המלצה על אומנות לחימה

המלצה על אומנות לחימה

שלום, כניסה ראשונה שלי לפורום, ואני חייב לציין שהתרשמתי ממנו מאוד עד עכשיו. לעניינינו, אני חייל קרבי משוחרר, סטודנט ואני מחפש אומנות לחימה להתחיל להתאמן בה. המטרה שלי היא הגנה עצמית מפני תוקפים ברחוב, כך שרוחניות, חגורות, תחרויות וכו' ממש לא מעניינים אותי, הכיוון שלי הוא פרקטי. נקודה. יש לי רקע של שנתיים בשוטוקאן ואני חייב לציין שלמרות שהמאמן היה מעולה, אני לא חושב ללכת בכיוונים של קראטה מכיוון שזה פשוט לא ממש פרקטי ברחוב, במיוחד בשלבים המוקדמים של האימונים. אני גר בקריות, ולכן אני יחסית מוגבל כי לפי מה שמצאתי באזור יש בעיקר סוגי קראטה שונים ואיגרוף תאילנדי. חשבתי להירשם לקרב מגע, דניס הישרדות, לחימה משולבת...אבל אין את זה באזור. חבר אחד המליץ לי על "איי קאמפו" ונכון לעכשיו אני מתלבט בין זה לבין איגרוף תאילנדי. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, כמו כן אולי המלצות על כיוונים אחרים כמו נינג'יטסו או גיוג'יטסו, אייקידו וכו', כמובן באזור הקריות. מחכה לתשובתכם...

הקריות...

אני אף פעם לא יודע אם אנשים בקריות מוכנים לנסוע עד חיפה, אבל אם כן יש סניף של בי"ס CSSD, שמלמד ארניס, בחיפה. ארניס היא א"ל פיליפינית אשר מאוכוונת כמעט אך ורק להגנה עצמית, תוך שימוש בכלי נשק ויד ריקה (וכמובן, לשם גילוי נאות, זהו ביה"ס שלי). לפרטים - באתר או בטלפונים: 0506541719 - יובל או 0522202808 - גיא. בקריות עצמן נועם קוט מלמד ווינג-צ'ון קוג פו, שגם היא א"ל יעילה ומצויינת. גם לו יש אתר. מלבד זה, עד כמה שידוע לי יש נינג'יצו בקריות, שמלמד נילי ברל, ועל זה יוכל להרחיב ש. מים...

אפשר קצת פירוט?

קראתי לגבי האומנות הפיליפינית, זה אימון אחד בשבוע, ובלי לזלזל, לא לא יביא אותי רחוק. לגבי הקונג פו, כמה פעמים בשבוע זה? האם זה יעיל או שלוקח שנים ללמוד? אמרתם שיש נינג'יטסו, איפה? יש לינק או טלפון? מה לגבי ג'יג'יטסו? האם כדאי לי ללכת לאיגרוף הטאילנדי? מה אתם אומרים על האיי קמפו? בבקשה תעזרו לי

ש מים

New member
נילי מלמדת בקרית ביאליק

נינג'וטסו/בודו-טאי-ג'וטסו. ברח' ויצמן(?), באולם ספורט שליד הכיכר. מצטער, לא יודע מה הכתובת.

ש מים

New member
"לא נורמאלי"?

אגב, אם הכינוי מעיד עליך אז עדיף שלא תנסה ללכת אליה. היא לא תאהב אותך.

Boogieman

New member
נראה לי שכל דבר יקח כמה שנים.

אמנם אני איפה שהוא מתחת לפלנקטון בשרשרת המזון של עולם אמנויות הלחימה אבל נראה לי שגם בשיטות ה"פרקטיות" ביותר זה לא יקח פחות משלוש שנים. אלא אם כן, כמובן, אתה נכנס לאיזה תכנית מוטרפת כמו התכנית של היחידה לפיזור מהומות ביפן, 5 שעות של יושינקאן אייקידו ביום במשך שנה (או עובר לגור עם פאי-מיי). לגבי אגרוף תאילנדי, זה ספורט על כל מה שכרוך בזה, הוא יכול להיות "יעיל ברחוב" אבל אני אישית הייתי מעדיף לשמור את שתי הרגליים על הקרקע במצבים לא נעימים. אני לא הייתי מחשיב אותה כשיטה מוכוונת קרבות רחוב. נראה לי שקמי/קמג/דניס ושות' זה מה שאתה צריך.

הייתי שמח לקבל יותר פרטים...

נתחיל מזה שאני גר בקריות, כך שכל אומנות שאתם נותנים, אנא קחו בחשבון שאולי אין אותה באזור, ואם אתה שמעתם שיש אני מאוד אשמח אם תציינו זאת, ואף תתנו לינק או טלפון. האידיאל בשבילי זה 3-4 אימונים בשבוע באומנות לחימה יעילה של פול קונטקנט המשלב גם תפיסות, בריחים ועבודת קרקע. חשבתי ללכת ללחימה משולבת או דניס הישרדות, אבל יש את זה רק במרכז. כרגע, ממה שמצאתי בקריות והסביבה זה: איגרוף תאילנדי - 4 פעמים בשבוע 3 שעות אימון איי קמפו (אנא תתייחסו לזה, רוצה את דעתכם) - פעמיים בשבוע שעתיים אימון קרב מגע - פעם אחת בשבוע שעה וחצי אימון (יש נפסל בגלל חוסר אפקטיביות של אימונים) האומנות הפיליפינית שמלצתם - גם פעם בשבוע, גם נפסל אוטומטית כמו קרב מגע אני עדיין מנסה לברר לגבי נינג'יטסו וג'יג'יטסו, האם זה כיוונים שכדאי ללכת בהם? ואם מה שיש בקריות זה רציני. כמו כן יש לי משיכה לאיקידו, אבל משום מה נראה לי שזה לא מספיק רציני במתכונת שבה זה מועבר (1-2 פעמים בשבוע) כך שאני לא אראה תוצאות. באמת אני מעריך את התוגבות, ואני אשמח לעוד המון כאלה, עם כמה שיותר פרטים ופירוטים. כפי שאתם רואים ההתלבטות בין מה שיש כרגע זה איגרוף תאילנדי, כאשר החיסרון זה שאין כל כך חסימות ותפיסות, עבודה מול סכינים ויריבים מרובים וכו'. או איי קמפו ששם יש את כל זה אבל זה יחסית מעט ואני לא מאמין שאני אראה תוצאות בתקופה הקרובה.

amir_aikido

New member
תגובה מצומצמת

ראשית, בלי להכיר את המורים ולצפות בהם, בלתי אפשרי לתת תגובה ו/או המלצה איכותית כלשהי. חשוב שתבין שזהותו של המורה חשובה יותר מהאמנות שהו מלמד. יכול להיות מאמן אגרוף תאילנדי שיהיה בעצם מורה לחיים וילמד בגישה מוכוונת לחימה ברחוב מול סכינים ויריבים שמתכוונים להוריד אותך לרצפה ולעומתו מדריך אחר לאותה האמנות שיהיה רק מאמן תחרותי טוב או גרוע. אותה אמירה נכונה גם ליתר האמנויות. מבחינת איי קמפו - זה נשמע כמו שילוב בהמצאת מדריך מקומי, ולכן תלוי לחלוטין ביכולתו. אני לא מכיר ולא יודע. אייקידו לחלוטין לא עונה על הצפייה שלך ללמוד מהר. אייקידו היא אחת מאמנויות הלחימה שמשך הלימוד שלהן ליכולת מעשית הוא מהארוכים ביותר. בנוסף, יש בארץ לא מעט מורים לאמנות זו שהלימוד שלהם בכלל לא מוכוון ליכולת כזו, ובהתאם, אם תלמידיהם יפתחו יכולת כזו, זה ייקח זמן ארוך עוד יותר. אמיר

ethanguy

New member
אם אתה מחפש פול קונטקט

אז הייתי ממליץ על אורן ריבקוב בקרית חיים מערבית, אני בטוח שכבר ביקרת שם לפי מה שכתבת. אבל בכלל הייתי אומר שכדי לך לבדוק הרבה מקומות פול קונטאקט ואחרים כי אתה עדיין חדש ולא באמת יודע מה אתה רוצה, לפחות ככה עולה מהניסיון שלי כשהתחלתי... אני ממליץ שתבוא לראות קונג פו ווינג צ'ון בקריות אצל נועם, יש טלפון באתר שנתנו לך www.wingchun-il.com

לא, אני לא מכיר אותו

היום הסתובבתי בקריות עם רכב ולא מצאתי כלום. נסעתי לרח' ויצמן בביאליק למורה לנינג'יטסו ולא מצאתי אותה, הסתובבתי שם הרבה רגלית. על הפול קונטקנט לא שמעתי, אשמח אם תתנו יותר פרטים. לגבי איגרוף תאילנדי, איפה יש? כי אני מצאתי רק מועדון אחד באזור. איך בכלל אתם יודעים איזה מכונים יש? טיפים לחיפוש? (חוץ מהרשימה שיש באתר כי בה לא מצאתי כלום) קונג פו ת'אמת קצת מרתיע אותי מכיוון שזה ניראית לי אומנות שלוקח באמת הרבה זמן להביא אותה לרמה של יעילות ברחוב. אשמח לעוד תגובות, כתובות, לינקים לאתרים וטלפונים. מודה על התגובות...באמת

א1ט1

New member
חבר

כל אומנות לוקח זמן להביא לידי ביטוי בהנחה שתוקפים אותך ברחוה,אני לומד אומנות לחימה שיש בה הרבה דברים חוץ מתכל'ס לרחוב ותוך 4 חודשים הרמת לחימה שלי השתפרה מאוד,ככה זה עושים כל יום שישי קרבות מתאמנים קבוע בלי לחפף ומשתפרים, בלי שתתאמן רציני שום דבר לא יעזור לך "תכל'ס לרחוב".

ש מים

New member
נילי מלמדת היום, משעה 20:00

כדאי לך ללכת, היום יבואו הרבה חברה חזקים וטובים. לגבי המקום: אני יודע שהיא מלמדת דרך העירייה, אז נסה לשאול בעירייה שלכם. בהצלחה!

ethanguy

New member
בשביל להיות יעיל בכל דבר

להתאמן יעיל ולהתאמן כמה שיותר... במיוחד אם אתה מדבר על רמה גבוהה יותר , כי ברחוב יהיו מצבים שבהחלט תצטרך להיות מאוד טוב כדי לשרוד.

marx04

New member
קרב מגן ישראלי בקרית מוצקין

שלום לא נורמאלי, נראה לי שקרב מגן ישראלי (קמ"י) עשוי לעניין אותך. גיא סורקין, דאן 2, מאמן ברח' יוספטל 22 בקרית מוצקין (054-4806726). מועדי אימונים: יום שלישי 18:00-21:30 ויום שישי 15:00-17:30. בברכה, אורי.

תודה על התגובות...

הבחור א1ט1...איפה אתה מתאמן, ובאיזה תדירות ומי שהמליץ לי על הקרב מגע במוצקין, אתה מתאמן שם? איך האימונים? נ.ב רציתילהבהיר נקודה: אני לא מחפש את האומנות הכי טובה כי אין כזה דבר, או הכי פה או שם. אני גם לא מחפש מועדון טוב או לא. אני פשוט לא מבין כמעט כלום באומנויות לחימה, וקיוויתי פה בפורום להציג את הצרכים שלי ושאתם תתאימו לי אומנות לחימה, כמו כן מהפירוטים שלכם אני אוכל ללמוד ולקבל את ההחלטה. תודה על עזרתכם עד עכשיו.

marx04

New member
קמ"י מוצקין

שלום לך, אינני מתאמן בקמ"י בקרית מוצקין, ואינני מכיר את המאמן גיא סורקין. את המידע שאבתי מהאתר של קמ"י. בעבר התאמנתי בקרב מגע, ואני סבור שזו אומנות לחימה נהדרת, שעשויה לענות על צרכיך. נראה לי שהגיע השלב שבו תאזור אומץ ותתחיל לבקר בדוג'ואים שונים כדי לצפות באימונים או להשתתף בשיעורי ניסיון. אני מניח שאינך מכיר את הכותבים השונים בפורום, ועל כן אני מתקשה להבין כיצד תועיל לך המלצה של פלוני או אלמוני. לשם דוגמא, יתכן שאני מעדיף אומנות לחימה רכה, רוחנית ושכל מטרתי לעסוק בפעילות גופנית לא מאומצת כדי לחלץ עצמות, ולכן אמליץ לך על מורה X. לעומת זאת, יתכן שאתה מחפש משהו אחר (נניח אומנות לחימה תכל'סית בלי פילוסופיות ועם הרבה קרבות) ואז ההמלצה שלי לא תעזור לך כלל, כי כל אחד מאיתנו מחפש משהו אחר. לפיכך, אני ממליץ לך להתחיל לבדוק בעצמך. תתקשר למורים השונים שקיבלת את פרטיהם, תבדוק מתי והיכן מתקיימים האימונים, ותלך לצפות כדי לבדוק אם האומנות המסויימת ואם המורה המסויים מוצאים חן בעיניך. אני ממליץ לך להחליט על סמך מה שתראה במו עיניך ולא על סמך המלצות שתקבל כאן מאנשים שאינך מכיר ואינך יודע מהן ההעדפות האישיות שלהם. בהצלחה, אורי.

א1ט1

New member
אני מתאמן בריוקיו קנפו קבוג'וצו

אצל סאנסיי דוד נתן בירושלים, יש לי שתי אימונים של שעה וחצי בשבוע בימי שני ורביעי,שעה של אימון אך ורק על קאטה בלי כושר או הגנה עצמית רק קאטה ביום שלישי,ושעה של קובוג'צו (כלי נשק) שוב,בלי שום דבר אחר ביום חמישי, שעה של קרבות (מגע ומיגון מלא) ביום שישי.

למעלה