המלצה

השורד

New member
המלצה

אם אתם מחפשים שירים עמוקים ונוגעים מהסוג שגרמו לכם להתאהב בקייז צ´ויס - נסו להקשיב לשרה מקלכלן. אני ממליץ להתחיל עם האלבום surfacing או mirrorball ולהתקדם ל-fumbling towards ecstacy. אלבומי מופת עם מילים מדהימות ומוסיקה לא פחות של זמרת שהיא כשרון ענק. הז´אנר הוא פולק-רוק, טיפה שונה מזה של קייז צ´ויס, עם יותר פסנתר ופחות גיטרות. ממליץ בחום.

Mr Freeze

New member
מה שאני לא אוהב בשרה מקלאכלן..

זה העובדה המצערת שהיא פשוט לא ממש זמרת של אלבומים שלמים. חוץ מ- Surfacing ואלבום הלייב, לא התחברתי לאלבומים שלה בשלמותם. ובכלל, אין להשוות אותה לקיי´ס צ´וייס. היא זמרת חביבה, אבל מתמקדת בנושא האהבה באופן די קיטצ´י, ובאמת, אני אומר את זה עם כל החיבה שיש לי אליה. אני מניח שזה עניין של טעם, אבל קשה לי להגדיר אותה כ"זמרת מופתית". אני כן מצפה לחומרים חדשים שלה (שאינם נכללים תחת "רמיקסים נוראיים לשירים טובים"), ומי יודע, אולי היא אפילו תרשים אותי מחדש.

QueenBabar

New member
Silence

זה שם של שיר מוכר של שרה מקלאכן, שדליריום עשו מין רמיקס שנהפך מאוד מפורסם לפני כמה שנים והיה נפוץ בעיקר במועדונים ומסיבות של ערסים. נדמה לי שזה השיר היחיד שאני מכירה שלה (אלא אם כן אני מכירה עוד ולא יודעת שהם שלה), ואני לא כ"כ מחבבת אותו. אבל גם לא טרחתי להקשיב לשירים היותר שקטים שלה אף פעם - אולי אני באמת אנסה בהזדמנות. בכל אופן השם באנגלית הוא Sarah McLachlan, למקרה שמישהו רוצה להריץ חיפוש.

תודה על ההמלצה

אני תכף מוריד לראות אם אני אוהב בכלל את הסגנון ואם כן יאללה נלך על הדיסק

Mr Freeze

New member
רק תזהר לא להוריד את הרמיקס...

הוא נפוץ יותר מהגרסה המקורית של השיר, והוא ממש ממש מגעיל. אולי אתה מכיר את Angel שלה, שיר שקט מאוד וקצת משעמם אך נחמד, מתוך הפסקול של "עיר של מלאכים" (אליו נכנסו גם אלאניס, יו2 והגו גו דולס). מעריצי "באפי" יזכרו אותה לנצח בזכות Full of Grace מסוף החלק השני של הפרק "ההתהוות", אחת הסצינות המזוהות ביותר עם הסדרה. אני ממליץ לך עליו ועל Building a Mystery ו- Adia. אם תאהב, רק תבקש ואמליץ לך על שירים נוספים. בר.

השורד

New member
זה לא בדיוק שיר שלה

זה שיר של הרכב בשם delirium שהיא משתתפת בו (יכול להיות שיש גירסא שקטה יותר שנחשבת כשיר נטו שלה, אבל לא עד כמה שידוע לי). השיר הזה בגירסא המוכרת שלו (הדאנסית), לא מייצג את החומר שלה למרות שבפני עצמו מדובר בשיר טוב, לטעמי האישי לפחות. בקאזה מצאתי אגב כל מיני רמיקסים מגעילים אבל לא את גירסת הדאנס הרגילה שהשמיעו ברדיו. בכל מקרה, נסו להתחיל מהשירים ש-Mr Freeze המליץ עליהם באחד התגובות להודעה המקורית.

QueenBabar

New member
באמת?

ולי היה נדמה שקראתי או שמעתי איפשהו שהשיר הוא כן במקור שלה, ודליריום רק עשו לו את התוספת הקצבית (הרמיקס). אבל נשמע שאתה מבין בגב´ שרה יותר ממני, אז I´ll take your word on it. אם כבר ציינתי את השם שרה שגם סולנית הלהקה אתם-יודעים-איזו נקראת בשם הזה, זה אני או שזה אחד השמות שבאנגלית נשמעים ממש יפה, וברגע שאומרים אותם בעברית (ובמלעיל) ישר נהיות לזה אסוציאציות מגעילות?

השורד

New member
אני לא מסכים איתך בנקודה אחת

כל אחד וטעמו שלו, אבל אני ממש לא מסכים שהיא מתמקדת בנושא האהבה. השירים שלה מדברים על הרבה נושאים (לדוגמא, ב-Adia היא מנסה לפייס חברה טובה שלה שנפגעה ממנה, Angel גם לא קשור לאהבה אלא לדעתי לאנשים קשי-יום שמחפשים קצת שקט, Possesion מדבר על הערצה אובססיבית ויש עוד המון). וגם לא באופן קיטשי, המילים של השירים שלה מאד עמוקות ולהרבה שירים יש 1001 פרשנויות של המעריצים.

Mr Freeze

New member
לא קראתי פרשנויות, מודה.

מלבד חצי פרשנות שמשווה את הבחור המתואר ב Building a Mystery לדמותו של אנג´ל :) ("באפי", אנג´ל"). אגב, שיר נוסף שלה שאני אוהב במיוחד הוא Into The Fire, אחד מהישנים שלה.

למעלה