המלצה על מדריך

מעצימה

New member
המלצה על מדריך

אשמח להמלצה על מדריך לבר מצווה באזור פתח תקווה. מדריך..לאו דווקא רב. אנחנו חילונים..לא ממש מחוברים לדת והוא יעלה לתורה בכותל כנראה.

לאונידס

Active member
מה לחילונית ולבר מצווה בכותל?

מתאים לך ״לחגוג״ כשאת עומדת על כיס מנסה להביט דרך חרך במחיצה על הילד שנאלץ לחגוג רק בחברת גברים?
לילד מתאים לחגוג בלי אמא סבתא אחות דודות ושאר בנות משפחה ממין נקבה?

adif11

New member
לפעמים גם חילונים מרגישים צורך

להתחבר למסורת.
גם אני לא האמנתי על עצמי בעליות לתורה של הבנים (בבית כנסת, לא בכותל)
איך עמדתי בעזרת נשים, מופרדת לחלוטין מהגברים למטה, ומחיתי דמעות בהתרגשות.
אני חילונית לגמרי ובכל זאת המעמד היה מרגש

tomi32

New member
המאורע בוודאי מרגש, אבל למה לשמור על מסורת שכזו?

עניין בית הכנסת מובן, אבל ההפרדה בן הילד לבנות המשפחה הקרובות ביותר משונה מאד. לא חסרים בתי כנסת בהם ההפרדה הדוחה הזו לא קיימת.

לאונידס

Active member
לכן הייתי מצפה דווקא תמחי על הדרתך כאישה מהמסורת

ובטח שלא תשתפי פעולה איתה.
הנשים במשפחתי מאוד שמחו והתרגשו כשחגגו את בר ובת המצווה ביחד עם בני המשפחה הצעירים, חלקן מאוד התרגשו כשהן עלו לתורה בפעם הראשונה בחייהן.
גם באירועים משמחים אחרים שקורים לילדייך את מעדיפה לעמוד רחוק ומאחורי מחיצה או פרגוד? יום הולדת בגן? סיום בית ספר? קבלת תואר אוניברסיטאי? חתונה? אומשההעדפה הזו תקפה רק בבר המצווה?
&nbsp
מכל המסורת היהודית היפה צריך דווקא לקדש את רגשי הנחיתות של גברים שרואים איום באישה שיודעת לקרוא?

adif11

New member
דוקא בגלל שאני חילונית

והמסורת הזו היא לא חלק אינטגרלי מחיי היום יום שלי, זה לא ממש מטריד אותי.
אי אפשר להדיר אותי משום דבר שאני מקפידה לא להיות חלק ממנו ביום יום.
ולכן בארוע שהוא פעם בחיים, אני בהחלט נהנית מהמחשבה שבדיוק ככה עשו את זה לפני אלף שנים
מתרגשת, נהנית וממשיכה בחיי החילוניים הלאה.
סביר שאם הייתי אשה דתית שתפילה לימוד תורה וכל הטקסים היומיומיים הקשורים לדת היו חלק משמעות
מחיי, הייתי מרגישה שחסר לי משהו. אבל, כאמור, מאחר ואני לגמרי לא שם , על מה בדיוק יש לי להלחם ?

לאונידס

Active member
כאדם, יהודי, שבני משפחתו וידידיו כוללים בני אדם ממין נקבה

חשוב לי שלכולם תהיה הזדמנות להיות מהשתתפות בשמחה.
אני לא נלחם, אני פשוט לא הולך למקום שלא מכבד את אמא שלי, בת זוגי, אחותי ושאר בנות המשפחה. הייתי מתבייש בעצמי אם הייתי נוהג אחרת.
כמובן שהמשפחה שלכם יכולה לבחור אחרת, אני אצטער אבל כמובן שזו זכותכם, אני אנצל את חופש הדיבור כדי להסביר את עמדתי ולנמק את הצער שלי.
&nbsp
לפני פחות מ 1000 שנה בנותיו של רש"י הניחו תפילין, לפני פחות מ 100 שנה לא היתה בכותל הפרדה לגברים ונשים (גם לא לפני 50).
מזתומרת אי אפשר להדיר אותך? את יכולה להיות יחד עם הילד בבר המצווה בכותל? לעלות לתורה? יש לנו חילוקי דעות על העובדות?

אני איתך בעיניין מעמד האישה, אבל למה לתת מידע לא מדוייק?

אפשר לעלות לתורה בחלק הדרומי של הכותל במרכז דווידסון.
חגגנו שם לפני שנתיים את חגיגת בת המצווה של בתי, עם רבה (אשה), שהעלתה אותה לתורה והיה מקסים...

לאונידס

Active member
הגן הארכאולוגי ליד הכותל....

שם לא תוקפים בעל ואישה העומדים יחד ואולי אפילו מחזיקים ידיים? סבבה, טוב לדעת.
בעתיד כששאלו על חגיגת מצוות בכותל יהיה אפשר להמליץ, כשחלק מבני המשפחה מודרים מהחגיגה ברחבת הכותל כנראה שאפשר לחגוג בגן הארכאולוגי

tomi32

New member
אין שום סיבה להעדיף את הקיצוניים

גם לפני אלף שנה היו דעות שונות ואני לא רואה שום סיבה שחילונים יעדיפו דווקא את בתי הכנסת הקיצוניים ולא את אלו שמיישמים את הערכים המודרניים יותר (למשל, שנשים לא צריכות להיות בפינה).
בכל מקרה, לטובת הארועים הבאים - לא מדובר כאן במלחמה. בכל מקום יש בתי כנסת שלא רואים באישה אדם נחות.

iris mom of two

New member
אני כבר לא מגדירה עצמי כחילונית

אני יהודיה, זהו.
&nbsp
אני שומרת מסורת, את המסורת שאנחנו טיפחנו. הילדים שלי יודעים להתפלל, יודעים לקרוא סדור, ואוהבים להגיע לבית הכנסץ. הבת שלי אוהבת לעלות לתורה, אני קראתי מהתורה לא פעם ולא פעמיים. שני הילדים שלי, בת ובן, חגגו בת ובר מצווה די דומים. שניהם הנחו את הקהילה בתפילה, שניהם עלו לתורה בעלי ואני עלינו לתורה בארוע של שניהם. שניהם קראו מהתורה. לכולנו יש טלית.
&nbsp
אני לא שומרת מצוות בצורה עוורת. לאלוהים ולי יש הבנה, אני לא מתערבת במה שהוא עושה, היא לא מתערבת בחיים שלי.
&nbsp
אני יותר לא רואה שום סיבה להגיע למקום שלא מכבד אותי ולא רואה אותי כחלק מהמניין.

מירי,

New member
קצת לא הגיוני

מתוך אבן שושן
מסורת – (מן 'מסר'; ויש סוברים: כמו 'מאסורת' מן 'איסר', 'קשר') – דברים, שיטות ומנהגים שנמסרו מדור לדור בעל פה או בכתב.
&nbsp
אתם אולי מייצרים מסורת אבל לא שומרים אותה עדיין, וזה בסדר כשלעצמו.
אני רק לא בטוחה איך את יודעת שאלוהים יש הבנה איתך?

iris mom of two

New member
מאד הגיוני

כי אנחנו לא רק מייצרים מסורת, אנחנו גם עושים דברים שהיו במשפחתו או במשפחתי. בכל חתונה משלבים מסורות ומתחילים חדשות. כמו שאני אמרתי, טיפחנו, לא יצרנו. אימצנו חלק מהקהילה, המשכנו חלק מהמשפחה.
&nbsp
ובקשר לאלוהים, זו היתה הערה שהיא חלק מההגדרה של אגנוסטיות. אני לא יודעת אם יש או אין אלוהים, וזה לא משנה כי זה ממילא לא רלוונטי לחיים שלי. אני מנסה לעשות דברים טובים, להקפיד להיות אדם מוסרי וטוב. לפעמים אני מצליחה יותר לפעמים פחות.

אשרז4

New member
אני יודעת שיש אזור בכותל בו ניתן לחגוג ואין הפרדה

הילד קורא שם את ההפטרה או מה שזה לא יהיה כשכל משפחתו סביבו

לאונידס

Active member
בטח במגרש החניה, וגם שם צריכים להיות זריזים

לסיים לפני שיותקפו.

יש כאן הסברים על חגיגות בר מצווה מסוגים שונים

מקום האירוע: היכן ניתן לחגוג בר מצווה בירושלים?
בכותל עצמו, ישנם שלושה מקומות שאפשר לחגוג בהם את בר המצווה:

התפילה בכותל המערבי
הטקס מתקיים בהפרדה מלאה, כאשר הגברים נמצאים בעזרת הגברים, צמוד למחיצה ככל שניתן, והנשים נמצאות בעזרת הנשים, צמוד למחיצה, כאשר בדרך כלל הן עומדות על כסאות, כדי לראות היטב.

קשת וילסון .
לגבי מקום זה, חשוב לציין שלושה דברים:
א. הנשים יכולות לראות את האירוע גם ללא עמידה על כסאות, מפני שהמחיצה שם היא שקופה.
ב. כיוון שאין אפשרות לשמוע את החתן בבירור, בגלל המרחק, ניתן לקבל בתיאום מראש משדר לחתן ואוזניות לנשים. לכל משדר יש מספר, וכך אין אפשרות להתבלבל. בצורה זו שומעים את החתן מצוין.
ג. במידה וגשום יש עומס במקום וישנה הגבלה לכמות האנשים בכניסה.

עזרת ישראל.
במקום זה האירוע מתקיים ללא הפרדה טכנית(אין שם מחיצה).
גם לגבי מקום זה ,חשוב לציין שלושה דברים:
א. אין במקום כסאות או שמשיות אלא רק בימות המיועדות לישיבה.
ב. אין להכניס דברי מאכל למקום, כולל סוכריות.
ג. אין במקום סידורים או ספרי תורה, ניתן להזמין בתיאום מראש.

מרכז דוידסון – הכותל הדרומי
מרכז דוידסון ממוקם בצד הדרומי של הכותל המערבי, במקום יש מרכז מבקרים פעיל לסיורים מודרכים בחפירות הדרומיות של הכותל המערבי בשילוב סרטון המתאר את תקופת בית המקדש השני, ניתן לערוך אירועי בר מצווה או בת מצווה כשהכניסה לאתר בתשלום ובתיאום מראש.
במרכז דוידסון יש שני אופציות לחגוג
1.בכותל המערבי צמוד לכותל הדרומי.
2.בכותל הדרומי אל מול שערי חולדה השער המשולש.
ניתן לערוך אירוע בר מצווה בגן הארכיאולוגי בתשלום (החל מ15,500 ₪ בהתאם לסוג האירוע.)
במקום זה האירוע מתקיים ללא מחיצה.
גם לגבי מקום זה ,חשוב לציין ארבעה דברים:
א. אין במקום כסאות או שמשיות אלא רק בימה לספר התורה.
ב. אין להכניס דברי מאכל למקום, כולל סוכריות.
ג. אין במקום סידורים או ספרי תורה, ניתן להזמין בתיאום מראש.
ד. המקום ניתן על בסיס כל הקודם זוכה.

בר-מצווה-בכותל-המערבי/http://jerusalemsimcha.com

לאונידס

Active member
אין תלונות לכותל (המבנה), לא עשה רע לאף אחד

גם אין לי תלונות למנהלי הגן הארכאולוגי אם לא מפלים שם אנשים על סמך אברי הרבייה שלהם.
אני רק לא מבין למה אנשים רוצים לחגוג דווקא במקום בו הכניסה אסורה על אלו שיש להם שחלות ולא אשכים למרות שחלק מאלו שרוצים לחגוג במקרה בעלי שחלות.

למעלה