ספרים על ג'אז
אני מכיר ספר אחד בעברית ששמו הוא "ג'אז". במקור הוא תרגום מספר בעל שם זהה שכתבו שני צרפתים (?). בסך הכל, בתחילת דרכי מאד אהבתי אותו ונהניתי ממנו, למרות הצורה המוזרה שבה הוא כתוב, למרות האנכרוניסטיות והחוסר עדכניות שבו, למרות התמצות הלא מוסבר והתמונות הבנאליות משהו שמכסות חלקים נכרים ממנו (עטיפות אלבומים של כל מיני גדולי ג'אז). אז, לא ידעתי מה שאני יודע היום וזה הלהיב אותי מאד. אז אני לא באמת יודע מה להמליץ לך לגבי הספר המסויים הזה. הוא הסב לי אושר רב ואחר כך הייתי צריך להמשיך לבד (האמת, זה לא רע בתור התחלה). את בטח יכולה להשיג אותו בחנויות, הוצאת "לדורי". אבל למה ספר? למה לא דיסק? לפעמים יש מציאות לא מבוטלות. אם את יודעת מי האמן המועדף על ידידך (לא בעיה לגלות, כששומעים משהו, את שואלת: "מי זה?" ואז מגיעה תשובה ארוכה ומפותלת: "זה__xxxxx__, הוא ניגן עם__xxxxxxx_ ועם_xxxxxxx__ ואת ההקלטה הזאת הם עשו ב__xxxxxx___ ובעצם, _xxxxx__איחר לסשן ואז __xxxxx__ החליף אותו...." וכן הלאה, ואז את שואלת: "ואת מי אתה הכי אוהב לשמוע?" ואז בא שם אחד.) את השם הזה קשה לזכור אך כדאי. הולכים לאוזן השלישית בתל אביב, עולים במדרגות ומבקשים דיסק נדיר או חדש של האמן עם השם המסובך. יש כמה. שמים פתק החלפה והצלחת.