המלצה - פשטידת ירקות וגבינות קלת הכנה

זה מה שהכנתי היום -
חבילת ירקות קפואים, איזה סוג שבא לכם - סוג אחד או לקט
(השתמשתי בסלרי גבעולים שהקפאתי בחורף. אוהבת מאד לשלב את הגבעולים הפנימיים בסלטים שונים ואת הגבעולים קוצצת גס ומקפיאה לשימוש עתידי בבישול)
קובייה גבינה בולגרית או מלוחה אחרת לטעמכם
חבילה גבינה לבנה טוב טעם (יקרה יחסית אבל נטולת נוזלים מיותרים)
4 ביצים לארג' או מדיום
פרוסות גבינה צהובה איזו שבא לכם
תבנית מלבנית בינונית גודל A4
חמאה לשימון התבנית

מבשלים את הירקות לריכוך - הכי טוב בקערת זכוכית במיקרו, ללא נוזלים. במקרה של סלרי בהקפאה עצמית - הפריש לא מעט נוזלים ולאחר הבישול סחטתי אותו היטב. אם אין מיקרו ו/או אם לא מתעצלים, אפשר להזהיב בסיר רחב בצל פרוס, להוסיף את הירקות ולבשל תוך בחישה מזדמנת עד לריכוך, לא ברמת סמרטוט.
מקררים את הירקות, מוסיפים את כל השאר, פרט לחמאה, מערבבים, יוצקים לתבנית משומנת בחמאה (אפשר לשמן גם בשמן זית אבל אהבתי את טעם החמאה שזה העניק לכל הפשטידה) ומכניסים לשליש התחתון של תנור מחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים 20 דקות, מכסים את פני הפשטידה בפרוסות גבינה צהובה (השתמשתי בגלבוע) ואופים עוד 12-14 דקות. מוציאים מהתנור וחותכים לריבועים לפני שהגבינה הצהובה מתקררת ומתקשה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה