בוקר אור (זהירות, ארוך!)
אני יודעת שזה נשמע מתחמק אבל השוק הוא באמת עצום ובתהליך ההתאמה נלקחים פרמטרים רבים בחשבון. קודם כל חומרת הירידה בשמיעה. לירידה קלה עד בינונית לרוב אפשר להסתפק במכשירים שיושבים בתוך האוזן או מכשירים קטנים יותר שפחות נראים לעין. לירידות חמורות יותר צריך מכשיר חזק יותר ולכן גם גדול יותר שיושב מאחורי האוזן. בגלל שיש המון סוגים ודגמים אתה פשוט צריך להתנסות במכון שמיעה טוב. המחיר נקבע לא רק לפי ארץ הייצור או החברה אלא גם על פי מספר הערוצים שהוא כולל ומספר תוכניות. זה מחשב זעיר לכל דבר ולכן מתחשבים גם באורח החיים שלך, האם אתה נמצא רוב היום בסביבה רועשת או שקטה, האם אתה צריך לשוחח הרבה עם אנשים וכו'.
את המכשירים שהותאמו לך אתה יכול לנסות במשך שבועיים או חודש (לא בטוחה לגבי משך תקופת ההתנסות אבל כדאי לברר) ואם אתה לא מצליח להתרגל או מרגיש שהמכשיר מפריע יותר משעוזר אפשר להחליף אותו.
לגבי התאמה לבלו טות' ואנדרואיד - אני לא יודעת אם יש מכשירי שמיעה שהם כאלה (ואם כן זה בוודאי מייקר אותם אותם מאוד) ולא הייתי שמה את זה בראש רשימת הדברים שחשובים במכשיר, אבל יש מכשירים (דיבוריות, לולאות השראה וכאלה) שמקשרים בין מכשיר השמיעה לנייד.
דבר נוסף שכדאי לשאול למרות שהרבה מכונים לא כל כך אוהבים לענות על זה, זה האם יש מכשירים שמתקלקלים יותר וכאלה שפחות. אני הייתי במשך כ-8 שנים עם מכשירים של ווידקס. אחד מהזוג הראשון היה בתיקון המון פעמים. הוא נשבר בפעם הראשונה שנפל לי על הרצפה וכנראה שהיה פגום בפס ההדבקה של /שני החלקים מההתחלה. הזוג השני שהלכתי איתו, מאותה חברה, לא היה אפילו פעם אחת בתיקון אבל בחרתי אותו כי במכון אמרו לי שהמכשירים שלהם עמידים יותר ומתקלקלים פחות. כלומר, זה הרבה עניין של מזל אבל זה משהו ששווה לשאול כולל על פרוצדורת שליחה למעבדה, כמה זמן לוקח והאם יש אפשרות לקבל מכשיר חלופי בתקופה הזאת.
דבר אחרון אבל חשוב - מכשירי שמיעה זה עניין מאוד מאוד יקר ומומלץ לברר בקופ"ח שלך ובביטוח רפואי פרטי אם יש לגבי החזרים או סיוע ברכישה.
בהצלחה.