המלצה למדיטציה

ChicoAnimado

New member
המלצה למדיטציה

עד היום חשבתי שמדיטציה זה לשלב רגליים, לעצום עיניים ולהתרכז עד שמצליחים להגיע למשהו. הבעיה היא שאף פעם לא הגעתי ככה למשהו. אז אתמול לקחתי ספר של אושו מהספריה והבנתי משהו. קודם כל מדיטציה היא לא עשייה ולא פעולה, היא מצב, אין דבר כזה "לעשות מדיטציה" ולכן המציאו את הפועל למדוט שכוונתו להיות שרוי במדיטציה. בגלל זה הניסיון לעשות מדיטציה תמיד נכשל לי כי לא הבנתי את העקרון. אני עשיתי את זה בצורה אינטואיטיבית. בחרתי תנועה ריטואלית מסוימת שהייתה להכות במזרן פעמיים תוך כדי שכיבה, פעם אחת עם כף היד ופעם שנייה עם כף גב היד ואז למחוא כפיים. לאט לאט במקום לעשות את הפעולה הזאת בצורה רצונית, נתתי לגוף שלי לעשות את זה, נתתי לפעולה להעשות מעצמה. ככה נכנסתי למצב מדיטטיבי. אחרי 10 דקות הפסקתי ופשוט הנחתי את הידיים בצד, נשמתי בצורה חופשית. ואז הרגשתי את הגוף כאילו מעופף. היתה הרפייה מושלמת, לא הרגשתי את השרירים והייתי יכול לדמיין את עצמי מעופף בשמיים. זה היה נהדר
כל אחד יכול למצוא לעצמו טקס/תנועה ריטואלית שמתאימה לו, העיקרון הוא שבסוף אנחנו מרשים לפעולה להעשות מעצמה ולהרגיש כאילו אנחנו אנחנו לא מתאמצים בשבילה. איך שאושו אמר: "מאמץ בלי מאמץ". ממליץ.

אושו ../images/Emo197.gif

טוב, זה כשעוד היה לו זקן שחור
אושו טען שהאדם המודרני הממוצע יתקשה לשבת בשקט חמש דקות, וצריך קודם לנקות עצמו מהדברים היותר גסים, כי הרי אנחנו מלאים בהתניות, אמונות מגבילות, מעצורים. הוא קרא לזה קתרזיס, ורבות מהמדיטציות שלו הן דרכים לקתרזיס נפשי וגופני (רובן אגב פרשנויות לשיטות עתיקון יומין מכל המסורות) חלק מהשיטות אכן עוברות דרך הנעת הגוף, עד אשר הגוף נע מעצמו ובעצמו, השכל נכנע זמנית ועוקב אחרי הגוף, ונטמעים בפעולה. אין יותר "אני נע" - רק תנועה. אחר כך יש שלב בו כן יושבים או שוכבים בשקט, אבל אז הכל בא טבעי. זה דומה ליום פעיל במיוחד, ואז כשמגיעים בקושי למיטה נרדמים תוך שנייה לתוך שינה מתוקה ועמוקה
ממליץ על הספר שלו "ראשית החופש ומהותו" שהוא מקבץ של המון שיטות שכאלה. כל אחד יכול להתחבר למה שמתאים לו.

ChicoAnimado

New member
כן, זה הספר הזה

רק שיש את המילה "מדיטציה" קודם
הוא טוען שאנרגיה היא דו-קוטבית. כלומר שרק אם נצליח, כמו שאמרתי, לעשות מאמץ בלי מאמץ, יהיה לנו שער אל האנרגיה, וזה על קצה המזלג..

דגנית

New member
המדיטציות הכי טובות וחזקות

החיבור הכי מדהים פנימה היו במדיטציות כאלו פעילות שמזיזות את כל הגוף מנערות, מזיזות, מרעישות בפונה..

ליאורה היקרה את כול כך צודקת ../images/Emo13.gif

בעיקר בגלל שצבע העיניים שלך ירוק ובעיקר בגלל שאת אופטיקאית ומבינה ביכולת של האדם לראות מנקודות מבט שונות. אכן רייקי היא שיטה מדהימה להעביר אנשים מרמת חוסר מודעות רוחנית במהירות לרמת מודעות רוחנית גבוהה הלוואי שאנשי רפואה ואקדמיה רופאים אחיות ובעלי מקצוע נוספים בעולם הרפואי יהיו פתוחים לתחום זה אני מנדבת את עצמי להכשיר צבור וקהל זה של אנשי רפואה בתחום הרייקי התחלתי בעבודה מהסוג הזה במחלקות האונקולוגיות בבית חולים דנה תל אביב שניידר פתח תקוה והדסה אין כרם פתחתי עם עוד שני חברים את דרגת המודעות והמוכנות. בעזרת אגודת הרייקי אנו מתכננים להכנס בגדול לתחום זה אם יש לך רייקי מאסטר את מוזמנת להצטרף אנו זקוקים לאנשי רפואה חיבוק חם ואוהב מיכל

למעלה