המלצה

cohen26

New member
המלצה

היי אני מחפשת פסיכולוג\ית טובים מאיזור השרון, שיתנו תוצאות בשטח עכשיו ולא בעוד 4-3 שנים... מדובר בחברה שכבר עברה אצל שתי פסיכולוגיות שלא בדיוק עזרו לה; אחת התחילה לנקר באמצע הטיפול(!) ולא הייתה התקדמות ואצל אחרת הייתה התקדמות אך לאחר מכן היא התחילה ללכת אחורה ו"נתקעה שם" (אני יודעת שתגידו לי שהיא לא הייתה צריכה להספיק את הטיפול וכי צריך ללכת אחורה כדי להתקדם וזה נכון, אבל אם הפסיכולוגית לא מסבירה את זה למטופלת או בכלל לא מבינה את זה איך המטופלת תוכל להתקדם? וחוץ מזה כמה אחורה המטופלת צריכה ללכת כדי שהיא תוכל להתקדם?) תודה

cohen26

New member
סיבת פנייה

להשתחרר ממשקעים של העבר, להבין למה מעולם לא הייתה לה זוגיות (היא בת 26) שנמשכה מעל לחודש, לרכוש כלים שיעזרו לה להתמודד עם המשקעים, למצוא זוגיות והערכה עצמית. קצת רקע: היא עברה לפני הרבה שנים התעללות נפשית מצד חברות מאוד "נחמדות" מה שגמר לגמרי את הבטחון העצמי והערכה העצמית שלה. לאבא שלה היה מאוד נוח להשאיר אותה במצב הזה של פגיעות (כדי שהוא ירגיש שצריכים אותו). מעבר לזה הוא בגד באמא שלה במשך 15 שנה התייחס לאמא כמו אל סמרטוט, התכחש לילדים שלו (ואז הכחיש שהוא התכחש) והתייחס אליהם כמו אל שקרנים. כל זה גם יצר אצלה משקעים לא קלים במיוחד שהוא מתייחס אל כולם כמו אל טיפשים ומשקר כל הזמן. היא פנתה לפני מספר שנים למאמנת אישית שעזרה להעלות את הערכה העצמית אבל עכשיו כשהמשקעים האחרים החלו לעלות ולאחר שיחה עם אמא שלה היא החליטה לנסות בפעם האחרונה ללכת לפסיכולוגית. לפחות עכשיו היא מספיק חזקה ותוכל לומר לפסיכולוגית אם היא מרגישה שינוי לטובה או לא ואם היא מרוצה...

ההמלצה שלי בהקשר שהעלית

של מצד אחד התיחסות להפסקת השפעת משקעים מהעבר על ההווה ומצד שני יכולת לזהות תוך מספר פגישות שנמצאים בכיוון הנכון היא טיפול בשיטת טיפול בשם EMDR. הייתי מציעה לחפש מטפלים/ות המטפלים בEMDR באזור השרון לפי מקום המגורים, או לחלופין לבקש הפניה מהמרכז הישראלי לEMDR. מצרפת קישור למאמר על השיטה שפורסם בפסיכואקטואליה.

בנוסף מצרפת קישור לטור

שכתבתי שעוסק באיך ניתן לדעת שנמצאים בטיפול מוצלח, שעשוי לשמש את חברתך.

גרא.

New member
cohen26,למה הכוונה ב-"לנקר"? כפי שאפשר להבין

הכוונה שלך כנראה היתה דווקא ל"חפירות לעומק",כפי שמקובל בפסיכוטראפיה.האם זו הכוונה? לא בכל מקרה יש אינטראקציה טיפולית בונה בין המטופל למטפל.גם לא תמיד זה דווקא באחריות המטפל.ובכל מקרה אם תהליכים בטיפול לא מובנים,חשוב לברר את זה יחד בשיחה גלוייה.

cohen26

New member
בדיוק כמו שיעל כתבה...

המטפלת ניקרה במובן של התחילה להירדם במהלך הטיפול (שבין כה וכה לא בדיוק הוביל לשום מקום...)

cohen26

New member
דרך אגב...

חשוב לי לציין כי החברה שלי מגיעה לטיפול מוכנה. כלומר היא מגיעה עם מטרות ברורות, פתיחות מדהימה והבנה שכדי לצאת מהמצב שבו היא נמצאת היא צריכה עזרה אז היא כבר מגיעה עם אמון במטפלת ישר כי היא יודעת איך לעזור לה. למרות שעכשיו האמון בפסיכולוגים מעורער, היא רוצה לתת לזה צ'אנס אחרון (לבקשת אמא שלה) אם הטיפול לא ילך או שהיא לא תמצא מטפל\ת טובים היא תחזור למאמנת אישית.

לפעמים

המטרות יכולות להיות ברורות, אבל לא ברור מה צריך לקרות כדי להשיג אותם, או איך יודעים שיש התקדמות. למשל סיבת פנייה כמו "להשתחרר להשתחרר ממשקעים של העבר" כמו שכתבת. איך יודעים מתי "משתחררים"? איזה סימנים יהיו לה בעיצומו של תהליך "שחרור" שיאותתו לה שאכן היא מתקדמת? או סיבת פנייה עם שאלות *למה* כמו "אני רוצה להבין למה מעולם לא הייתה זוגיות" - שעם יד על הלב, גם כשיודעים למה הרבה פעמים זו רק מחצית הדרך כי עכשיו צריך להחליט איך חיים עם ה*למה* הזה.

למעלה