המלצה על מקלט AIS

yorammelnik

New member
המלצה על מקלט AIS

שלום,
האם יש למי מכם המלצות על ה AIS הבא: "AMEC CYPHO-150s". האם ניתן לחבר אותו לטבלט שמריץ נויוניקס?

gb228

Active member
יש לי דגם ישן יותר שלהם - מאוד מרוצה

האמת שהדגם הזה נראה קצת "פלסטיקי" - שלי ארוז במארז מתכת מאוד מרשים - אבל הרושם שלי בכל מקרה שזו חברה טובה. גם כשהייתי צריך עזרה והסוכן ממנו קניתי את המכשיר לא הצליח לעזור, הוא הצליח לקבל ולהעביר מהם מידע די מהר.
לגבי חיבור לטאבלט אני מסופק אם זה אפשרי (לא זכור לי שנוויוניקס על טאבלט תומך ב AIS או בכל התקן חיצוני אחר).

ami2011

New member
זה מקלט בלבד

צריך להוסיף אנטנה VHF מתאימה וכבל לחבר אותה
כמו כן צריך להציג את הנתונים בצג או בצארטפלוטר
יש אפשריויות יותר אטרקטיביות
אך קודם כל אתה לא רוצה גם משדר AIS??

yorammelnik

New member
מקלט זה מספק

היי
אני לא זקוק למשדר. חשוב לי לדעת מיקום של אוניות סביבי ולא לשדר את מיקומי.
למכשיר מחברים את הכבל של האנטנה הקיימת של ה vhf.
אכן אצטרך לחבר את המכשיר ל pc או צ'רטפלוטר.

מאיר ריבא

New member
AIS - מקלט/משדר

הי יורם
אני ממליץ לך מתקן עם משדר - לכל/רוב המכשירים יש מתג של silent mode איתו אתה יכול לבטל שידור באזור שנראה לך שמסוכן להזדהות בו.
מצד שני - כאשר אתה משדר, האניה שרוצה לדרוס אותך גם רואה אותך בציוד שלה ויש סיכוי יותר טוב שתפנה לך - יותר טוב מאשר הופעתך בראדאר שלה.
בנוסף לזה כשאתה רוצה לקרוא לה כי כוונותיה אינן ברורות - אתה מזדהה בשם והיא מיד רואה על המסך היכן נמצא זה שאיתו היא מדברת בקשר.
(לדעתי) היתרונות הללו חשובים.

zina71955

New member
אכן מאיר צודק. מקלט בלבד זן התנהלות פסיבית ועם משדר

ההתנהלות היא אקטיבית. האוניות שבדרך חייבות לראות אותך. אם אתה מפליג עם עוד סירה אפשרויות הזיהוי והבקרה ההדדית מצויינות . ו- לכשתרצה תבטל את השידור מטעמי ביטחון.

ועוד משהו קטן.....בהפלגה בינלאומית, אני נותן לחברי הצוות את

MMSI של הסירה, הם מעבירים את זה לחברים\קרובים בבית, שרואים את הסירה מיקומה ומסלולה ב marinetraffic, וזה נותן הרבה שקט בלב....
גם שווה.

מאיר ריבא

New member
טווח פעילות של Marinetraffic ודומיו

אני מניח שהרוב יודעים אך היות ואני נתקל בשאלות המגלות אי הבנה אז בכל זאת:
Marinetraffic עובד על רשת VHF בלבד. אי לכך הוא מציג רק ספינות שהתשדורת שלהן נקלטת בתחנות החוף של Marinetraffic בשידור VHF בלבד.
היות והאנטנות בחוף מצויות באתרים גבוהים ככל האפשר - הטווח גדול מהמקובל בין ספינות, עד למרחקים של 40-70 מייל מהחוף ועם קצת מזל לפעמים יותר.
יחד עם זאת, במרחקים אלו וגדולים יותר, המידע או חלקי או נעלם לחלוטין וספינה בים הפתוח רחוק מספיק מהחוף נעלמת מהדיווח.
הייתי עד לארוע, בו משפחה שעקבה אחרי ספינה באינטרנט, הזעיקה את RCC חיפה כי חשבו שהספינה טבעה, כשכל מה שקרה שהיא חרגה מטווח הקליטה.
הם היו משוכנעים שהשדר הוא לוויני והספינה אמורה להראות בכל מקום שהוא בים.
מקווה שעזרתי להבהיר למישהו...

marinetraffic זה אתר אינטרנט שאוסף מידע מרשת ה AIS,

ואין לו "טווח" משלו. ופה נגיד כמה מילים על AIS. זוהי רשת תקשורת מחשבים מבנה כוכב, ובלי להכנס יותר מידי לפרוט על המבנה, רק אציין, שכל מקמ"ש מהווה צומת בכוכב. במשך חלון זמן כל אחד מאזין לתקשורות שמקבל, אוסף אותם ובונה מהם packet ומשדר אותו הלאה. המשמעות היא, שאם אתה 80מייל מהחוף, ויש ספינה אחרת במרחק 40 מיל עם AIS, היא תעביר לחוף את הרשומה שלך גם כן, אותו הדבר אם אתה 120 מייל מיבשה ויש כמה ספינות קרובות יותר ליבשה, כל אחת קולטת את כולם ומשדרת את כולם הלאה.
זה לא יעבוד באמצע האטלנטי או אוקיאנוס אחר, אבל בים התיכון אם אתה פחות או יותר קרוב לנתיבי מים בינלאומיים, יש סיכוי מצוין וודאי שיראו אותך. מקווה שעזרתי להבהיר עוד משהו...

gb228

Active member
לא מצאתי ברשת שום ייחוס לטופולוגיה שאתה מתאר עבור ה AIS

ההתייחסות היחידה שמצאתי היא שישנן חברות מסחריות שפיתחו יכולת קליטה של AIS עלידי לוויינים ובכך מקבלות כסוי רחב יותר מאשר תחנות חוף - השירות הזה ניתן למנויים בתשלום.
האם יש לך לינק לתיאור שלך?

אין בפרוטוקול AIS מימסור של הודעות. כ"א משדר את נתוניו שלו
בלבד. ישנו פרוטוקל של חריצי זמן וטכניקה למניעת התנגשות בשידור אם שני כלי שייט משדרים ביחד....

גם באופן לוגי לא ניתן לממסר ללא משטר אחרת הודעה אחת היתה מתממסרת אינסוף פעמים וסותמת את הערוץ תוך חלקיק שניה.

צודקים, טעיתי. קראתי איזה מאמר PDF שהיה ניתן להבין ממנו לפי

הכיתוב ולפי התרשימים והציורים את מה שחשבתי, אבל ....טעיתי.
נשאיר את זה כרעיון למימוש הבא של AIS..........

AIS אכן עובד בVHF אבל ישנם לויינים שקולטים את התשדורות
ומעבירים דיווח לקרקע.
גם לMarinetraffic יש שרות (בתשלום!) של מידע AIS שנאסף מהלווינים.

זה בהחלט גאדג'ט. אפשר לקלוט את הAIS גם עם דונגל של מקלט DVBT
ותוכנה מתאימה אבל זה לא פתרון אמין/רציני. זה קולט רק בערוץ אחד מתוך השניים שמשתמשים בהם.

למעלה