המלצה לספר/סרט

ד ר א ל

New member
המלצה לספר/סרט

לבטח שמעתם על העיר (או העיירה) לוּרד אשר בצרפת, שם התחולל נס התגלות מרים אם האלוהים שהתאנש ולבש גוף אדם. הנערה ברנדט סובירו (כל זה התרחש בסביבות 1860 אם אני זוכר נכון) שאליה התגלתה מרים, קיבלה בחיזיון מיקום מעיין בעל מי מרפא (שאגב נבע במקום המזבלה העירונית). הסופר פרץ וורפל (יהודי) כתב בשנות ה40 את הספר שירת ברנדט על אותו מקרה. הספר שקראתי אותו בעברית ממש נפלא. גם הסרט מאד יפה, משנות ה50, שפתו אנגלית. ואם מישהו מאד ירצה אפשר לשלוח לו קובץ DVD מקלטת וידאו בתרגום לעברית, כלומר איכות וידאו ולא DVD. היום העיר לורד היא מרכז קתולי מפורסם, במקרה אמי ביקרה שם בתור תיירת (לא מאמינה) ואמרה שזה מקום מדהים. כל טוב

ד ר א ל

New member
ואם כבר ממליצים על ספרים אז המלצה נוספת

ספר שיצא בימים אלה ושמו "ההיבט האחר" - פירוש חריג לקטעים תנכ"יים שכתב הסופר והוגה הדיעות שלמה קאלו. עוסק בפירוש למספר סיפורים תנ"כיים, הספר בן 72 עמודים, כלומר דק למדי.. מתוכו אביא את הפרק מתן תורה שפורסם באינטרנט. סיפור על פגישה עם הסופר מפרסם תומר פרסיקו באתר מעריב NRG על פגישה עם הסופר שלמה קאלו. ולהלן הקטע: מתן תורה - מתוך "ההיבט האחר" אפשר לומר, שהמאורע החשוב ביותר לבני ישראל ומאוחר יותר לאנושות כולה, הוא המפגש הבלתי אמצעי בין משה לאלהים שמתרחש במדבר סיני וכתוצאה מכך, קבלתה של התורה על ידי משה, ישירות מידי אלהים ומפיו. כתבי קודש ובייחוד, חוקים ומצוות שהתקבלו ישירות מאלהים, שלושה פירושים להם: 1) פירוש של בשר ודם, שבסיסו שכר ועונש. 2) פירוש של מלאכים, שיסודו האיתן – רחמים. 3) פירוש רוחי-אלהי, שיסודו המאיר – אהבה. אם ניקח למשל את המצווה: "עַיִן תַּחַת עַיִן שֵׁן תַּחַת שֵׁן": פירוש בשר ודם המובן מאליו, הוא בהיר וחד-משמעי ואין צורך ולא טעם להרחיב עליו את הדיבור. פירוש של בשר ודם שבזמנו גונה גינוי חריף וחד משמעי על ידי מהטמה גנדי. אותה מצווה בפירוש של רחמים, המלאכי, הוא לפייס בין הפוגע לנפגע ובני ביתו. בא בחשבון פיצוי, תפילה והעיקר – התפייסות. הפירוש הרוחי אלהי, פירוש האהבה, הוא הבעת חרטה כנה ובעקבותיה בו במקום ומיד, סליחה ללא עוררין. האנושות אמורה לגדול ולהתפתח ולצעוד הישר אל הפירוש הרוחי-אלהי. תורת משה בהִיוּלִיוּתָה, מצדיקה את הנקם, מקדשת אותו ולא משאירה מקום לקירוב לבבות, למחיקת גבולות ושוני בתפיסות והליכה לקראת. אצל הנביאים שבאים אחרי משה – ניתן להבחין ביחס של רחמים כלפי הגר וכלפי העבד, זהו פירושה הנביאי, מלאכי, פירוש של רחמים הנושא בחובו תקווה גדולה. והפירוש הסופי, הרוחי אלהי הוא פירוש האהבה הסולחת סליחה מושלמת ככתוב: "שִׂנְאָה תְּעֹרֵר מְדָנִים וְעַל כָּל-פְּשָׁעִים תְּכַסֶּה אַהֲבָה" (משלי, פרק 10, פסוק 12) והוא פירוש של אלהים שהתאנש, פירושו של ישוע המשיח.

lion 7

New member
על לורד שבה התגלתה מרים

לדוברי ערבית תקציר על לורד ולכולם סרט תיעודי באנגלית תהנו

salt of earth

New member
תודה דראל ../images/Emo140.gif

תקפוץ יותר לפה גם כאשר אין לך ספר להמליץ עליו
שמעתי שלורד יפה מאוד, אבל יודע בשביל נצרתית זה פחות מרשים כי הכל התחיל מנצרת
אני זוכרת סיפור מאת סבא ז"ל שסיפר איך פעם ביקר עם סבתא בלורד ובפתח הכנסייה שאל אותו כומר צרפתי מאיפה אתם והם ענו שהם מנצרת. אז הכומר אומר להם: "מה! עזבתם את נצרת בשביל לבוא למקום הזה
" וזה הזמן להמליץ לצפוניים שלנו על תפילת אל מסבחה The Rosary (מאוד דומה למה שעושים בלורד) בכל יום שבת בשעה שמונה וחצי בערב, יוצאים מדלת אחת של הכנסייה הלטינית בנצרת וצועדים בכביש ומגיעים לכניסה השנייה ונכנסים לתוך הגרוטו, מתפללים וזה מאוד יפה ומרגש. מגיעים לשם המון צליינים, פעם שעברה היה משהו כמו אלף בני אדם, ומתפללים לפחות בחמש שפות שונות. מאוד מומלץ, מכורח הזמן לא יוצא לי להשתתף הרבה.

ד ר א ל

New member
אולי הכל התחיל בנצרת ושמא.. אולי בבית לחם? :)

היום נראה לי שאנשים נאחזים בסיפור התגלות מרים בעיר לורד כמפתח למצוקותיהם הגופניות, הם שכחו שישוע נמצא איתם בכל עת תמיד. יפים דברי האח לורנס (בספרו the practice of the predence of god) שאומר שהוא לא מתפלל להרפא מהמחלה שאלוהים הביא עליו, אלא מתפלל להיות חזק במחלה ולא לשכוח את אביו שבשמיים ביסוריו.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאהלן דראל, אהבתי את נוסח הודעתך זו במיוחד

לקרוא ולהפנים

salt of earth

New member
זה בדיחה של נצרתים ../images/Emo3.gif

הרי הוא נולד מנצרת, אך הבשורה התחילה מאצלנו
אני מסכימה איתך לגמרי, שהרי המסר של התגלות מרים בלורד הייתה שהאנשים יישמעו לדברי ישוע כפי שאמרה בחתונה בכנא "תעשו מה שהוא אומר לכם". וחשוב להדגיש כל פעם את העניין הזה, כלומר בעיני ההתגלות חשובה אך המסר של ההתגלות הוא עוד יותר חשוב וזה שתמיד להיאחז ולבקש את ישוע בכל עת כי הוא נמצא איתנו בכל עת. מרים היא אמנו והיה לה חלק מהותי בגאולה شريكة في الفداء אבל הכי חשוב זה הגאולה עצמה

salt of earth

New member
נולד בבית לחם

רואה איזה תחמנים הנצרתים אפילו רוצים לקחת את התהילה מבית לחם

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאמת..לעולם לא להסיר עינינו מישוע המשיח

הוא מי שמת למעננו, והוא המושלם היחיד, וכל אחד אחר כולל הקדושים שהיו לפני ובאו אחרי וכולל הבתולה הקדושה מרים, היתה צריכה גאולה, כי לא היה שום אדם צדיק אומר אלוהים, אף אחד.. עתה אנו מתנחמים בדרכם של צדיקים שנתנו את הלב והנשמה, והלכו בעקבות המושיע ואדון האהבה ישוע המשיח, והיוו אנגיל חמישי פתוח בחייהם ויסוריהם ושמחתם באלוהים
מי יתן וכל בחורה ואשה תוכל להתקרב מדרגת הטוהר והצדיקות שזכתה לה מרים הבתולה

ד ר א ל

New member
האינג'יל החמישי...

אמנם הנוצרים לא קיבלוה.. וכמובן גם היהודים לא, את הבשורה על פי תומא שנמצאה במצרים בשנת 1944 ואני קראתיה בתרגום ופירוש לעברית ומצאתיה נפלאה. הפירוש לבשורה מטשטש את הנגיעה הגנוסטית שנוגעה בה הבשורה, ומאירה באור החירות.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא התכוונתילשום אנגיל חמישי כתוב../images/Emo13.gif

זהו ביטוי לזה שנהיה עדות חייה כמו בשורה טובה (אנג'יל) ומאחר ויש 4 אנג'ילים בעצם, אז כל מאמין יכול להיות בעצמו כמו אנג'יל חמישי נוסף בחייו ועדותו ודרכו באמונה

ד ר א ל

New member
הזכרת לי משהו

שאמרו לי יהודים משיחיים שהעיקר זה להאמין בישוע.. ואילו אני עניתי להם שהאדם לא ניכר באמונתו , אלא במעשיו, ככתוב באיגרת יעקב השליח (שכחתי מס' פרק ופסוק) אבל שאחזור הביתה אוכל לחפש. וגם נזכרתי בספר the imitation of Christ שכתב תומס א קמפיס ותורגם לעברית על ידי יותם ראובני (חיקוי ישוע) וגם תורגם על ידי איזה זרם אנגלי ושמו של הספר יותר מוצלח "בעקבותיו" אך הבנתי ששני תרגומים אלה לעברית לא מוצלחים והתרגום האנגלי יותר מוצלח מהם. את הספר בעקבותיו בעברית קיבלתי במנזר לטרון.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאמונה אמיתית מעצמה תוביא לפרי הרוח..

רוח הקודש תוביל, האמונה תתחזק והמעשים יעידו על הרוח שבנו
זהו השילוב המנצח

lion 7

New member
במקום בשורה אחת קיבלנו ארבע

אני הייתי מסתפק אפילו בכמה מלים מהברית של יוחנן,, במאה השנייה נקבעו ארבעה ההוכחה הדיצטריון אל לנו לסבך אם זה יאה או לו , מה שהנחו אבות הכנסיה (שפירושה קבוצת המאמינים) , היא המסגרת לאמונה... בסוף ספר יוחנן יש הזהרה חמורה על מי שגורע, או מי שמוסיף לדברי אלוהים פואלוס אומר שאנו חייבים להאיר לאחרים דרך הצנהגות ראויה, כלומר בשורה מס 5 ... גם הספרים הקונוניים חלק ב" יכולים להוות דברים רוחניים, ויש בהם קשר לברית החדשה ...למרות זאת לא משתמשים בהם הרבה בכמה זרמים המאמינים הראשונים לא היה לה ברית חדשה, הדברים המשמחים , ציטוטים שעברו מפה לאוזן, על כל קטע מדברי ישוע, היו סיבה להיות מאושרים בלי סיבה גם עד כדי מסירת חייהם לרודפיהם , העולם ההוא רצה שינוי , וישוע בא במלוא הזמן,,,ונתן חיים חדשים

ד ר א ל

New member
הממממ... אומר ש...

שישנם לאורך כל ההיסטוריה אנשים שזכו לאור האמת, חשפו את טבעם האמיתי , האלוהי, ומאותו רגע הם באלוהים ואלוהים בם לא נראה לי שאפשר להתייחס לאותם אנשים באותה אזהרה חמורה. לא יודע איך אתם יכולים לזהות אנשים כאלה. אני זיהיתי אחד כזה.. הוא גר בישראל וכותב ספרים על הדרך לאלוהים. נזכרתי בספרו "הר האושר" הבשורה על פי מתי, פרקים 5,6,7 בפירושו. ובהקדמה כתב: נראה שלא קם בתולדות המין האנושי ולא היה דור שהתברך בהמון כה תוסס ומגוון של מיני נביאים, מורים ומשיחים, רואי-נסתרות ומגידי-עתידות, עושי ניסים ומחוללי נפלאות, מושלי כוכבים ושליטי יקומים, מקיימי מגע רצוף עם חייזרים ועושי שליחותם המוסמכת של ישויות עילאיות מכל הדרגים והעוצמות - כדור הזה. תופעה מופלאה זו, כך מסתבר, נחזתה על ידי הקדמונים ושאול התרסי, הוא פאולוס השליח, ראה לנכון לציין באיגרתו השניה אל התסלוניקים בלשון חיה וציורית ושאינה משתמעת לשתי פנים: אַל־יַתְעֶה אֶתְכֶם אִישׁ בְּשׁוּם אוֹפֶן כִּי לֹא־יָבֹא (המשיח ש.ק.) בְּטֶרֶם יִהְיֶה בָרִאשׁוֹנָה הַמֶּרֶד וְנִגְלָה אִישׁ הָחַטָּאָה בֶּן־הָאֲבַדּוֹן׃ הַמִּתְקוֹמֵם וְהַמִּתְרוֹמֵם עַל־כָּל־הַנִּקְרָא אֵל אוֹ עֲבוֹדָה כִּי גַם־יֵשֵׁב בְּהֵיכַל הָאֱלֹהִים כֵּאלֹהִים וּמַרְאֶה אֶת־עַצְמוֹ כִּי אֱלֹהִים הוּא׃ (פרק 2, פס' 3,4) מוגש בזה המסר האחד והוא מפורש, שיצא מפיו המבורך של מי שכל העולם הספיק לשמוע עליו ובחלקו גם להכיר כ"בן-האלוהים" ולקבלו כאלוהים שלבש בשר ויתהלך בין בני-האדם כאחד מהם. יסיק הקורא מסקנותיו ויחליט החלטותיו, ישנה או לא ישנה את אורח-חייו ויפעל כטוב וכישר בעיניו.

lion 7

New member
מה שהבנתי

וכאן הציטוט בערבית 2: 3 لا يخدعنكم احد على طريقة ما لانه لا ياتي ان لم يات الارتداد اولا و يستعلن انسان الخطية ابن الهلاك 2: 4 المقاوم و المرتفع على كل ما يدعى الها او معبودا حتى انه يجلس في هيكل الله كاله مظهرا نفسه انه اله לקוראי ערבית שיבינו על אותם פסוקים,,,, אלה פסוקים המדברים על סוף הימים, שבהם אנשים יתחילו לאמץ כל מיני סגידות כמו שהבאת ועוד אוסיף אסטרולוגיה, קריאת או עזרה במגידת עתיד וכו" לא לזה כוונתי חיינו צריכים להיות בשורה מס 5, שבה מדגימים את ישוע שלבשנו בלידה החדשה ( אותה לידה שסיפר ישוע עם נקדימון) אני אמרתי שבלי הברית החדשה ( כמו שהיה במאות הראשונות) שלא היה להם כתבי הברית החדשה, הם פשוט הלכו לפי רוח הקדש שהכתיבה להם את הקצב רוח הקדש שהיא מועד או הבטחת ישוע לתלמידיו, שמצווה עליהם לבל יעזבו את ירושלים ויקבלו כח מלעל= רוח הקדש ביום החמשים שהיא בעצם לידת הכנסיה אתה אומר שבהסטוריה היו אנשים שהתנהגו ( כאילו מאמינים או חסידי ישוע) , אולם כתוב גם מפירותיהם אתם תבחינו בהם מי שמטרת תורתו קידמה אישית הלל אישי אז זה פסול והם נקראים נביאי שקר, שסופם רע ( כפי שכתב פטרוס או יעקב באגרות ) הרי הרוח שבתוך המאמין מבחינה בין האדם השקרן והאדם הצודק שמטרתו הלל ישוע בחייו, וקל להבחין בין זה לזה עוד ציטוט מהאגרות ומחזק את דבריי : לא בשירות האות אלא בשירות הרוח " מה זה אומר? אנו לא צריכים גם להיות פרושים ( מושג של מדקדקי כתבי הקדש שמעלים קשיים על הבנייה הרוחנית) אלא פשוט להיות פשוטים כמו יונים וחכמים כמו נחשים (דברי ישוע) נ.ב אם לא הובנתי, אנא ובבקשה תזכיר לי אם סטיתי מהנקודה המרכזית יום טוב לך

lion 7

New member
נראה לי משהו מעניין

כשהייתי בבית הספר הקטולי היסודי, הוקרן סרט איטלקי מהמם על ילד יתום בבית ספר בתוך המנזר בתחילת הסרט, ניסו הנזירים המתוקים לנסות ולהביא אותו למיסה, או לפחות שיצא מהבדידות שהיה שרוי בה היה מתאפיין בשריקות מפיו שהוציאו לחני הכנסיה בתוך הכנסיה היה פסל של מרים האם ובנה ישוע שהיה ממוקם מעל המזבח בסוף הסרט חיפשו את לוציאנו ולא מצאו אותו לבסוף ראו את פסל מרים עם מישהו זר, הפנים היו של אותו לוציאנו שאהב כנראה את הכנסיה ואף אחד ידע (אני משתוקק לראות את הסרט שראיתי מלפני 20 שנה)

salt of earth

New member
אני זוכרת סרט כזה

כשלמדתי בבית ספר לנזירות כל שבוע היו מקרינים לנו סרט נוצרי.. הרוב היו תוצרת הכנסייה הקופטית במצרים אבל גם היו סרטים אירופאיים

למעלה