המלצה למשחקים ב-3?

Sir Schmoopy

New member
המלצה למשחקים ב-3?

אחרי שעברתי על כל המשחקים שיש לי והיו לי ושאני חושב לקנות, הגעתי למסקנה העצובה שלכל מספר שהוא יש לי משחקים, חוץ מ-3. יש מעט מאוד משחקים שאני אוהב שמתאימים ל-3 וגם אז זה ממש לא המספר האופטימלי.
יש לכם המלצות על משחקים שעובדים טוב ב-3? (שימו לב שאני אוהב בעיקר Ameritrash)

ymdv

New member
שלוש - מספר קשה...

יש באמת באופן דרמטי הרבה פחות משחקים טובים לשלושה שחקנים, אין שום בעיה למצוא משחקים טובים ל-2,4,5 שחקנים. הרבה יותר קשה למצוא לשלושה.
אני מסכים לרוב המשחקים שמוזכרים ברשימה של BGG.
אני אישית אוהב בשלושה את TTA ואת קיילוס (שניים מהמשחקים הטובים ביותר שיש), כמו גם את מריה (משחק המלחמה הכי טוב לשלושה לדעתי), אבל שלושתם משחקים כבדים.
משחקים שאני אוהב בשלושה שחקנים והם פחות כבדים הם - , Libertalia (משחק מצויין, אגב, שעובד בכל מספר של שחקנים). RA,
משחק מעט יותר קליל לשלושה - The Castles of Burgundy

LazyNinja

New member
Starcraft מעולה ל-3

מעבר אליו.. אני גם לא מצאתי יותר מדי. Nexus Ops היה נחמד, למי שאוהב את זה.
גם ברשימות של BGG אין יותר מדי משחקי אמריטראש ל-3, וזה חבל.

sandman2017

New member
משחקים לשלושה שאני נהנה מהם

לא כולם AT אבל תעיף מבט-

Seasons.
Lords of Waterdeep.
Core Worlds.
Cycldes/Kemet - לא שיחקתי בהם אבל צריכים להיות טובים.
Last night on Earth.
Legendary.
Mage Knight - אולי ארוך מדי בשלושה?
Pathfinder card game - אמור להגיע אלי היום מחר אני אדווח אם טוב או לא.
Sentinels of the multiverse - לאוהבי משחקים שיתופיים וגיבורי על.

יש המון משחקים מצוינים לשלושה, אלא אם כן אתה סגור על dudes on a map ואז אתה בבעיה כששניים הולכים על שחקן אחד.

Sir Schmoopy

New member
אפרופו Dudes on a map

מישהו פה מכיר את Fortress America?
זה משחק שממש נמצא מתחת לרדאר והוא דווקא נשמע לי מעניין

sandman2017

New member
אמור להיות חביב

והיתרון הוא ששני שחקנים משחקים ביחד מול שחקן אחד (זה אמריקה מול כל השאר כמדומני).

אבל לדעתי nexus ops או kemet יהיו טובים יותר.

מה עם Descent 2.0? מתאים מאוד לשלושה.

rouie

New member
המלצות

7 וונדרס טוב בשלושה מכיוון שיש לך ידע טוב על הקלפים של כל אחד
Notre dam גם טוב מאותה הסיבה

C r o n o

New member
מגוון המלצות

גם אני אוהב בעיקר משחקים בסגנון אמריקאי, למרות שיש לי באוסף לא מעט יורואים קלילים יחסית. מסודרים לפי סדר ABC ולא לפי מידת האהבה שלי כלפיהם:

Blood Bowl: Team Manager - The Card Game
Chaos in the Old World
Glory to Rome
Infiltration
Kingsburg
Masques
Notre Dame
Race for the Galaxy
Rune Age
Sentinels of the Multiverse
Ticket to Ride

john woo

New member
תן סקירה על Masques

הוא מאוד מעניין אותי כי אנחנו בעיקר 3 שחקנים.
לא רכשתי אותו כי הוא נראה ויזואלית מאוד דומה למשחק ARCANA שיש לי כבר (אותו מאייר), ובשניהם יש את אלמנט תקיעת סכינים.

C r o n o

New member
איכות משחק מפתיעה יחסית למחיר ולגודל

סקירה קצרה? הממ, אוקיי.
אנחנו משחקים נציגים של משפחות אצולה בונציה, שמשתתפים בנשף מסיכות בארמון של הדוג'. במסיבה משתתפים גם נציגים של הגילדות השונות בעיר (סוחרים, צבא, וכו), ואנחנו מנסים להשיג השפעה חלשה על כולן, או חזקה מאוד על אחת מהן (ככה מנצחים את המשחק - השפעה 1 על כל אחת מחמש הגילדות, או השפעה 4 על אחת מהן).
בתחילת המשחק מסדרים בריבוע את קלפי החדרים של הארמון, חדר כסף וחדר השפעה לסירוגין, כשבין כל שני חדרים משאירים "מסדרון": רווח לקלף נוסף.
המשחק מורכב מסדרת סיבובים, כשכל אחד מהם מתחיל בדראפט של האורחים. יש לכל שחקן 3 קלפי אורחים בצבע שלו (עם מידת השפעה של 2, 3, ו4), וישנם גם 3-4 אורחים בני משפחה נייטרלית (עם מידות השפעה דומות). מערבבים את כולם, ומבצעים דראפט עד שכל אחד מקבל בסוף יד של 4 אורחים. לאחר מכן מניחים טוקן של מטבע על כל אחד מחדרי הכסף, וטוקן השפעה אקראי על כל אחד מחדרי ההשפעה (יש רק 3 טוקנים לכל גילדה).
השחקנים משחקים, כל אחד בתורו, קלף לתוך אחד המסדרונות, בין אם של אורח מהיד שלו, ובין אם של אחד מששת הסוכנים הנייטרליים שזמינים במשחק (כשכל אחד מהם עולה כסף ובעל השפעה כלשהי על החדרים או המסדרונות לידם הוא שוחק). ברגע שכל המסדרונות מלאים, השלב הזה נגמר, וכל אחד מקבל את מה שהאורחים בצבע שלו הצליחו להשיג במהלך השלב הזה של הנשף. עוברים על הארמון, חדר-חדר בכיוון השעון, ומשווים את ערך ההשפעה של שני הקלפים בשני המסדרונות שמקיפים אותו. אם לאורח ששייך לאחד השחקנים יש ערך השפעה גבוה יותר מהקלף השני שצמוד לאותו חדר, הוא מקבל את מה שיש באותו חדר - בין אם כסף או השפעה על גילדה מסוימת.
ככה ממשיכים בעוד ועוד סבבים עד שמישהו עונה על אחת הדרישות שציינתי קודם. המשחק נגמר מיד, ואותו שחקן מנצח. לוקח 45 דקות-שעה עם קבוצה מהירה יחסית. שיחקתי בהצלחה והנאה גם בשלושה וגם בארבעה שחקנים.

זה... יצא יותר ארוך ממה שתכננתי.

ycyclop

New member
שתי המלצות שונות מאוד

אחת ממש לא ameritrash
king of siam: משחק קטן לשלושה אנשים (למרות שבתאוריה ל 2-4) משחק שליטה על שטחים. לכל שחקן כמה קלפים (לא זוכר אולי שמונה). כל תור ניתן לשחק קלף אחד בלבד בנסיון לתפוס שליטה על השטח עליו משחקים עכשיו. אחרי שכולם שיחקו את כל הקלפים נגמר המשחק. משחק של 30 דקות בערך מעניין מאוד.
The End of the Triumvirate - משחק בדיוק לשלושה שחקנים. יש שלוש דרכים להשיג נצחון. לא חושב שזוכה למספיק הכרה (אולי בגלל המספר המוזר של שחקנים שצריך)

אייני

New member
שחמט ל3 שחקנים?

http://www.youtube.com/watch?v=HHVPutfveVs

בכ"מ, מייג' נייט, רונבאונד, אשארדלון, axis & allies (הגרסא העולמית), מאנצ'קין, רייס פור דה גלקסי. אם יהיו לי עוד רעיונות אני אנסה. אתה מוזמן אבל לכוון אותי קצת יותר להעדפות שלך במשחקי לוח כדי שאהיה יותר ספציפי ולא אתפזר

Sir Schmoopy

New member
תודה לכולם + העדפות

כאמור משחקים אמריקאיים
משחקים ספציפים שאני אוהב:
Spartacus
Cosmic Encounter
Wiz-War
A Game of Thrones
Killer Bunnies
Roborally
Dixit

שתהיה כמה שיותר אינטראקציה בין האנשים ועם חוקים פשוטים
אני מחפש כמו הרבה אנשים אני חושב משחק כמו טליסמן/רונבאונד ודומיהם, אבל אין אף משחק בתחום הזה שעונה על הדרישות שלי אני חושש

sandman2017

New member
Pathfinder card game

סיכוי טוב שיתאים למה שאתה מחפש.

משחק אותו עכשיו סולו והוא מאוד מגניב.

למעלה