המלצה!

JuveFan

New member
המלצה!

אם אתם רוצים "להעשיר" את החוויה שלכם בעולם הסימולטורים, הרשו לי להמליץ לכם בחום ללכת לבקר בסימולטור המשוכלל ב- "F.N.A תעופה" בשדה התעופה בהרצליה. היום יצא לי להתנסות בו וזה סימולטור מצויין לאלה שרוצים לקפוץ צעד אחד קדימה בניסיון שלהם בסימולטורים ולאלה שמעוניינים לנסות "על אמת" דברים שלא היו מוכנים לנסות בטיסה אמיתית. יש שם פאנל מדוייק שמתאים למטוס חד ודו מנועי והוא עובד בדיוק כמו מטוס אמיתי. לבירורים אפשר לפנות לטלפון: 09-9577717 או להכנס לאתר: www.fna.co.il מומלץ!

leo80

New member
הייתי שם פעמיים והיה מדהים!

יש לי נסיון מועט מאוד בהטסת מטוסים אמיתית (שתי טיסות הכרות בססנה 152) הנסיון שלי הוא בפלייט סימולטורים לדורותיהם החל משנת 95. הלכתי לסימולטור ולהפתעתי באמת הצלחתי להטיס טוב. ההפתעה נבעה מכך שרמת הסימולטור מאוד גבוהה ונאמר לי על ידי המדריך במקום שהטסתו היא ממש מציאותית (חוץ מכמובן תחושות בטן ואדרנלין). עשיתי כמה וכמה הקפות של נתב"ג עם נחיתות. לבסוף הרגשתי כל כך בטוח שביקשתי מהמדריך לתת לי רוח צד בנחיתה ונחיתת לילה והצלחתי ממש לא רע. בפעם שניה שהלכתי לשם לאחר כשנה ( שעת סימולטור עולה די הרבה כסף) ניסיתי לבצע נחיתות עם ILS וניווט עם VOR. המדריך הוותיק שישב מאחורי והפעיל את הסימולטור ממש התלהב מרמת הטיסה שלי והיה מופתע מאוד כאשר שמע שאין לי שום נסיון בהטסה. ממליץ בחום ללכת לשם, משום שהכל שם מתנהל כמו במטוס אמיתי כולל קשר, כל המפסקים ואפילו הגרפיקה די יפה.

avi8tor

New member
"הגרפיקה די יפה ?" ...

GIVE ME A BREAK - על איזה גרפיקה די יפה אתה מדבר ? הייתי שם לטיסת מבחן (של המכשיר עצמו), ומה אגיד לכם, סתם. כי הרי זה לא תחליף לטיסות VFR (תנאי ראייה), או למבחנים בטיסות כאלו, אלא הוא נועד לטיסות מכשירים - IFR. וממילא בטיסת מכשירים, לא רואים אופק עד קרוב מאד לנחיתה, אז בשביל מה ? אתה יושב בקוקפיט עם מקרנים מדהימים (ואולי בגלל זה נדמה שהגרפיקה שווה משהוא...), אבל בכל הטיסה כל מה שאתה רואה הוא אפור, חוץ מהחלק האחרון שלה. חברת FRESCA מייצרת סימולטורים כבר הרבה זמן, חברה טובה, מוכרת המון, כל הכבוד, אבל להגיד שהגרפיקה די יפה ? זה ממש לא נכון, כי היא גם לא גרפיקה עדכנית לשטח (מה שנקרא גיאוספציפית), אלא כללית (גיאוטיפיקלית). אז אם אתה רוצה להתנסות ב VFR, ממליץ לחסוך קצת כסף, ובערך על כל שעתיים סימולטור, ניתן לבצע 3/4 שעה במטוס אמיתי (ססנה 152). ותאמינו לי, אין כמו הדבר האמיתי ! ואם אין כסף לטיסה אמיתית, הרי את חווית ה VFR ניתן לחוות כמעט בחינם ב FS2004, על מטוס של נשר, עם נופים הרבה הרבה יותר עדכניים ממה שתמצאו בFNA. אני באופן אישי, מטיס את הסימולטור ב WINGS לטובת חידושי הגדרי מכשירים בדו וחד מנועיים (כי את ירושלים סגרו, ולתאם ILS בבן גוריון זו משימה כמעט בלתי אפשרית, אז המנהל נכנע ומבצע בחינות/חידושים בסימולטור). נכון שאין להם שם מקרנים אחוריים/קדמיים ברמה, אלא סתם שלושה מסכים, אבל, שוב, מי צריך את זה בשביל טיסת IFR ? רמת התחושה וההתנהגות של המטוס ב WINGS עולה על זו שב FNA, ומבחינתי, זה מנצח.

leo80

New member
כמה הסתייגויות..

שלום אבי, תשמע אני מסכים איתך לגבי כך שבשביל לראות נופים אין מה ללכת לסימולטור היקר הזה. אני לא אמרתי שהגרפיקה מקבילה לדבר האמיתי, בכלל לא. להגיד את האמת יש שם מסלול אחד בנתב"ג ואין שום זכר להמצאותו של גוש דן באזור .חוץ משדות ירוקים אין שם כלום. הכוונה שלי היתה שהגרפיקה של השדה די טובה (לא כמו בפלייט סימולטור 2004 כמובן, אבל כשרואים על מסכים גדולים עם מקרנים זה נראה יפה). ראיתי כמה סימולטורים מקצועיים בעבר וברובם אין כלום חוץ מצבע ירוק ומסלול שחור. לגבי זה שבכסף הזה אפשר לטוס במטוס אמיתי 3/4 שעה, זה נכון לגבי מי שיש לו רשיון.. למי שאין, בחיים אף אחד לא ייתן לו לבצע טיסה מלאה בכוחות עצמו (אם זה לא שיעור טיסה), שלא לדבר על נחיתות לילה וברוח צולבת. בסימולטור אתה יכול לעשות כל מה שאתה רוצה (עשיתי שם אפילו לופים ותרגילי אוירובטיקה אחרים). למי ששאל כמה זה עולה, אני לא זוכר בדיוק אבל זה עולה משהו בסביבות 350 שקל לשעה (יש לשלם למפעיל בנפרד).

למעלה