המלצה לפסיכיאטר

המלצה לפסיכיאטר

לא מאמינה שאני כותבת את זה, כי אני כ"כ לא רוצה ללכת...
אבל אני מבקשת המלצה, שלפחות יהיה לי שם אם אחליט שאין מנוס. כבר הלכתי לפסיכיאטר אך הוא לא מבין בתסמונת לדעתי וזה חשוב לי. וגם מעוד סיבות מעוניינת להחליף. יש לי נסיון רע מאוד מהעבר עם פסיכיאטריות (דווקא נשים) ובגלל זה זה מאוד מפחיד.
יש למישהו המלצה לפסיכיאטר אנושי , שלא חופר בדברים שלא קשורים אלי אלא מתמקד במצבי הנוכחי, והוא גם מקצועי ומבין בתסמונת התשישות הכרונית? יש יצור כזה?
אודה מאוד להמלצה טובה כאן או במסר. (אזור המרכז)

ריפנזל

New member
שולחת לך את המספר במסר

ד"ר רפי שטרייכר
לא יודעת לגבי לא חופר בדברים שלא קשורים, אבל הוא אנושי, מקצועי מאוד ומכיר טוב את התסמונת.
ולפעמים רק נראה קצת מנומנם/משועמם, אבל כנראה שזאת פוזת ההקשבה שלו, כי הוא תמיד היה בפוקוס על מה שסיפרתי לו.

יש לי המלצה לפסיכיאטר מעולה ומבין

אבל גם מאוד יקר (בזמנו זה היה 500 ש"ח לפגישה. אני יודעת שקופ"ח מחזירה עד מספר פגישות מסויים, לא זוכרת כמה).
אם תרצי - אעביר לך את המספר.

אשמח לקבל

(עד כמה שהמילה שמחה מתאימה פה) אני שילמתי הרבה יותר, דווקא 500 נשמע מעט לעומת מה ששילמתי....
מעדיפה שיהיו לי כמה אופציות למרות שאני כ"כ בלחץ מללכת שלא ברור מתי ואם זה יקרה
תודה

חיה קרן

New member
מגיבה לדברייך, בלי המלצה

פשוט כי אני עוד לא מהאזור כדי להכיר ולהמליץ, וגם כי אני חושבת שכדאי לך לנסות לבחור מרשימה מסויימת, כמו זו של הביטוחים המשלימים או קופת חולים, ואת זה לשלב עם המלצות של מכרים.

עכשיו, לגבי הנסיון הרע שלך והקושי להמשיך למרות ההכרה בצורך הדוחק אני יכולה רק להזדהות עמוקות, ולהציע כמה עצות שאולי יקלו על המעבר ויכוונו אותך לטיפול מתאים יותר.

דבר ראשון- סקר שוק, ממש כך.
שיחה טלפונית מקדימה, שבה תשוחחי כמה דקות עם הרופא [כי הוא רופא לכל דבר, בנוסף לעובדה שהוא צריך/אמור/יודע- להבין את הצורך בשחה מקדימה]
שיחה שבה תשאלי על הכירותו עם המחלה,האם הוא מטפל בשיטה מסויימת, כי יש כמה גישות וחשוב שתדעי לקראת מה את הולכת.
בכלל אני מאמינה שבשיחה של כמה דקות אפשר כבר להתחיל להתרשם, ולדעת קצת למה לצפות.

דבר נוסף שהזכרת הוא הנסיון הרע שמקשה עלייך לפנות לקבל עזרה עכשיו,
חשוב שתזכירי לעצמך שכמו כל אינטראקציה בניאישית (יו, איזה מילים מפוצצות
)- גם עם רופאים ופסיכיאטרים זה כך.
עם אחת או שניים לא היה נסיון טוב, אבל יש מי שאיתו כן תוכלי לפתח קשר טיפולי טוב, שיעזור לך גם להתגבר על קשיי העבר.
לגבי חפירה- כל איש מקצוע שהוא חייב לקבל איזשהו רקע, בסיסי יותר או פחות כדי לדעת להתאים טיפול, זה חלק עיקרי בהכרה שלו אותך ובצורך שלו כדי שיוכל לעזור לך.
יכול להיות שמה שכל כך הרתיע אותך הוא זה שדורש עוד תשומת לב [זה די מוכר ונורמלי]
יכול להיות שתבחרי לא לגעת בושא הזה עכשיו כי עוד לא נכון לך, אבל ברגע שאת יודעת את זה [כלומר- מה הנושא שהפריע לך עם המטפלת ואם או למה את לא רוצה לפתוח אותו עכשיו]
את יכולה לומר את זה מראש, וזה לגיטימי, זה חלק מההכרה העצמית שלך, וזה עוד צעד שלך קדימה.

מקווה שתמצאי מישהו שיעזור לך עם חוויה מתקנת,
מחכה לעידכון.
ו-חשוב לי שוב להדגיש שעצם ההכרה שלך בצורך והאקטיביות שלך בנושא זה כבר צעד ענק.

תודה לכולן

נראה מה יהיה. ותודה על ההמלצות והאמפטיה,
מקווה לעדכן בקרוב עם חדשות טובות.

למעלה