המלצה על Flame Dream מנענע

HelterSkelter1

New member
המלצה על Flame Dream מנענע

הורדתי היום את האלבום Calatea בעקבות המלצה של עמלי (תודה
). האלבום יצא בשנת 78 (או 79, אני עדיין לא בטוח) מידיה של להקה שוויצרית בשם Flame Dream. האלבום ברובו אינסטרומנטלי, ויש כמה קטעי שירה, באנגלית. משמיעה ראשונה זה נשמע אלבום מצויין, פרוג-רוק סימפוני מבוסס קלידים (בעיקר סינת`יסייזרים אך גם פסנתר) המנוגנים ע"י קלידן (או קלידנים?) די וירטואוזים, מתופף טוב מאוד ,באסיסט מוכשר וקטעים יפים מאוד של חליל שמוסיפים מאוד. קשה לי טיפה למקם את הלהקה מבחינת השפעות, אך ברור שהם הושפעו מלהקות הפרוג של תחילת שנות השבעים, כמו יס, קאמל, אי.אל.פי., ג`ת`רו טאל וג`נסיס בעיקר (לדעתי). האלבום ככל הנראה לא יצא מעולם על דיסק, ולכן הוא ניתן להורדה ב PRC בחינם, והוא מומלץ מאוד לדעתי. האלבום אועבר מתקליט, ושמעים את הפיצפוצים של הויניל, אבל זה לא מפריע במיוחד, גם לכאלה שלא רגילים (כמוני
). לא מדובר אולי במשהו פורץ דרך במיוחד, אבל בהחלט שווה מאוד להורדה. מצאתי גם אתר על אלבומי הלהקה, שבוא אפשר למצוא עוד מידע על אלבומיה השונים. אם מישהו מכיר את הלהקה וחבריה, אשמח אם תספרו עוד.

cut2

New member
../images/Emo45.gif נהדר!

תודה על ההמלצה! הורדתי את האלבום, ועכשיו אני בהקשבה השניה. בינתיים הרושם הכללי הוא של השפעת יס די ברורה (וגם יציאת ג'נסיס מאסיבית בקטע השלישי), אבל המון אופי מקורי, חן ויחוד. הנקודות החיוביות בעיניי הן הקצב (בסיסט ומתופף לא רעים בכלל), הנגינה (כולם שולטים בכלים שלהם בצורה מרשימה), וגם ההלחנה (יופי של פיתוחים ומבנים). מה שקצת חסר הן מלודיות ארוכות... רוב המלודיות כאן טובות עד טובות מאוד (אבל לא מצויינות), אך כמעט כולן לוקות במאפיין של אורך קצר יחסית (תיבה-שתיים). זה לא ממש חסרון אבסולוטי, אבל לי זה מעט מפריע. עוד משהו שקצת מעצבן הוא שהשירה ממש מתאמצת להשמע כמו ג'ון אנדרסון. אבל מה אני מתלונן? עוד עבודת קודש של PRC. כל הכבוד, ותודה לך ולעמלי.

cut2

New member
ואם כבר PRC - בקשה

לפני כמה חודשים התאכסן שם האלבום Muckefuck מאת הגיטריסט-מלחין Muck Groh. עם הזמן זה הפך לאחד האלבומים שאני שומע הכי הרבה, וברוב טיפשותי, בזמן שהיה זה אפשרי, לא הורדתי את עטיפת האלבום וכעת אין לי את שמות השירים וגם לא את העטיפה. אפילו שזה בגרמנית - מציק לי לראות 01 02 03 וגו' בווינאמפ. אם למישהו יש את הרשימה (או את העטיפה) והוא יוכל להעלות אותה לכאן - אני אודה לו מאוד. אה, ושוב בקשר לFlame Dream - קטע 4, דקה 4:55, יציאה פנטסטית. פשוט שמעתי את זה הרגע. Np - Flame Dream - Apocalypse Of Sound

עמית ע

New member
שמות הקטעים והעטיפה

Appenduster - לא ברור. "duster" זה "אפל". Traumtanzer - "רקדן החלום" Elfen Konigin Auf Staatsbesuch Im Urwald - "מלכת בני לילית בביקור בג'ונגל" Penisnight - "ליל הבולבולים" (!?) Blinde Kuh - "פרה עיוורת" Mondstrahl - "אור ירח" Psychochinese Im Stanzwerk - "סיני מטורף במפעל עיבוד שבבים" Liebeslied - "שיר יקר" All-Raunen (או Raknen, או משהו אחר...) - לא ברור. All זה "יקום".

עמית ע

New member
קישור להורדה חוקית של Muckefuck

עדיין כאן חשוב לציין שהאלבום נמצא בשרינג באישור של הבן של האמן (אולי הילד הקטן על העטיפה?).

Rubycon

New member
תודה רבה!

איזה אלבום גדול! אמנם הורדתי אותו היום אבל כבר שמעתי אותו איזה שלוש פעמים. אני נמצא עכשיו בקטע הרביעי והוא ממש מזכיר לי את Gong בתקופת הולדסוורת', רק בלי ה Percussion.

cut2

New member
תודה רבה!

בהחלט עזרת. אגב, היית שמח לשמוע דעות על האלבום הזה, אם למישהו יש (ואני לא רומז לאף אחד...). אבל זה סתם.

HelterSkelter1

New member
תודה ../images/Emo13.gif ותיקון

כתבתי "וג'נסיס בעיקר" הכוונה הייתה בעיקר לכל הלהקות שהזכרתי, לאו דווקא לג'נסיס. לדעתי זה אלבום "יסי", אבל רק השפעה, לא העתקה. בכל מקרה, לא מצאתי דימיון גדול מדי בין השירה באלבום לג'ון אנדרסון.

למעלה