המלצה לעדשות למצלמה

• פותח הנושא vo5
  • פורסם בתאריך

vo5

New member
המלצה לעדשות למצלמה

אני עומד לקנות את המצלמה Canon EOS 70D.
לאחר שחרשתי על סרטונים ביוטיוב כדי לבחור עדשה איכותית לצילום וידאו, יצאתי קצת מבובל.
התקציב כרגע לעדשה הוא עד 2000 שקלים ,בעתיד אולי נשתדרג.

חשוב לי האיכות ,יחסית לתקציב וכרגע אני מתלבט בין שתי עדשות ואשמח לשמוע את הצעתכם:
עדשה ראשונה: Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM
עדשה שנייה: Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM

אם יש לכם המלצות לעדשה אחרת,גם אשמח לשמוע

IdoShkedi

New member
יתרונות וחסרונות

ההתלבטות שאתה ניצב בפניה היא די מעצבנת, כיוון שלכל עדשה יש יתרונות וחסרונות משמעותיים. טווח הזום של ה18-135 הופך אותה לורסטילית מאוד, והיא תומכת באוטופוקוס שקט וחלק בזמן צילום וידאו. החיסרון שלה הוא צמצמים סגורים יחסית, שמחייבים שימוש בISO גבוה יותר כשמצלמים במבנה סגור, בלילה וכו'. זה בדיוק היתרון של ה17-50 - הצמצם הפתוח בכל אורכי המוקד נותן לך לצלם בתאורה חלשה בלי להוסיף הרבה ISO (ובנוסף אתה מקבל עומק שדה רדוד יותר). החיסרון שלה הוא טווח הזום המוגבל, שלא יאפשר לך לצלם אובייקטים רחוקים. ואני חושב שהאוטופוקוס שלה בווידאו פחות חלק ושקט ממנוע הSTM של קאנון.

הייתי אומר שה18-135 תיתן לך תוצאה שמישה במגוון גדול יותר של סיטואציות, בעוד שה17-50 תיתן לך תוצאה איכותית יותר אבל תגביל אותך לסיטואציות מסויימות.
עוד אפשרות מעניינת היא לקנות את ה18-135 ובנוסף 40mm f/2.8, עדשה זולה יחסית שנותנת לך אותו צמצם כמו ה17-50, אבל באורך מוקד קבוע.

IdoShkedi

New member
שכחתי לציין:

אני יוצא מנקודת הנחה שמעניין אותך להשתמש במצלמה גם לשימוש כללי תיעודי שעשוי לכלול צילום סטילס. אם היא תשמש אך ורק להפקות וידאו מבויימות, לא בטוח שתצטרך לעלות אי פעם מעל אורך מוקד 50, ולא בטוח שתצטרך אוטופוקוס (שחשוב יותר בצילום תיעודי מאשר בצילום מבויים) - ואז יש יתרון בולט ל17-50 f/2.8.

vo5

New member
תודה

כמובן שאני אצלם גם סטילס, בקיצור אני בדילמה.
ברור לי שבעתיד אני אקנה עוד עדשות, השיקול נכון לעכשיו מה לקנות בתור התחלה.

אורי624

New member
תלוי גם בסגנון הצילום וברמת הצפיות שלך

האם שקלת שימוש בעדשות פריים עם מיקוד ידני?

vo5

New member
סליחה על הבורות

האם עדשות פריים ו/או מיקוד ידני נותנות איכות צילום יותר איכותי?
כרגע חשוב לי יותר האיכות של צילום וידאו

vo5

New member
תודה

למעלה