המלצה

נעמי 1

New member
המלצה

הערב בערוץ הראשון בשעה 21:30 "מדינת היהודים" פרק שמוקדש לצמד הקומיקאים דז'יגאן ושמוכאר... לא להחמיץ! אני גדלתי על ההומור שלהם והיום אני ממש מתגעגעת לזה.

נעמי 1

New member
אל תשכח להכניס

את ה
בערב.

מי שלא ראה הפסיד ובגדול

תכנית מדהימה, תודה ל - נעמי 1 על ההמלצה, אני כמעט ולא רואה טלויזיה ובטח שלא ערוץ 1 אבל התכנית היתה מדהימה.

powo

New member
יותר מידי מודי

בר און.ופחות מדי גיגאן ושומכר.אני צריך לחפש בבית הורי תקליטים שלהם

באיה

New member
ראיתי והתעכזבתי קצת.

באמת היה מעט מדי דג'יגן ושומכר. בשנות החמישים המאוחרות הייתי צעירה מדי כדי לשים לב אליהם, ונדמה לי שהלכתי רק להצגה אחת של גד'יגן. בכללל לא זכרתי שהם היו בריב. חבל רק שהתיעוד מועט, בגלל שאז עוד לא הייתה טלויזיה, ולא הנציחו הרבה מהם. גם לא ידעתי שרדפו בכלל כל כך את שחקני היידיש שלא יציגו בשפה הזו. איזה הפסד. בן גוריון עשה טעות גדולה לדעתי בדיכוי שפת היידיש. חבל, מאוד חבל.

מי צי

New member
לא שהתאכזבתי, אבל ציפיתי ליותר

קצת יותר על הצמד, קצת יותר אידיש, קצת יותר מהמופעים שלהם, קצת יותר. אני דווקא זוכרת שהלכתי, כילדה, עם הורי להצגות שלהם באידיש, וגם להופעות של משפחת בורשטיין ושל בולוף. זוכרת עד היום איזה קהל נפלא ומחמיא ומחבק היה הקהל שבא לראות את תיאטרון האידיש. ולגבי רדיפת האידיש, הכל בגלל אליעזר בן יהודה... וכן, אני חושבת שבהחלט עשו עוול לתרבות שלמה.

papal

New member
התאכזבתי

בתור מי שלאחרונה שומע חופשי אותם בתקליטים של ההורקים (לא מבין כמעט חצי- וזה עדיין נשמע מצחיק- וההורים קצת מפרשים לי ) ועכשיו כשההורים קנו את כל האוספים שלהם על דיסקים משהוא כמו 20 דיסקים) אז אני חופשי שומע - ולא נראה לי שמודי ידידנו כיסה את ההומר שלהם עד הסוף נכון? דרך אגב לדעתי אני אחד מהאנשים היחידים במדינה שמתחת לגיל 25 שיודע מי הם בכלל ושמע מערכונים שלהם עוד מגיל צעיר אפילו שאני לא כל כך מביםן אידיש אני פשוט נהנה לשמוע!!!

שרה16

New member
זה מעניין../images/Emo66.gif

לאחרונה הבן שלי (12.5) מבקש ממני שאלמד אותו פולנית או יידיש. ואני בקושי מגמגמת כמה מילים בפולנית,ויידיש,הגרנצע גוייעה!בכלל לא יודעת. וחבל שלא שמרתי מבית שפה ותקליטים. גם לנו היו תקליטים של כל ה"משפחות" למיניהן וחזנות . חבל! בוקר טוב!

נעמי 1

New member
אני התרגשתי אתמול...

זכרונות הילדות שלי שבו והציפו אותי. תודה להורים שלי ובמיוחד לאבי ז"ל שבזכותו ספגנו המון תרבות. אגב, כדאי להמשיך ולצפות בתוכנית מידי יום א'.

למעלה