המלצה

chatenoire

New member
המלצה

אני לא נוטה לקרוא הרבה קומיקס (אפילו איימו להעיף אותי פעם מהפורום בגלל זה
) וכשאני קוראת משהו אני לעתים רחוקות מתלהבת ממנו מספיק בשביל להמליץ עליו ברבים, אבל עכשיו אני לא יכולה אחרת. שלושה ימים של עמידה מאחורי דוכן מלא בקרוסג´ן חייבים להסתיים בסופו של דבר בקריאה של לפחות חוברת אחת. מרידיאן, במקרה זה. זה התחיל בתור קריאה של העברת זמן (ודרך מצוינת להתחמק מאנשים מוזרים בכנס), אבל החוברת הזו תפסה אותי כמו שאף סדרה לא הצליחה. אז בקיצור על העלילה: מרידיאן היא אחת מארבע הסדרות הראשונות של קרוסג´ן, והמאפיין המקשר את כל החוברות מופיע גם בה: הסיג´יל, סימן קסום הנשלח מהכוחות העליונים של יקום קרוסג´ן בשביל להפר את השלווה בעולמות השונים. מרידיאן היא החוברת היחידה בה נשלחו שני סימנים לשני אנשים שונים, בעלי כוחות מנוגדים. הסיג´יל הראשון, של בניה, צמיחה וחיים, נשלח לספי, ילדה צעירה והמושלת בטרם-עת של מרידיאן. השני, בעל כוחות הרס ומוות, נשלח לדודה, מושל האי השכן, שמטרתו להשתלט גם על מרידיאן ולמשול בכל עולם דמטריה. הסדרה, שיצא לי לקרוא את ארבעה-עשר פרקיה הראשונים, היא שילוב של הרפתקאות, פנטזיה קלה ופוליטיקה עדינה במינונים המדויקים בשביל ליצור סיפור שהוא גם מרתק, משעשע ומלהיב, וגם מעורר מחשבה על טבע האדם והכוח. האמנות, אין צורך לומר, עוצרת נשימה. האמנים מתחלפים מדי פעם, אבל שני האמנים הקבועים יותר עושים עבודה מופלאה, הן בדמויות והן בנופים היפהפיים של דמטריה, עולם האיים המרחפים. סיפור כתוב היטב, אמנות שגורמת לאנשים כמוני לתהות מה לעזאזל הם עושים בתחום הקומיקס ומגוון רחב של דמויות, מעניינות כולן בלי קשר לגודל תפקידן בעלילה הם שעושים את מרידיאן לחוברת שאי אפשר להפסיק לקרוא. אודה בראש מורכן שיכולת הריכוז שלי בקריאה מינימלית ביותר, אבל את שבע החוברות שלקחתי ליד לא יכלתי להפסיק לקרוא. לסיכום ובמילה אחת, מומלץ.

למעלה