המלצה

• פותח הנושא gilka
  • פורסם בתאריך

gilka

New member
המלצה

אתמול הייתי בהצגה מאוד יפה שקוראים לה "הרב קמיע" ומוצגת ע"י התיאטרון הקאמרי. ההצגה שנכתבה במקור ע"י מולייר ובכלל על כומר, מספרת על רב שמוצא לעצמו איש עשיר ומצליח "להשתלט" עליו, להחזיר אותו בתשובה, ולגזול לאט לאט את כל כספו "לצדקה". (אני מזכיר שהמחזה נכתב ע"י מולייר ועל כומר בכלל ורק החליפו לרב כדי שזה יהיה יותר קרוב אלינו אז אל תטענו על הסטה!!!). הילדים האישה והמשרתת כמובן לא מרוצים מהעניין ומחליטים לעשות משהו, בסוף הם מצליחים להאיר את עיניו של האב והוא מגרש את הרב מהבית. הרב עושה לו "טריק" (אני לא רוצה לגלות הכל) ומצליח לגזול מבעל הבית את כל רכושו. שימו לב! שההצגה שנכתבה במקור ע"י מולייר הסתיימה בטוב ואילו ההצגה המשוכתבת מסתיימת ברע. רק סימן למצב הרוח הלאומי (לפחות של החילונים) בקשר לחרדים ולניצול. ההצגה היא קומדיה משעשעת ואני ממליץ עליה! לכו לראות!

gilka

New member
תלמד לקרוא

בדיוק בשבילך ובשביל אנשים כמוך כתבתי: זוהי לא המצאה ישראלית אמרתי שזה נכתב במקור ע"י מולייר על כומר!!! זה שצוחקים על כומר זה לא מפריע לך אבל זה שצוחקים על רבי זה ממש פוגע בך. אני לא מבין למה החרדים כ"כ נעלבים מכל דבר וישר צועקים "שואה"? מה יש לכם להסתיר שכל כך אץם מגינים עליו? האם זה כמו במשטר מונארכי מהאפלים ביותר (עיראק לדוגמה) שבו כל דבר שהוא קצת מביע דיעה אחרת משלכם צריך להיות מוקצה??? לא יכול להיות!

yariv~2

New member
הרב = ש"ס.

העשיר = מדינת ישראל. האישה והמשרתת = תנועת שינוי...

למעלה