המלצה על ספר

Row123

New member
המלצה על ספר

בעקבות הנושא שדיברנו עליו רבות פה הוא האלימות והפוסט טראומטיות הישראלית והתחושה שאנחנו היחידים המופלים לרעה בעולם אני חייבת להמליץ על ספר.

שמו אדונית התבלינים והמחברת היא צ'יטרה בנרג'י דיוואקרוני
קניתי אותו באחד מהדוכנים של סטימצקי ב 40% כי אספתי לי ככה מהר ספרים לפני שנסעתי להולנד. הוא ישב על המדף עד שלשום. פתחתי אותו ותוך בערך 28 שעות כולל 8 שעות שינה באמצע גמרתי אותו.

אני ממליצה לקרוא אותו כי הוא מספר אמנם בדרך קצת ממבו ג'מבואית וקצת באופן רומנטי על ההודים באמריקה. הספר ממש נקרא בלגימה אחת

אחרי שתקראו תבינו שיש עוד הרבה מאוד עמים שכמיעוט זוכים לאלימות רבה ולגזענות במדינות הכי נאורות והעולם שותק. גם בארצם ובתרבותם יש המון אלימות וגם שם אין בת קול

זה שם את הדברים קצת בפרופורציה. מצבנו כיום לא כל כך נורא...

אספרסו2

New member
קראתי ונהנתי

ברשותי סיפרה החדש "מלכת החלומות"
אותו עדיין לא קראתי.

חנהר

New member
איזה כיף לכם שיש לכם רצון ועניין לקרוא ספרים

אני תמיד קוראת עבור ידע, עם אינטרס, כי אני אשתמש בידע הזה עבור משהו. ז״א קריאה עם מטרה מכוונת. אף פעם לא התחשק לי לקחת ספר מז׳אנר כלשהו ולשבת ברוגע וליהנות מקריאתו. בכל פעם שאני מנסה, מחשבותיי נסחפות לעולמות אחרים שלא קשורים לעלילה בספר בו אני בוהה
.

Row123

New member
זה עניין של שקט נפשי

אני מרגישה שממש עכשיו לאט לאט הנפש שלי יותר רגועה ומוכנה להפוך לבין אדם ולא למכונה משומנת של מערכת העצבים הסימפטתית.

די. אני מתחילה להיות קצת הולנדית. גם לי לא היתה יכולת לקרוא להנאתי וגם אני באתי מעולם ההי טק בו צריך לקרוא הרבה חומר טכני באנגלית
עכשיו סוף סוף זה נרגע. אני לא נסחפת למחשבות של מה לעשות מתי ומה יהיה ואיפה וכו

אני ממליצה להתחיל בספר ממש סוחף בגינה במזג אויר נעים

azardevlieger

New member
תנסי את הספר של אייאן חירסי עלי

אפרופו אישה חזקה ועצמאית עם סיפור מדהים ופוקח עיניים.

חירותי (Mijn Vrijheid);‏ 2006. בתרגום העברי: כופרת, הוצאת כנרת-זמורה ביתן, 2008

TatyBar

New member
קחי המלצה שלא תוכלי להתנתק ממנה

Fifty shades of Grey
ומציעה לך שיהיו לך החלק השני והשלישי בהישג יד.
כי כשתסיימי את הראשון את תהיי חייבת את שני מייד!

חנהר

New member
תודה רבה לכולכם על ההמלצות

אני מקווה שיום אחד אגיע לרוגע הפנימי ואוכל פשוט לשבת ולקרוא ספר מבלי להירדם

ולאיזון - אי המלצה על ספר

וזה ״אצלנו עכשיו בוקר״ של דאה הדר...

אוי, איזו חפירה, איזה זלזול בקורא שעושה חישובי זמנים, גילאים וטרנדים סביב נקודות ציון בספר... בקיצור - ספר מיותר.
הכי הפריעו לי הציטוטים האינסופיים מקטעי שירה/תיאטרון/עיתונות שלא מספקים שום ערך ספרותי או חווייתי מעבר להראות לקורא שלגברת הדר יש ארכיון שממנו היא מעתיקה...
בעעע

שני ספרים מקסימים שקראתי לאחרונה של ניל גיימן הם ״ספר בית הקברות״ ו״אלים אמריקאיים״. (וכמובן: good omens שהוא כתב בשיתוף עם טרי פראצ׳ט ואני קוראת אותו שוב ושוב פעם בכמה שנים...)

עוד ספר מצוין הוא ״מסך הטורטייה״ של טי.סי בויל על מהגרי עבודה מקסיקנים באמריקה.

למעלה