המלצה על גלולות

pipelet1

New member
המלצה על גלולות

היי בנות יקרות.
אף פעם לא לקחתי גלולות, אני כמה חודשים אחרי ניתוח, כרגע במחזור וכואבת...
האם יש כמה סוגי גלולות?
יש סוג מסויים מומלץ?
האם יש גלולות עדינות יותר שאפשר להתחיל איתן (למשל סרזט שמיועד לנשים מניקות למרות שאינני מניקה?)
האם צריך להתחיל לקחת בזמן המחזור עצמו או בסיומו?
אודה לעזרתכן!
תודה רבה רבה!

narkis18

New member
היי פלפלת

לא משנה אילו תגובות תקבלי כאן, אין תחליף להתאמת גלולות אישית אצל רופא נשים. אחד יסודי, שמתאים גלולות על-סמך תוצאות של בדיקות דם.
את יכולה לקבל פה במקסימום עצות בסגנון של "אני לוקחת X ומאוד מרוצה", אבל גלולות הן עניין אינדיבידואלי מאוד.

בנות פה לוקחות גלולות מכל מיני סוגים שונים - פמינט, סרזט, יסמין, קלייר, ויזאבל וכו'... אני למשל לקחתי בעבר גלולות מאוד "פופולריות", שמתאימות לרוב הנשים שלוקחות אותן.
אבל לי ספציפית הן גרמו למיגרנות נוראיות ולעלייה משמעותית בכולסטרול - אז החלפתי (בהתייעצות עם רופא הנשים שלי).

בקיצור - רופא נשים

בפגישה הוא גם יסביר בדיוק מתי ואיך כדאי להתחיל לקחת את סוג הגלולות שיתאים לך (וכמובן שתמיד אפשר להחליף אחרי תקופת ניסיון).

יש המון סוגים. באמת. יש גלולות עם אסטרוגן, יש כאלו בלי, יש מרוכזות יותר ופחות (מבחינת כמות הורמונים בכל גלולה), יש כאלו שנלקחות חודש בכל פעם ובין חפיסות עושים הפסקה ויש כאלו שלוקחים ברציפות...
אין סוג מסוים שמומלץ, כי זה כל מקרה לגופו.
מקווה שעזרתי ובהצלחה!

pipelet1

New member
תודה רבה

עזרת הרבה,
אני מקווה שהרופא נשים שלי לא ייתן לי אוטומטית כדור שהוא מתוגמל עליו או משהו :(
ואני בטוחה שלא יתאימו לי לבדיקות דם.. הם בטח לא כאלה אכפתיים ורציניים, בטח ינסו את שיטת מצליח... הצליח.. יופי, לא הצליח... ננסה כדור אחר :(

שמיץ1

New member
רופא אנדו'?

אם את מטופלת עבור אנדו' לא כדאי לתת לרופא הנשים הרגיל להחליט על סוג הגלולות...

narkis18

New member
מה זאת אומרת?! אין דבר כזה!

פלפלת, עם כל הכבוד לרופא שיושב מולנו, אם את מרגישה שהוא לא מספיק יסודי/ מקצועי, או שהוא נותן לך תרופה שלדעתך לא מתאימה לך - את בהחלט יכולה לדרוש בדיקות דם והתאמה אישית של גלולות, או פשוט ללכת לרופא אחר.

לא כל הרופאים מבצעים בדיקות דם (למרות שלדעתי תמיד כדאי להתאים את הגלולות ספציפית לאישה, אבל אני לא מספיק מבינה בזה..), אבל בשביל זה גם יש תקופת ניסיון עם גלולות. אם במהלך התקופה תחווי תופעות לוואי, או שלא תהיי מרוצה מהגלולה - אז מחליפים

ואני מסכימה עם שמיץ, שאם את אנדואית - עדיף ללכת להתאמת גלולות אצל רופא מומחה באנדו'.

pipelet1

New member
תודה רבה בנות

ללכת שוב לרופא אנדו זה עניין כספי (הוא פרטי..) :(
נקווה שיסכים דרך הטלפון לרשום לי מרשם...

liats80

New member
תנסי

אבל באמת שממש כדאי שזה יהיה דרך רופא האנדו שלך.
ככה יהיה מעקב של השפעת הגלולות באופן כללי ועל האנדו באופן ספציפי

למעלה