המלצה לרופא פוריות

margaritik

New member
המלצה לרופא פוריות

שלום! עצוב מאוד אבל כנראה הגיע הזמן לגשת לרופא פוריות (מנסים כבר תקופה)... מסתבר שקשה למצוא רופא פוריות דרך מאוחדת.. מי יכולה להמליץ על דר' אליצור? עוד שאלה: מה דעתכן, כדאי להתחיל מרופא דרך הקופה ואם לא ילך אז לפנות לתותחים הגדולים? או לחסוך זמן וישר? (מנסים פחות משנה גילאים 30-40)

margaritik

New member
אני

אני 30. הוא 40. קבעתי תור (בדיוק למתי שאמור להתחיל למחזור הבא)... מקסימום... אחפש רופא אחר

את יודעת בוודאות את מועד הביוץ?

בודקת במקלונים/לפי תחושה/ מעקב זקיקים? האם אורך התקופה הוא מעל שנה? בכל מקרה לא כדאי לפנות לרופא נשים, אלא רק לרופא פוריות. בשלב זה אין שום צורך ב'תותחים' (חבל על הכסף). רופא הפוריות ישאל על מחלות רקע וישלח אותך לבדיקת פרופיל הורמונלי (בדיקת דם שמבצעים בקופ"ח) ואת בעלך לבדיקת זרע, ואולי לבדיקות נוספות, ובוודאי יבצעו לך מעקב זקיקים (א"ס וגינלי הבודק באופן מדויק את מועד הביוץ. יש לי חברים טובים שנקלטו כך לילד השני, אחרי כמעט שנה של נסיונות, ואחרי שהראשונה נקלטה תוך 2 נסיונות) וישקול מה הטיפול המתאים. בהצלחה!

margaritik

New member
תודה!

תודה רבה על האופטימיות!! זקוקה לקצת פרופורציה לאחרונה. יש לי שחלות פוליציסטיות בגללן נטלתי גלולות מספר שנים, לפני 9 חודשים החלטנו לנסות, המחזור הגיע רק לאחר כ 3 חודשים, לאחר שהתחלתי דיאטה וספורט כדי לרדת במשקל (קראתי שזה עוזר בשחלות פוליציסיטיות), מאז הוא די סדיר ו 2 האחרונים ממש 29 יום וגם זיהיתי פעמיים ביוץ במקלונים (וקצת גלי חום ועצבנות יתר באותו יום, ואולי גם כאב בטן??? עוד לא הבנתי בדיוק מה התופעות שלי לביוץ). אעדכן איך יהיה.. מתרגשת מאוד (יותר מפחדת)... והכי מקווה שלא אצטרך ללכת אליו בכלל

רופאי נשים הרבה פעמים מחלקים איקקלומין

כאילו שזו סוכריית מציצה ולא תרופה הורמונלית שמחייבת מעקב זקיקים ובדיקות דם + מעקב צמוד של רופא. עדיף רופא פוריות. חד משמעית. וודאי כשיש אבחנה (שחלות פוליציסטיות) אבל גם ללא אבחנה לא הייתי מבזבזת זמן על רופא נשים. לפי אותו הגיון בדיקות שד אני עושה רק אצל כירורג ולא אצל רופא הנשים (המעולה!) שלי.

למעלה