המלצה

cgady

New member
המלצה

שלום לכולם .ראיתי את התוכנית ששודרה בערוץ 8 על בחור שיש לו טוראט והמטרה שלו בחיים היא להוכיח שזו לא בעיהוהוא אינו מטפל בטיקים הקשים שלו אלא מסביר לאנשים את הענין. שם התוכנית היא "האיש שהתעקש שהוא נורמלי" ואני מאוד ממליצה לכל מי שלא ראה זה חובה!! חוץ מזה בנושא הטיקים של אריק שרון לפי דעתי בהחלט יתכן שיש לו טוראט וגם כנראה נראה לי שלרפול היה, וגם נראה לי שלחנוך דאום העיתונאי המוכשר שכותב במעריב, כשהוא מתראיין בטלויזיה ניכר שיש לו טיקים רבים באזור הפנים

yakovs

New member
מצוין. אם גם לאריק שרון וגם

לרפול וגם לחנוך דאום יש טיקים או טוראט או שניהם ביחד, כנראה שזה טוב וכדאי, אז גם אני רוצה. אגב, אני בעד הבחור הנ"ל. ויחד עם זאת, אני לא צריך להוכיח שאני נורמלי. אם החובה הזאת מוטלת על מישהו, זה ההוא השני, שחושב בטעות שלי יש בעייה. ואין לי. יעקב.

השגיא

New member
cgady שלום. כתבת למטה על

אוריטמיה טיפולית. תוכלי לתת לנו יותר פרטים? (כוונתי מה זה ואיך זה משפיע, לא מי מטפל בזה..) תודה גלית

cgady

New member
אוריתמיה

אפשר לקבל מושג כללי על השיטה בhttp://www.antro.co.il/antro01/oritmya/lemiMeyoedetOritmya.htm בנוגע לאוריתמיה טיפולית - עלייך המלאכה לגמור .

eran onil

New member
יעקב, דעותינו חלוקות

אם הבנתי את ההשקפה שלך בנוגע למי שסובל (או בשבילך נהנה?) מטוראט, היא אומרת שאותו אחד צריך להשלים עם מי שהוא, על יתרונותיו וחסרונותיו, וכאן אתה מדבר על השלמה עם הטוראט, קבלת התסמונת והסימפטומים שלה כפי שהם ומציאת הדברים החיוביים שבה. סלח לי, אבל למה שאני ארצה להשלים עם הפרעה שגורמת לי לתנועות בלתי רצוניות ומחשבות טורדניות, ומשבשת לי את כל אורח חיי? אין בטוראט שמץ של חיוביות, ומי שיגיד כן- זהו ניסיון נואש לשכנע את עצמו, כך לפחות אני רואה זאת. אתה מדבר על "למה שאני (בעל התסמונת) יוגדר כלא נורמאלי? אלה שאין להם תסמונת יוגדרו כלא נורמאלים!", וכאן סלע המחלוקת ביננו. מה זה נורמאלי? שאלה טובה. אפשר להגדיר זאת כקונצנזוס התנהגותי של החברה (אמנם הקלוקלת בימנו, אבל מילא), ומי שמחוץ לקונצנזוס ההתנהגותי הזה הוא מחוץ לנורמאל, ואם כך לא היו הדברים אני לא רואה איך העולם הפוסט מודרני היה יכול להתפתח מוסרית. לדוגמא, אם אדם יימשך לאימו זה ייחשב לא נורמאלי, ואולי אף על גבול השיגעון, אבל אולי אנחנו, אלו שלא נמשכים לאימם, הם הלא נורמאליים? יש תופעות, כמו הומוסקסואליות שאמנם צריך לתת להן ביטוי, כלומר מי שמרגיש משיכה לאותו המין אדרבא ואדרבא שינהל את חייו כמו כל סטרייט- יתחתן עם בן מינו, יהנה מסקס משובח וכו', אך נורא יהיה היום בו כל אחד יממש את יצריו לאותו המין (על פי התיאוריה של פרויד כמעט כל אחד נמשך לבן מינו, אמנם יש כאלה שבמידה רבה ויש שבמידה מועטה יותר). האם זה יהיה הגיוני שאני, בתור בן, לא אהנה מקשר אפלטוני עם בן אחר ולמעשה עם אף אדם? לא! כנ"ל גם לגבי טוראטיים- טוראט זה פגם גנטי. לנו, סובלי הטוראט, תהיה הזכות והלגיטימציה לנהל אורח חיים כמו כל אחד אחר, אך אל נא נשלה את עצמנו בטענה שאנו נורמאליים, כי אנחנו לא. מעריך את דעתך למרות הכל ערן

הלנה

New member
ערן הי

אני מסכימה עם החלק הראשון של תגובתך...גם אני חושבת שלהיות לוקה בטוראט זה לא דבר כל כך טוב...בעיקר לא בגיל שלך ובטח לא בגיל של בני. יחד עם זאת אני בהחלט לא מסכימה שמי שיש לו טוראט הוא לא נורמלי... יצא לי להכיר מקרוב מספר טורטניקים בשנה האחרונה (חוץ מהבן המקסים שלי, שגם קוראים לו ערן) ואני יכולה לומר בודאות שהם הרבה יותר נורמליים מהרבה "נורמלים" אחרים שאני מכירה. להיפך...מה שכן היתי אומרת שהם אנשים מיוחדים שהיה לי הזכות והכבוד להכיר.... אבל כמו שאמרת ליעקב, אני מעריכה את דעתך. כל אחד חווה את עצמו או את היקרים לו בדרך אחרת ועל כך בודאי שאין ויכוח.

eran onil

New member
היי גם לך

הם מיוחדים לא בזכות הטוראט שלהם. פשוט תביני, שממש קשה לי למצוא יתרון בלהיות לוקה בטוראט. אבל יכול להיות שאני אומר את זה מתוך מכאובים וחתכים עמוקים בנפש ובלב שחוויתי בילדותי, כשפאקינג אף אחד לא ניסה להבין את ההתנהגות המוזרה שלי, וכשצרחתי על חברים שלי ורבתי איתם על כך שהם בסך הכל הזיזו לי את התיק מהמקום (OCD וכאלה) כולם חשבו שאני סוציומאט- אנטיפאט חסר כל חוש ליחסי אנוש ואינטליגנציה רגשית. אני דוגמא לאחד שגדל בסביבה שלא הכירה את הבעיה, לא ההורים, לא החברים ואפילו אני בעצמי השתכנעתי שהבעיה שלי פסיכולוגית ולא נאורולוגית. תמיד כשמזכירים את העבר הרחוק, את ילדותי, אני יוצא מהשיחה ומנסה לשנות נושא כמה שיותר מהר. פשוט הדחקתי תקופה שלמה מהמוח. כיום למזלי אני מרגיש הרבה יותר "בריא", והסימפטומים של התסמונת נעלמים כמעט לחלוטין כשאני עם אנשים. שפכתי קצת את הלב. האמת שדיי הוקל לי בעצם, אף אחד לא נורמאלי. לכל אחד יש את המוזרויות שלו.

היי ערן ../images/Emo13.gif

שמי גיל בן 36 נשוי עם 2 ילדים ולוקה בטוראט ..
אז ככה, גם אני כמוך טוען כל הזמן (גם כאן בפורום) שטוראט זה לא דבר שצריך להיות גאים בו ומדובר בלקות ובבעיה שדי קשה לחיות איתה. אני לא אוהב כשאומרים כל הזמן שהבעיה לא אצלי אלא אצל אחרים כי ברור שהבעיה כן אצלי
מצד שני אני מתפקד בלי בעיות, התחתנתי והקמתי משפחה לתפארת ואין לי שום דבר להתבייש בו
אני גם לא חושב שיש באמת חילוקי דעות בינך לבין יעקב או הלנה. הרי ברור לכולנו שאנחנו אנשים נורמלים ואין לנו בעיה שאנחנו צריכים להתבייש בה, כולנו כאן באותה סירה, גם הלוקים בטוראט וגם ההורים ובני המשפחה שמתמודדים בחיי היום יום עם הבעיות והאתגרים שהטוראט מציב בפנינו הכי חשוב שתהיה שלם עם עצמך .. כל השאר יסתדר מעצמו. נשמח מאוד אם תשאר כאן איתנו ותהיה חלק מהקהילה המקסימה שהקמנו פה, למעלה יש לינק לפוורם החברתי אתה מוזמן להכנס לשם ולהתרשם בעצמך
גיל.

הלנה

New member
מסכימה ערן

כנראה שבמקרה הם יצאו גם מיוחדים.... מצטערת לשמוע על ילדותך ואני מאד אשמח אם תצטרף אלינו לאחד ממפגשי העמותה...יש לנו כמה אנשים צעירים שאני בטוחה שתשמח להכיר.

yakovs

New member
ערן היקר

אני חושב שאחד הדברים היפים ביותר הוא, שלאנשים יש דעות שונות ומגוונות. וגם אם הם מאד לא מסכימים אחד עם השני, יש להם את היכולת הנפלאה לשוחח על זה ולהחליף דעות. מה עוד שאני מרגיש שאנחנו כן מסכימים על הרבה דברים. אולי יש לך עוד דעות להחלפה? יעקב.

למעלה