המלצות אם אפשר...

המלצות אם אפשר...

למדריכי קבוצות פסיכודרמה<או מרכזים שיש בהם חוגים> לילדה בת 7 או לכל משהו אחר שיוכל לשפר את הדימוי העצמי ולהעלות את הבטחון... באיזור המרכז עדיפות לחולון... ותודה מראש:)

אני לא הייתי הולכת על דרמה.

זה לוחץ מדי. יותר מתאים לדעתי ספורט. לא משנה איזה. ריקוד, שחיה... שיפור הדימוי העצמי דרך הגוף.

הבחירה צריכה להיות

בהתאם למה שהילדה אוהבת ויכולה להצליח בו. אם תלך לחוג שלא אוהבת, בגלל ששכנעת אותה ואחרי זמן מה תעזוב - היא תחוש כשלון ואכזבה (אכזבה את אמא) וזה לא יתרום להשגת המטרה. אם תלך לחוג ולא תצליח - "תזכה" לעוד כשלון ש"יוכיח" לה שהיא לא מוצלחת. מאד חשוב לחזק אצל ילדים את נקודות החוזק שלהם. לעודד אותם על כל הצלחה, כל מה שעשו טוב, אפילו אם זה משהו קטן. לתת לה אחריות על דברים שהיא מסוגלת לעשות. שימי לב שלעיתים קרובות הילדים מסוגלים ליותר ממה שההורים מאמינים שהם יכולים. (בשבילנו הם נשארים תמיד קטנים). בשביל זה לא מוכרחים לשלוח את הילדה לחוג - אפשר לעשות זאת בבית. אפשר לדבר עם המורה ואולי היא תסכים לשתף פעולה ולעודד את הילדה. בהצלחה.

צודקת...

אני חושבת שרציתי פשוט לעניינותה בכמה סוגים של פעילויות והיא תוכל לבחור.. לחשוף אותה לסוג אחר של פעילות מעבר למה שמוצע במתנ"ס השכונתי... המליצו על פסיכו דרמה שהוכח שיכול לעזור <בכ"ז ילדה להורים גרושים עם כל ההתמודדות שמתלווה לזה> מעבר לפעילות בבית אני רוצה להוציא אותה מהבית כדי שתפגוש דברים אחרים... ילדים אחרים בגיל שלה... לפי מה שהבנתי פסיכודרמה יעזור לה להתמודד וגם להוציא החוצה... ברור שאם לא תאהב לא אכריח אותה... אבל לפחות לחשוף אותה למשהו אחר...:) תודה על תגובתך:)

פסיכודרמה לילדים קטנים?

פעם ראשונה שאני שומעת על כך. ממש לא נראה לי שזה משהו שמתאים לילדים קטנים. ילדה בגיל של הבת שלך יכולה ללמוד להביע רגשות במקום בטוח - אצל אמא שלה או מישהו אחר שקרוב לה ולא באזניי ילדים שעלולים להגיב בצורה פוגעת. האם את רוצה שהיא תוציא החוצה דברים כואבים מהבית באזני זרים, שתבכה בנוכחות ילדים? דווקא בגלל כל ההתמודדות שלה היא יותר פגיעה. אני מציעה לך לבדוק חוג כזה, לבקש להיות נוכחת במפגש, לשוחח עם הורים של ילדים בחוג ורק אז להחליט בזהירות רבה.

נצל"ש המלצות על בית הספר הדמוקרטי ביפו

שלום, אשמח לשמוע חוויות/ המלצות ועוד על בית הספר הדמוקרטי ביפו, על החטיבה הצעירה- ביתי בת 4.5 ואמורה להיכנס בשנה הבאה. תודה

למעלה