המלצה למאלף/ת

eranbe4

New member
המלצה למאלף/ת

היי,
יש לי גורה בת חצי שנה והייתי רוצה לאלף אותה לפקודות בסיסיות כמו בואי, שבי, ארצה, למקום, הישארי וכו׳..
אני מעדיף שהאילוף יהיה על בפורמט שבתקופת האילוף (מס׳ שבועות אני מעריך) אני לוקח את הכלבה בבוקר לאילוף ואוסף אותה אחה״צ / ערב חזרה הביתה כיוון שלא הייתי רוצה שהיא תהיה מנותקת מאיתנו לתקופה ארוכה ומצד שני אין לי את הזמן לעבוד איתה לבד בבית באופן יסודי.
מישהו יכול להמליץ לי על מאלף/ת טוב/ה באזור חיפה והצפון?
תודה מראש!

עומר TT

New member
כמה דברים

ראשית לגבי "אילוף בפנסיון" - גם כשהכלב נמצא בפנסיון 24 שעות הוא מקבל במקרה הטוב חצי שעה עבודה ביום, כל שאר הזמן הוא סתם רובץ שם. כשאנשים שומעים על אילוף בפנסיון הם חושבים על הטירונות, שכל היום נמצאים בעבודה. זה לא ככה אצל כלבים, הם לא מסוגלים ללמוד הרבה זמן ברצף ומקבלים ולמעשה מקבלים מעט מאד עבודה במהלך כל היום, ככה שאין יתרון להשארת הכלב כל היום בניגוד לשיעור אילוף רגיל.
שנית, גם לגבי הקונספט של אילוף בפנסיון - כלבים גרועים בהכללות, זה אומר שמה שלימדת את הכלב בבית אתה צריך ללמד אותו שוב לעשות בחוץ, ובהקשר שלך - מה שהכלב למד לעשות אצל המאלף אתה בכל מקרה תצטרך לעבוד איתו בעצמך כדי שהוא יקשיב גם לך ולא רק למאלף. זה לא ילד שלומד לקרוא בכיתה ומביא את הידע הזה איתו הביתה. היתרון היחיד של אילוף בפנסיון הוא בטיפול בבעיות התנהגות קשות שכבר התקבעו בסביבה של הבית וצריך להוציא את הכלב מהסביבה הזאת כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו עליהן, גם אז זה דורש הרבה עבודה כשהוא חוזר הביתה אבל לפחות יש לו את הבסיס.
שלישית לגבי מאלפת מומלצת באיזור חיפה - עמית הורביץ.

למעלה