המלצה לעדשה ל-Canon 10D

המלצה לעדשה ל-Canon 10D

הזמנתי מארה"ב מצלמת Canon 10D וכעת נותרו לי כ-10 ימים להתלבטויות בדבר העדשה... על איזו עדשה הייתם ממליצים למצלמה כזו? שקלתי לקנות את ה-Canon 28-135 USM, אם כי מספר תחליפים כמו ה-Tamron וה-Sigma שמאפשרים לי גם טווח של 28-300 קורצים לי ביותר... יש למישהו ניסיון עם העדשות הללו (28-300 של טמרון או סיגמא)? כדאי בכלל ללכת לכיוון של תחליפים - או רק על ה-Canon? יש גם סיבה מיוחדת לכך של-Canon אין עדשה 28-300? או אפילו 28-200, עד כמה שראיתי... הרבה שאלות... אבל מי שיענה יקבל הרבה תודות! :) תודה מראש, יובל.

idohal

New member
בוודאי שיש סיבה, איכות!!!

לקנות גוף 10D ולשים 28-200/300 זה ממש חילול הקודש! מקדם העדשות בדיגיטליות הוא 1.5 בגלל גודל ה -CCD כלומר 28 מ"מ זה כמו 42 מ"מ והפסדת את כל התחום רחב הזווית. חשוב על 2 עדשות אחת לתחום הרחב SUPER WIDE ANGLE ואחת טלה. בוודאי מומחי הקנון יוכלו לעזור בתחום טוב ממני.

במקרה של ה-10D

המכפיל של ה-10D הוא ביחס של 1.6 אפילו, כך שלעדשות הרחבות נעשה עוול אפילו גדול יותר ממה שאתה מתאר. :) כרגע אין בכוונתי לקנות שתי עדשות למצלמה הזו. רק אחת. לכן אני מעוניין בעדשה שתאפשר לי לכסות טווח רחב ככל האפשר - תוך התפשרות מינימלית על האיכות. תודה!

ted

New member
הכופל הזה רק בניקון ודומיה

בקנון 10D הוא X1.6, ב 1D הוא X1.3, ב 1DS הוא 1 (אין כופל). יש אחרות כמו הסיגמה שבו הוא יותר גבוה אפילו מהקנון .

כמה תשובות

* לקנון עדשת 28-200 - בדיוק כמו של סיגמה וטמרון. יקרה יותר מהן,ולאו דווקא בגלל ביצועים טובים יותר.לדעתי הטמרון מנצחת. גם ב'תמורה-עבור המחיר'. *עדשת קנון או טמרון,בטווח שבין 24\28-135 יתנו על המצלמה הזאת אורך מוקד של 45-200 מ"מ - מצוין להחזקה ביד - וקבלת צילומים חדים,מעבר לכך חייבים חצובה,או טריקים אחרים. הן גם החדות לסוגן - בין העדשות שאינן מוגדרות 'מקצועיות'.אפילו מחירן דומה - לפחות בחו"ל,סביבות ה400 $ . * למצלמת רפלקס דיגיטלית ראוי לצרף אופטיקה משובחת - ולא 'סתם ממוצעת' - לקבלת תוצאות טובות-עד נהדרות.לא הייתי חוסכת כאן!זה כסף שנזרק - וזול יוצא יקר! * כל הדברים האלו נוסו על ידי - ונבדקו מקרוב - ולא ב'מיקרוסקופ' - אלא 'מבחן השימוש הרגיל - ההדפסה הרגילה - הצרכים הרגילים' - אני לא מחסידי הפוטושופ - ועבודת מחשב מרובת שעות על כל תמונה - אולי...בגרועות שבהן ...ממצלמות פחות טובות ...מצבים פחות מחמיאים - אבל לא כדרך קבע. ככל שהעדשה פחות טובה - היא דורשת עבודת מחשב אינטנסיבית וצמודה יותר-ואם תתחמק מכך - זה פשוט יבלוט לעין.
לצרף עדשה זולה ומאוד ממוצעת למצלמה מקצועית ,משול להרכבת צמיגי צעצוע לג'יפ 4x4 חדיש:לא תנצל את כל יתרונות הג'יפ - ותעסוק רוב הזמן בתיקונים ובתיחמונים-איך לא להיכנס ל'בורות' - ואיפה לא לנסוע-ואם כן - באיזו מהירות... אני לא ממש מתמצאת ברכבים, אבל מקווה שהמחשתי.

תודה וכמובן תוספת. :)

אין לי כל כוונה לקנות עדשה פשוטה למצלמה שקניתי... זה באמת יהיה בזבוז של כסף ושל מצלמה טובה. מצד שני - גם אין לי כוונה לקנות כרגע יותר מעדשה אחת (דגש על "כרגע", אחרת לא הייתי קונה כלל מצלמה שניתן להחליף בה עדשות). אני מבין שאת ממליצה על הטמרון ולא ללכת על הקנון. הסיבה היא רק המחיר? אני מבין במרומז שלא... מה בדבר מהירות העדשה? הבנתי שסדרת ה-USM של קנון מאוד מהירות. ונחדד עוד מעט את השאלה - לקחת 200 (בקצה הצר) או להסתפק ב-135? יש לי חצובה ואני מתכנן לקנות גם שלט, כך שרעידות לא מדאיגות אותי. השאלה היא בדבר איכות העדשה בלבד. תודה שוב!

לטווחים האלו לדעתי-ולדעת רבים -

עדיפה עדשת ה28-135 של קנון.או זו של הטמרון - המתחילה כבר ב24 - אבל עם בעיית הפוקוס האיטי - אולי על הגוף הזה של ה10D יהיה מספיק מהיר הפוקוס- אז צריך לנסות בחנות ולראות לעצמך. כופל אורך המוקד הוא 1.6 ובעדשה כזו יהיה אורך מוקד מקביל של 45-215 מ"מ. עדשת 28-200 היא פשרה - ומקבלים תמונות טובות רק בתנאים מאוד מסוימים-ועד גודל מסוים - כעדשת יחיד לטיול - אולי אפשר להתפשר, אבל אם לא זו כוונתך , אז לדעתי כדאי להתחיל מאיכותית יותר - ואח"כ להוסיף או לשדרג. לתמונות משפחה ואירועים כלליים ובצמצם 8 ובאיזור - היא מצוינת - כשרוצים מעבר - כבר מרגישים את המגבלות. זו של טמרון בכלל תענוג לשימוש - גם הפוקוס מהיר - יחסית,כמובן,ורק בתנאי אור טובים. בכלל לדעתי רק עדשות פריים או צמצם 2.8 יתנו את האיכות האופטימלית מהמצלמה שלך.וזה - כבר נושא לדיון אחר לגמרי...

למעלה