המלצה על בלנדר, להלן הדרישות

המלצה על בלנדר, להלן הדרישות

מחפשים בלנדר חזק ואמין שישרת אותנו לאורך זמן, שיענה על הצרכים הבאים:

יכולת טחינת אגוזים לסוגיהם לאבקה ואפילו לקרם.
יכולת טחינת ירקות קפואים (ברוקולי קפוא לדוגמא)
יכולת הכנת שייקים מפירות שונים.

1. באופן כללי, ע"מ להשיג את הנ"ל, איזה הספק/עוצמה/כ"ס מינימלי צריך שיהיה לבלנדר?

2. האם יש פרמטרים נוספים שחשוב לבדוק (מעבר לנפח מיכל, יכולת ניקוי וכו') ע,מ שיענה על הקריטריונים הנ"ל?

3. אין תקציב ספציפי, יש מותג מוכר ויקר (נמנעים מלציין את שמו ע"מ לא להחשד בפרסומת) שעולה כ 3,000 ש"ח,
אנו מעדיפים משהו זול יותר במידה ויש, בתנאי שהוא אכן עונה על הדרישות הנ"ל,
איזה חברה ודגם מתאימים לרכישה?

המלצה

אמא שלי קנתה לפי איזה חודשיים מכשיר שנקרא "מג'יק בולט" (חפשי בזאפ, או סתם בגוגל),
הוא טוחן למרקם חלק-חלק, למשל חומוס יוצא במרקם של חומוס קנוי. הוא ממש מעולה.
היתרון (שאצל חלק יחשב חסרון?) הוא שהוא נותן כמות של כוס (אמנם גדולה מאוד), וזה מגיע בערכה עם עוד מס' כוסות כאלה ומיכסים,
כך שאת טוחנת ומייד יכולה לכסות ולהכניס למקרר, ומייד להשתמש בכוס אחרת לדבר הבא..

חשוב לי להדגיש שלמרות שהוא עושה את העבודה מעולה, הוא כאמור לא נמצא אצלה הרבה זמן כך שאין לי מושג לגבי אמינות, כמה זמן הוא יחזיק מעמד לפי שיחזיר את נפשו לבורא המטחנות..

noa555555

New member
לא נראה שזה אפילו יכול להתקרב לבלנדר המקצועי

שהיא דיברה עליו ....גם ההספק, הכל. כדאי לראות ביצועים ברשת , יש דברים שהוא עושה כמו הפרסומת ויש דברים שממש ממש לא. יש סרטונים השוואתיים אבל זו באמת לא הליגה של מה שהיא דיברה עליו. אולי חומוס מבושל הוא טוחן טוב, אבל לטחון זרעים ודגנים לאבקה או יותר מכך - משחה? אין מצב. ואני כבר לא מדברת על הכמות הקטנטנה.

המכשיר שכן יכול להתקרב אליו ועולה בערך חצי ממנו זה החיקוי המדויק של ההוא
JTC אומניבלנד. אני מתכוונת לקחת צ'אנס ולקנות אחד כזה.

נכון, בנוגע ל JTC, עד כמה הוא טוב?

הוא עולה לפחות 1,000 ש"ח פחות מה VITAMIX, אבל מבחינת ביצועים?

noa555555

New member
ליתר דיוק הוא עולה מחצית מהויטמיקס

עדיין לא קניתי. כדאי להתרשם מהשוואות ביצועים ביוטיוב לפי שמו , יש המון סרטונים, ושמעתי עליו דעות מעולות מפה ומשם , קראתי בפורומים כאלה ואחרים, הבנתי שהוא העתק מושלם. יש כאלה שיש להם בעיה מוסרית עם זה שויטמיקס השקיעו את המחקר וחברה אחרת קוצרת פירות. הבנתי שגם המיכלים תואמים באופן מושלם, כך שאפשר להשתמש במיכל של ויטמיקס בשביל האומניבלנד. אם אקנה אקנה גם מיכל נוסף , כלומר אחד לקמחים ואחד גדול רגיל הכי גדול, 2 ליטר , אם כבר אז כבר. יש שתי גרסאות , מכני ודיגיטלי , הבדל של איזה 100 שח ביניהם בלי יתרון מובהק לדיגיטלי . האחריות שנותנים עליו היא פחות מהויטמיקס שיש לו 7 שנים, אז אולי זה ההבדל העיקרי . . בכל מקרה אם מזמינים ויטמיקס מאי ביי, צריך לשים לב לבעית המתח כי מקבלים מכשיר עם מתח שמתאים לארהב וצריך שנאי, השאלה אם זה טוב למכשיר וכד.

ממליצה על ה-JTC

אנחנו קנינו לא מזמן אחרי שראיתי שבאמת מדובר בחיקוי קרוב מאוד, והיו גם הרבה חוות-דעת טובות והמלצות עליו בקבוצת "הורים טבעונים" בפייסבוק.
האחריות עליו היא אכן שנתיים ולא 7.
אני קניתי את המכני (לא בגלל המחיר, אני פשוט מעדיפה מתגים וידיות על כפתורים וצגים)
קניתי מהיבואן (בשוק הפשפשים ביפו) וכשהגעתי הוא שאל אותי איזה מיכל אני רוצה. בכלל לא ידעתי שיש גדלים שונים, והוא ראה שתפס אותי לא מוכנה ושלא חשבתי על זה אז אמר לי "קחי את הגדול, זה אותו המחיר".
לא הצלחתי לחשוב על חיסרון למיכל גדול (אצלנו במטבח אין בעיית אכסון או מקום, אולי לאחרים זה משנה) אז באמת לקחתי את המיכל הגדול ואני מרוצה מאוד, לא רואה צורך להחזיק גם וגם.
(אולי יש שימוש שעדיף בשבילו מיכל קטן? אם כן אז איזה?)

באופן כללי אני מרגישה כאילו גנבתי משהו ממטבח של מסעדת שף מקצועית ושזה בכלל לא אמור להיות במטבחים ביתיים, אני מאוד מרוצה ממנו.

מצד שני, אולי אני צריכה לחכות שיעברו איזה שנה-שנתיים לפני שאני מדברת, אולי פתאום יצוצו תקלות במכשיר, מקווה שלא.

noa555555

New member
כמה זמן יש לך אותו?

תודה. חיזקת אותי לקנות. נראה לי שהמיכל הקטן טוב לקמחים וגם נדמה לי שזו סכין אחרת. כל הכבוד. ספרי מה עשית איתו?

מהבחינה הזאת אני לא יכולה לעזור,

קניתי אותו ממש לא מזמן, לא יודעת להעיד על אורך חיים.
בינתיים עוד לא הספקתי כל כך הרבה דברים מיוחדים, לא ניסיתי קמחים ולא ניסיתי ממרחי אגוזים למיניהם.
בעיקר הייתי בהלם מהיכולת שלו להתמודד עם סיבים שתמיד הייתי רגילה שמסתבכים בלהבים (תמרים, צרור פטרוזיליה שלם עם הגבעולים בלי לחתוך, ככה כמו שקונים רק בלי הגומייה..) וקרח/דברים קפואים/קשים.
כמעט את כל הפירות אני שומרת חתוכים ב"הכינותי מראש" בקופסאות בפריזר, ועכשיו אני יכולה להכין שייקים בדקות - קרח וקוביות של פירות קפואים, עלים, גבעולים, תמרים, שקדים/אגוזים וגם מים.
עוד משהו שעוזר לתוצאה יותר חלקה ומקצר עוד יותר את זמן ההפעלה הוא לטחון קודם כל את העלים עם מים, ורק אח"כ להוסיף את שאר המרכיבים.
אני לא יודעת, אולי בויטמיקס אפשר לשים את העלים בסוף וזה עדיין אותו זמן הפעלה, אין לי מושג.
אה, ואני לא יודעת אם קשיו נחשב כ"אגוז" מבחינת הטחינה כי הוא אגוז מאוד רך, אבל אני מכינה רטבים לסלט עם קשיו וזה יוצא ממש קרמי וחלק, אבל שוב - זה לא חמאת קשיו אלא רוטב שעשוי מכל מיני דברים וגם קשיו.
(אה, והגרעינים של פירות ההדר נעלמים ללא זכר, גם לא מרגישים את הטעם..
)
עכשיו עשיתם לי חשק לנסות לטחון אגוזי לוז למשחה, וגם אולי להכין קמחים בבית במקום לקנות.

לא חשבתי על זה אפילו!!

noa555555

New member
נשמע מעולה, מציעה לך לראות סרטונים שלו

וגם של ויטמיקס ביוטיוב, יש המון הדגמות למה שזה יכול לעשות, הייתי מסתכלת על שניהם . יש לי תחושה עמומה שהביצועים פשוט זהים לפי מה שראיתי בסרטונים. תמשיכי לספר כשתתנסי, זה מענין פה הרבה אנשים, והמון תודה

Note Pad

New member
JTC סיני או טייואני? וכמה עלה (אם אפשר לשאול)

JTC סיני או טייואני? וכמה עלה (אם אפשר לשאול)

לא יודעת אם סיני או טייוואני

(לא מוצאת את החוברת).
עלה 1600 ש"ח, ויש שנתיים אחריות.
קניתי אצל היבואן עצמו, לא במשלוח.

Note Pad

New member
כלומר, ל אמשנה מהיכן רוכשים את ה JTC, תמיד

יהיה מדובר באותו המוצר, ואין צורך לדקדק ולבדוק את מקום הייצור?

Note Pad

New member
רק כדי שלא אתבלבל

לך יש את הדגם של OSTER שציינת, ועליו אתה מבצע את בדיקת האגוזים, נכון?

אגב, מהיכן רכשת את ה OSTER וכמה עלה, אם אפשר לשאול?

למעלה