המלצה

oren29at

New member
לא רע, דחוס כזה ומתפקע

כאילו הם לוחצים את המוזיקה שלהם דרך שפופרת עם פתח קטן. אתן להם עוד כמה סיבובים.

תמונת העטיפה של האלבום, דרך אגב, היא חרפה.

arieltr

New member
העטיפה בסדר גמור ממבט זריז

איור של דמות נשית, צבעי הזייה אווירתיים באפקט פסיכדלי וניסיון להומור כלשהו, כנראה.
ראינו כבר עטיפות גרועות באמת בעבר שלא לדבר על יותר אגרסיביות או סליזיות, מה מצאת לא בסדר בזאת?

oren29at

New member
זאת עטיפה זחוחה

מזכירה לי כל מיני יוצרים ישראלים- אריק ברמן, שלומי שבן- ברגעים היותר מיזוגנים שלהם.

זה כאילו דאחקה, כאילו שנונה באווירת כאילו רטרו סיקסטיז או נאו משהו, עם חיוך מתנשא ואווירת, "צוחקים איתך, מה את נעלבת?".

אין לי בעיה עם עירום או אירוטיקה, ממש לא. יש לי בעיה עם נסיון להקטין ולהשפיל תוך שימוש בכלים כאילו מתקדמים או הומוריסטיים.

אבל אולי זה רק אני.

המוזיקה, אגב, סבבה לגמרי

arieltr

New member
כל העולם הזה חי בדאחקה אחת גדולה רב הזמן

אני לא יודע אם אני מוצא באיור על העטיפה משהו חריף או משפיל. בדיוק כמו שאני לא בטוח למה כל הבחורות היו צריכות להיות עירומות על העטיפה של ELECTRIC LADYLAND של הנדריקס, וזה כאמור לא היה איור, אבל זה כן היה לפני (עוד מעט) 50 שנים.

נשים לא מעטות מעטרות את עטיפות אלבומי ההרכב הפסיכדלי Acid Mothers Temple. מצורפת דוגמא. יש משהו בעטיפה שמעביר (מעט או הרבה) את האוירה והמוסיקה שבפנים, אבל זה כבר עניין מאוד סובייקטיבי.

oren29at

New member
tow wrongs don't make one right

דווקא נזכרתי בעטיפה של Acid Mother Temple כשכתבתי את מה שכתבתי, אבל זאת לא תמונה משפילה, אלא תמונה אירוטית, ועם זה, כאמור, אין לי בעיה. שאר הדוגמאות שהבאת הן רמות שונות של חוסר טעם, ועם זה, גם אם יש לי בעיה, זה לא ממש עוזר.

לגבי האלבום שהתחיל את הדיון- חיוויתי את דעתי על התמונה/ציור/איור העלק אמנותי שלו, ודווקא משום שהוא מתחזה ל"אמנותי".

לא חשוב. העיקר המוזיקה, או משהו כזה.

arieltr

New member
לכל אחד יש את ההגדרה האישית שלו לאמנות

לא שאני מוצא במשהו שם אמנות שהיא עדיפה לעיני.
אחד הצדדים המעניינים בנושא 'מהי אמנות' הוא הנספח הטכנולוגי, או ה'הי טקי', של היצירה. קשה להתחמק מזה אבל כמעט תמיד הטכנולוגיה הקלאסית של מכחול/עטים/עפרונות יקנו, איכשהו, ערך יותר נעלה לתמונה כלשהיא, בניגוד לעבודה ממוחשבת פוטושופית שלקחה אולי פחות זמן ביצירתה.

oren29at

New member
tow? אשכרה כתבתי tow?

מבלי להכנס להגדרות של אמנות (דיון שלא נצא ממנו, ושבכל מקרה אתה צודק)- זאת היומרה שקובעת פה, לא האמנות כשלעצמה. בקיצור- עטיפה חרא, וגם חרפה, וזהו.

לגבי הערך של תמונה- כן, יש איזה הילה ל"לו טק" או לנוסטלגיה, כאילו אומרים- זה לא חכמה לעשות אמנות בקלים של היום. זה קל מדי. נראה אתכם חוצבים את האמנות שלכם עם מעדר מהסלע נראה אתכם!

גם במוזיקה זה בולט- החיפוש של מוזיקאים אחרי טכנולוגיות הקלטה אנלוגיות, מין רדיפה אחרי האיכות של פעם. לך תסביר להם שבשנות הששים והשבעים, המוזיקאים חיפשו את החידושים הטכנולוגיים הכי גדולים של התקופה עבור המוזיקה שלהם...

oren29at

New member
יש בזה משהו

לפני כמעט 20 שנה (איך שהזמן רץ, בחיי!) יצא אלבום בשם Moseley Shoals ללהקה בריטית צעירה בשם Ocean Colour Scene שפול וולר פרש עליהם את חסותו. האלבום היה צבוע בכל צבעי הרטרו, ואני זוכר שהתלהבתי ממנו ברמות קשות. התחושה הזאת, של הסיקסטיז/סבנטיז האבודים שחוזרים לחיים באדיבות להקה עכשווית היתה סוג של נצחון אישי- הא לך, עולם דביל- "המוזיקה האמיתית" של פעם שולתתתתתת!!!

כמה שנים טובות לאחר מכן, בסיבוב האזנה חוזר, האלבום נשמע כאילו השקיעו מאד בגזרת שחזור הצליל, על חשבון שירים טובים באמת. יש לו את הרגעים שלו, לאלבום הזה, אבל הוא לא אלבום "שורה ראשונה"- לא של התקופה, לא של הז'אנר (כל ז'אנר שכולל להקות בריטיות משנות התשעים), לא בכלל.

למעוניינים:

http://youtu.be/1rr4tXN2eJM

http://youtu.be/baBwCrzBSb0

http://youtu.be/IQFJBkZ--HA

arieltr

New member
שמור את האנרגיות לעטיפות יותר

קשות וישירות בתוכנן

arieltr

New member
והפעם לא נחסוך ממכם את הפוסטר הפנימי של הדיסק

זה נפתח לגודל אמיתי בגירסת התקליט

arieltr

New member
פנטסטי

ניסור מצויין עם יחידת קצב שמאוד מזכירה את בלאק סאבאת', זמר מסטול מכדורים ישר מהמוסד הסגור ואוירה של סוף הסיקסטיז אזור טקסס או משהו ליד - אי אפשר לא להיות מבסוט מההתנגשות של ארצ'י באנקר עם צ'ארלס ברונסון. ואז הבנתי שהם מקליטים את הכל עכשיו, יפה עליהם.

איזה יופי

אני מחפש בנרות קטעים אולטרה-מגניבים שכאלה.
הלהקה הזאת מזכירה הרבה דברים שאני לא יכול לשים עליהם את האצבע. אני שומע שם סאבת' אבל גם הבזק של קרימזון ואולי אפילו גם פרי פארל מג'ינז אדיקשן.

הזיכרון שלי כה גרוע אבל הנה משהו אזוטרי שאולי קצת דומה ברוח:
https://www.youtube.com/watch?v=3D5m8adJ6kM

תודה!

למעלה