המלצה לקסדה

• פותח הנושא itm8
  • פורסם בתאריך

itm8

New member
המלצה לקסדה

טוב, אז הגיע הזמן להחליף קסדה

חשבתי על תקציב של עד 600 שקלים לקסדה מלאה
אני עובר מקסדה פתוחה לקסדה מלאה בשל נושא הבטיחות וקצת מטריד אותי עניין החום שיתלווה לקסדה המלאה
אני נוסע בעיקר בעיר ומעט מאוד בדרכים בינעירוניות/במהירויות גבוהות

אשמח להמלצה על קסדה מתאימה והערות בנושא

Shachafm

New member
אם כבר מדברים על קסדות...

אז הנה שאלה מקורית: האם יש בכלל משמעות למבחן Sharp? ואני אסביר: המצב הנפוץ הוא שהדגם שנמצא בחנויות בישראל הוא בן כמה חודשים, ועדיין לא נבדק ע"י Sharp. כשהם כבר מגיעים לבדוק אותו אחרי שנה בערך, יוצא דגם חדש יותר ומחליף את הדגם שנבדק בחנויות. ולא תמיד הדירוג של הדגם החדש זהה לדירוג של הישן, כך שאי אפשר להסתמך על זה. מה שיוצא מכל זה הוא שכמעט תמיד הדגמים שנמצאים בחנויות הם דגמים חדשים שעדיין לא נבדקו.

יש דרך לפתור את העניין הזה? לקנות קסדות מדגמים ישנים יותר? איפה מוצאים כאלה? או להסתמך על מבחנים אחרים שאינם Sharp? יש כאלה בכלל? ואם אין - אז כל מה שאפשר להסתמך עליו זה... כלום בעצם. רק אם הקסדה נוחה ויושבת טוב על הראש. אבל זה לחלוטין לא אומר שהיא תגן במקרה של תאונה. Sharp מציינים שמצאו הבדלים של עד 70% - הפרש עצום - בכוח המופעל על הראש בזמן התנגשות זהה עם קסדות שונות. כלומר המבחן הזה כן מאוד משמעותי.

נזכרתי בסיפור הזה כי לא מזמן רציתי להחליף את הקסדה שלי, בדקתי קסדות בחנות מסויימת (שלא אפרט את שמה) שעליהן מדבקה מהודרת "4 כוכבי בטיחות ב-Sharp!" וכשבדקתי באתר Sharp (וזכיתי למבטים של "נו מה בשביל מה אתה בודק אם יש מדבקה?") התברר שהדגם הנ"ל בכלל לא מופיע במבחן - כלומר Sharp עוד לא הספיקו לבדוק אותו. הם פשוט שמו על הקסדה את הציון של דגם קסדה אחר לגמרי, אולי מתוך מחשבה שלכל הקסדות של יצרן מסויים יש אותו דירוג. זו כמובן שטות מוחלטת - לפעמים לאותו יצרן יש קסדה אחת עם כוכב אחד וקסדה שניה עם 5 כוכבים. כשהסתכלתי עליהם במבט שלי ששמור לאירועים מהסוג הזה, הם גמגמו משהו על כך ש"כן, יש בעיה ידועה... זה יתעדכן בקרוב". מובן שהם לא טרחו להסיר בינתיים את המדבקות המהודרות. כך שרוב האנשים שהם לא פדנטים פשוט יקנו תוך הסתמכות על המדבקות.

anigodin

New member
אולי דגם שקיים כמה שנים זה הפתרון?

אם הבנתי נכון, לחלק מיצרני הקסדות יש דגמים שקיימים כמה שנים ואולי העיצוב משתנה.
קסדה מסדרה כזו שכבר עברה מבחן של שארפ יכולה אולי להיות הפתרון.

SuzukiDR

New member
ההנחות שלך לא 100% נכונות

דגמים מצליחים של קסדות נשארים ביצור הרבה יותר משנה.חמש ואפילו עשר שנים זה לא זמן נדיר לקסדה מוצלחת.
&nbsp
וחוץ מזה - אני אשמח לשמוע באיזו חנות מדובר...

פרארי1

New member
SHARP לא היחידים שעושים מבחנים

ותכלס הם גם לא מעניקים תוי תקן.
יש מספר תוי תקן מקובלים בעולם - ECE, SNELL, DOT וכדי לקבל אותם הקסדות עוברות מבחנים שונים.
אני יודע ששארפ נחשבים לגוף לא תלוי מסחרית ולא מזלזל לרגע במבחנים שלהם, שלדבריהם מדמים מצבים יותר מציאותיים מאלה שעורכים מכוני תקינה אחרים ועדיין, לא יודע אם זה נכון להתייחס אליהם כאל האורים והתומים היחידים בענף, היו תקני בטיחות גם לפניהם ויצרנים שונים צברו מוניטין לא רק על סמך צביעות מעניינות.
אתה חושב שרוכבי / נהגי מירוצים לא מחשיבים את הבטיחות?
האם הם בוחרים קסדות אך ורק על פי שארפ?
מה הם עשו לפני שנעשו מבחני שארפ?
אני לא יודע את התשובות, רק מעלה שאלות שמן הסתם, התשובות עליהן קיימות ולא בהכרח תומכות בהתייחסות לשארפ כאל התנ"ך היחיד של הבטיחות.
&nbsp
לגבי העניין של התהדרות במדבקה היכן שאין לכך מקום, זה בהחלט חמור מאד.
יש בימים אלה קמפיין די רציני של המועצה לצרכנות בעניין אמת בפרסום ונראה שיש כאן מקרה קלאסי של חוסר אמת, בלי קשר למה שנאמר קודם על מבחני שארפ.

Shachafm

New member
אני מודע לתקנים השונים. זה לא מספיק.

תקן DOT הוא לא מספק. גם לקסדות חצי - שהיום כבר לא חוקיות בישראל - היה תקן DOT.
תקן ECE יש לכל הקסדות המיובאות לישראל, כך שהוא לא עוזר להשוואה ביניהן.
לגבי תקן SNELL, היתה כתבה נרחבת בנושא לפני כמה שנים - שגם תורגמה לעברית ע"י פולגז (אם אני לא טועה) בשל חשיבותה המרובה. אני אישית נמנע לחלוטין מכל קסדה הנושאת תקן SNELL בגלל מה שקראתי בכתבה הזו על צורת המבחן של התקן, ועל מה שיצרני קסדות עושים כדי לעמוד במבחן הזה. אם נהגי מרוצים רוצים לקחת קסדה אם תקן SNELL - שיהיה להם לבריאות. אני לא מוכן.

כל זה משאיר אותנו עם קסדות שלכולן תקן ECE. יש שתי דרכים להבחין ביניהן: א. אפקט העדר - כולם קונים X אז זה בטח טוב. ב. מבחן בלתי תלוי שבודק מגוון רחב יותר של מצבי התנגשות מתקן SNELL המצומצם. אני מכיר רק את Sharp. ואני סומך על אי התלות של משרד התחבורה הבריטי שאחראי למבחן הזה. רק ש-Sharp איטיים. לכן שאלתי אם יש מבחן נוסף כזה. כנראה שאין.

לגבי המדבקה - אין לי כל כוונה לחשוף את שם החנות. אבל אני מציע לכל מי ששומע ממוכר או רואה מדבקה עם ציון כוכבי שארפ, שיכנס לשארפ בסלולרי ויבדוק בעצמו, ולא יסמוך באופן עיוור על שום דבר שאומרים לו. זה ישראל פה.

Shachafm

New member
כשירות לציבור העצל - קישורים לשתי כתבות רלוונטיות בפולגז.

שתיהן חשובות לקניית הקסדה הבאה שלכם. את שתיהן כתב אבי פרידמן, שהוא בחור רציני (אם כי את השניה הוא רק תרגם).
1. על התקנים, ההבדלים ביניהם, וחשיבות מבחן sharp.
2. כתבה על תקן SNELL ועל מה שמתרחש מאחורי הקלעים בתקן הזה. שימו לב מה אבי פרידמן כותב בפתיח לכתבה הזו. אני לא אגזים אם אגיד שהקריאה שלה עשויה להציל את חייכם יום אחד.

xfwind

New member
על הרענון

MMMOOSH

New member
השאלה היא אם קסדות LS2 מספיק טובות? ובטיחותיות?

אני לא יכול לענות על כך למרות שאני מאמין שכן.
ועדיין הפעם קניתי קסדת caberg, שעולה כפול מה LS2, למרות שחשבתי לחסוך העדפתי פעם אחת לקנות קסדה טובה יותר.
אני יודע בוודאות שלאחר שימוש של שנתיים וקצת אצלי ה LS2 כבר דרשה החלפה, נראה מה יהיה עם הקסדה הנוכחית.
&nbsp

למעלה