זאפה
אני לא מכיר את השיר שאתם מדברים עליו ולא את הלהקה, אבל זאפה זה התחום שלי. מה שהוא עשה מאוד מגוון, לאורך מספר תקופות. בתקופה הראשונה עם האמהות, בה הוא הוציא מס' אלבומים, שלושת הראשונים מאוד מומלצים, אפשר גם לקנות אותם בקופסה שנקראת Threesome, no. 1. התקופה הבאה הייתה התקופה של Uncle Meat, Weasels Ripped My Flesh ו-Burnt Weeny Sandwich. הם לא מומלצים לזאפאיסט בהתחלת הדרך. התקופה הבאה (שבעצם התחילה לפני) היא לא כרונולוגית, אבל מתייחסים ל3 אלבומים כטרילוגיה. אני מדבר על Hot Rats שיש לך, Waka/Jawaka ו-The Grand Wazoo. שלושתם מומלצים, הוואזו הוא הזאפה הראשון שקניתי. אחרי זו באה תקופת הפרוג/הארד רוק, באלבומים Over-Nite Sensation, Apostrophe', Roxy & Elsewere ו-One Size Fits All. בתקופה הזאת (1976) הצליל של זאפה התחיל להשתנות מאוד, ועד שנת 79 הוא הוציא מספר אלבומים, שהם (לא כולל דברים סתמיים) Zoot Allures, שלישיית Lather (שבה זאפה רצה להכניס את כל הדברים הטובים שהוא עשה בתוך חבילה אחת, זה לא הצליח בסוף) שכללה את Zappa in NY, Studio Tan ו-Sleep Dirt; Sheik Yerbouti, ואופרת הרוק Joe's Garage. בשנות השמונים הצליל שלו השתנה לגמרי, אני לא אוהב את התקופה הזאת חוץ מהדיסק You Are What You Is, אבל המרכזיים בתקופה הזאת הם זה שהזכרתי עכשיו, Ship Arriving Too Late to Save a Drowning Witch, Baby Snakes, The Man From Utopia, Them Or Us ו-Francesco Zappa. אמשיך מאוחר יותר היום.