המלצה למחשב-נתב מבוסס לינוקס?

roy27787

New member
המלצה למחשב-נתב מבוסס לינוקס?

אממ אני מחפש מערכת הפעלה לינוקסאית שתהפוך בעצם מחשב רגיל לנתב...בדומה ל CLARKCONNECT לצורכי ניסיון ולמידה בבית...אני מודע לזה שאפשר ליישם את זה בעזרת IPMASQ וכו' אבל אני כרגע מחפש באנדל שכזה. מישהו מכיר משהו חינמי כזה? אני הולך להריץ אותו על INTEL 600 MHZ עם 192 RAM...ככה שאין ממש מגבלות. תתודה מראש...:)

H N 1

New member
יש הרבה...

אתה יכול לנסות את SMOOTHWALL שהיא קלה מאד להתקנה וקינפוג. אתה יכול לנסות את SME שגם קלה לקינפוג וגם כוללת פתרון מלא (כולל שרת דואר מוכן לפעולה ושרת WEB ועוד דברים נחמדים). ואתה יכול לנסות את אסטרו שהיא חינמית למשתמש ביתי אך דורשת יותר ידע

roy27787

New member
תודה רבה..

כבר הורדתי את SMOOTHWALL אני מניח שאני אתקין אותה עוד כמה דקות... SME נשמע מאוד נחמד..אנסה גם אותו..:) ואת אסטרו...אנסה יותר מאוחר... תודה רבה! אגב,אחת מהם במקרה אולי תומכת QOS?

hg1979

New member
אני היייתי הולך על ...

www.coyotelinux.com שרצה מ FLOPPY (יש לה QOS) או אם אתה בכל זאת רוצה משהו כבד יותר יש את IPCOP.

H N 1

New member
IPCOP

כמעט זהה ל SMOOTHWALL, ולגבי הפצות שרצות מדיסקטים... אני לא מאמין בדיסקטים באופן כללי אז בטח שלא להפעלת מערכת קריטית

hg1979

New member
צודק בהחלט

ניתן להריץ אותה גם מכל מדיום אחר , העקרון שלה שהיא עובדת רק בזיכרון ומשתמשת במדיום האחסון (בררית מחדל היא FLOPPY) רק ב BOOT לטעינה לזכרון או בעת שמירת הגדרות.

roy27787

New member
נשמע מאוד נחמד..

התקנתי לבנתיים CLARKCONNECT...והוא מעולה...:) רק חסר לי שם QOS..:( יש רק BANDWIDTH LIMIT פר כתובת איי פי...

למעלה