. קרם בוואריה, הגבר מת על זה, החלטתי לנסות, הרבה פחות קשה ממה שזה נשמע, טיצא פי אלף יותר טעים מבמסעדה. מה שכן, בגלל ששמתי קצת יותר מידי חלב - במקרר נותרו לי 2 שכבות (טעימות), הקצפת למעלה והקרם למטה ופתאום הבנתי איך עושים מעדני חלב..... 3. והמשחקיה החדשה בקניון הזהב, לילדים מעל גיל 4 הרבה יותר כיך מלקטנטנים, ואם יש אח גדול שיכול לבוא - הרבה יותר כיף לשחק מאשר עם אמא. (משחקי מחשב על מסכי ענק מכל הסוגים - על הרצפה, על הקירות, על שולחנות וגם כאלו שאני לא יודעת להגדיר.

פרמלה

New member
1. מקסים ומרגש במלוא מובנן של שתי המילים

2. פששש! הבי מתכון. יש שיפור התנהגותי באופן כללי?

D X 9

New member
....

1. לא ייאמן מה יוצא ממוח קודח של אמא שלא מצליחה להעלות על דעתה שום הפעלה ראוייה בבית. 3. בבית כן, הרבה יותר טוב, בגן לא ממש. 2. ווקשה: 5 ליטר חלב 1 מקל וניל - חצוי לאורכו 8 חלמונים 0.25 קילו סוכר - (כוס ורבע) 10 גרם ג'לטין - (שקית וחצי) 3 צרור / חבילה שמנת מתוקה 1 צרור / חבילה ביסקויט - בישקוטים סירופ שוקולד - לקישוט אגוז מלך - קצוצים, לקישוט אופן ההכנה: שמים את החלב עם מקל הווניל בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומכבים מיד את האש. בקערה, טורפים (אפשר כמובן במערבל) את החלמונים יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערת החלמונים, תוך טריפה, כמה כפות חלב חם, כדי שהתערובת תתחמם מעט ואז יוצקים אותה לסיר החלב. מבשלים את התערובת כולה על אש בינונית, תוך טריפה מתמדת, עד שהקרם מסמיך מעט ומכבים את האש. מוציאים את מקל הווניל ובעזרת סכין מגרדים מתוכו את הגרגרים השחורים. את הגרגרים מחזירים לסיר ואת המקל משליכים. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים. מוסיפים לג'לטין המומס כמה כפות בלילת חלב חמה ומערבבים. מוסיפים את הג'לטין הפושר, תוך טריפה מתמדת, לסיר עם בלילת החלב והחלמונים ומניחים לה להתקרר בצד. מקציפים את השמנת לקצפת חצי יציבה ומקפלים אותה לתוך בלילת החלמונים. בתחתית תבנית מלבנית מסדרים שכבת בישקוטים ועליה יוצקים את תערובת החלב-חלמונים-קצפת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ליממה או לפחות לשעות אחדות. מחלקים את הקרם למנות אישיות, בוזקים אגוזי מלך, יוצקים סירופ שוקולד ומגישים. ***מתכון של חיים כהן*** עשיתי בלי ווניל כי לא היה, ובלי בסקויטים כי לא אוהבים. ואם הייתי מקררת את התערובת הראשונה לא היו נפרדות לי לשתי שכבות

פרמלה

New member
ג'לטין זה לא חומר בוגדני שמיועד רק למתקדמים?

נשמע לי רב שלבי מדי בשבילי, אבל טעים. בזכותך אני צריכה להרהר בסוגייה רבת החשיבות: מה יהיה הקינוח של יום שישי - עוגת השמרים שוקולד שחשבתי לאתגר בה את עצמי, או המעדן הזה? (והיום רק יום ראשון. איזו עלובת נפש נעשיתי)

D X 9

New member
גם אני חשבתי

אבל אתמול הכנתי לראשונה, עקבתי אחרי ההוראות והיה פסדר. חשוב מאד להשתמש במיקסר והקצפות ובמטרפה כשהעסק על האש. מאד. הכנתי חצי כמות ויצאו 5 מנות מכוסדות, יכלתי לחלק ל-6 בקלילות. וזה עוד בלי בסקוויטים

D X 9

New member
0.5 !!! חצי ליטר, לא 5 כמו שכתבתי בטעות

תודה ששמת לב...

juspan

New member
ההמלצה הראשונה שלך

מסוג הדברים שנקראים מקסים, קצת כמו לראות מהצד סצינה מסרט, אבל כנראה כזו שאני לא יכולה להשתתף בה. אז מזל שיש לילד שלך אמא כזו שמוצאת קסם בדברים הקטנים האלה שאין ספק שגורמים להם אושר (ומזל שאצלנו יש אבא שיותר רלוונטי להנאות מסוג כזה).

D X 9

New member

אני כל כך גרועה בדברים אחרים שמזל שיש דברים שאני טובה בהם......... נראה לי שהיום נמחזר את הסיפור, אולי עם ניירות צלופן לעטוף את הפנס ולייצר אורות בצבעים

D X 9

New member
בכיף

אני מאד אשמח אם תוך כמה ימים נצא החוצה בערב ונראה מלא ילדים עם פנסים. נראה לי כיף.

אוי זה מקסים
ואם כבר פנסים..

ואת זקוקה לקצת הפעלה ביתית. אז גם עם צלופן אפשר בתוך הבית לשחק עם הצבעים שזה נותן. ועוד המלצה- בחנויות של ה-2 ש"ח יש פנסים עם דמויות בפנים (זה הפנסי לייזר האלה) לשחק איתם בבית על כל מיני מרקמים שונים גם מעניין מאוד ומעסיק. איך רואים בחושך. איך זה נראה באור וכו'..

D X 9

New member
אני קצת מפחדת מהפנסי לייזר

ולגבי הצלופן - אחרי שעשיתי פעם פעילות בבית והצלופן נגע בקצת נוזלים 0מים, וגם קצת רוק מרוב ריכוז) הרצפה הוכתמה בצבעי צלופן שלא יורדים. מאז צלופן רק על השולחן או בחוץ. ראו הוזהרתם. גם סטיקלייטים מהווים אחלה פעילות.... וגם המנצנצים של המסיבות ויום העצמאות.

א. מלמדים אותם איך לשתמש בהם

אחרי ניסיון אחד של לכוון בכוונה לכיוון מסויים ולקיחת הפנס. למדו יופי. (אבל לא חובה יו נואו...) ב. וואלה? צלופן מוריד ממנו צבע? תודה על האזהרה למרות ששנים כבר מתעסקים עם החומר הזה ומזלי לא נתקלו בתקלות מסוג זה....

D X 9

New member
צלופן

אם כי נייר קרפ + מים = כתמים, אבל לא יודעת אם יורדים או לא.

למעלה