המלצה ליועצת שינה?

ליבו17

New member
המלצה ליועצת שינה?

מישהי שדוגלת בשיטות ללא בכי ולא מתנגדת ללינה משותפת, יש דבר כזה?
אשמח להמלצות

4cat

New member
נדחפתי כדי לשאול

נעזרתם בה באופן אישי? תוכל/י אולי לפרט? מאיזה גיל אפשר להתחיל לטפל?

בשמחה

נהוג להתחיל יעוץ שינה לא לפני גיל חמישה חודשים. ההתחלה היא בשיחה טלפונית כללית, שבה את מסבירה מה הבעיה והיא מתארת את התהליך.
בהמשך את צריכה למלא דוח על הבית ועל הילד, על הרגלי אכילה ושינה, לו"ז ומה המטרה שלך. כי היא עושה תהליך שאמור להוביל למטרה שלך, ולא לכל ההורים יש אותה מטרה. היא מתאימה את הדרך לכל ילד לפי מה שההורים מבקשים ולסגנון ההורות בבית ספציפי.
אחרי הדוח היא מגיעה לפגישה בבית. הפגישה מיועדת להתרשמות שלה מכם, מהילד/ים, ומסביבת השינה בבית. זו בעצם הפגישה היחידה שלכם והיא יכולה לארוך בסביבות שעתיים.
ואז מחליטים מתי כדאי להתחיל ויוצאים לדרך. היא זמינה לשעתיים בבוקר ושעתיים אחה"צ (בערך) וחוץ מזה במייל. אני הייתי משוחחת איתה מדי בוקר, מתארת מה היה בלילה ומתייעצת איך להתקדם ללילה הבא. כשהיא יעצה משהו שלא התאים לנו, היא עזרה לנו לחפש נתיב אחר שיתאים יותר. הצלחת התהליך תלויה במידה רבה במחויבות של ההורים לתהליך, ולכן אני מאוד ממליצה להתחיל רק כשבאמת מרגישים שרוצים ובשלים לעשות שינוי.
אצלנו השינוי היה מהותי, וחוץ מכלים בתחום השינה זכינו לקבל כלים רבים להורות וחינוך בכלל. אנחנו בחרנו בתהליך הדרגתי מאוד ולכן הוא גם היה אטי וממושך, וגם לאחר שהסתיים אני מתקשרת אליה מדי פעם כשיש לי צורך להתייעץ.

יש רק פגישה אחת. היתר בטלפון/מייל

כך שאני מניחה שיש לה טווח אזורים רחב. עד כמה שאני זוכרת, היא עובדת עם לקוחות גם בחו"ל, אבל תצטרכי לשאול אותה. בהצלחה!

גינתמזר

New member
מאיזה גיל אפשר להתחיל?

הי
מגיל 5 חודשים אפשר להקנות הרגלי שינה טובים שישארו לכל החיים
זהו גיל בו הורמון השינה (מלטונין) מופרש בכמות מספיקה שתאפשר הרדמה נעימה בשעות הערב בנוסף מוטורית אפשר כבר לקחת מוצץ לבד לפה וגם מבחינה שכלית אפשר להבין סיבה תוצאה.
אני אשמח לספר לך עוד, לא יודעת אם מותר כאן אז שולחת בפרטי....
גינת
052-5252127

גינתמזר

New member
הי אשמח לעזור

הי
אשלח גם חומר בפרטי, לא יודעת אם מותר כאן ......
בכי זו הדרך של התינוק לדבר ולכן ללא בכי זה לא כל כך אפשרי לצערי הרב אך אני מבטיחה שיהיה מענה מידי ואמיתי לבכי תמיד תמיד.
מבחינתי מענה מידי זה איך שתחילים לבכות מיד ניגשים ואם ליטופים לא עוזרים מיד מרימים מחבקים עד הרגיעה.
שימי לב מראש לוודא שהמענה המידי והאמיתי של הבכי בעינייך ובעיני היועצת הוא באותו האופן ( יש למשל יועצות שמאמינות שאם התינוק רואה את האמא זה גם מענה.....).
בנוסף היתי מחפשת מענה אחיד בערות, בשינה במצב של בריאות וחו"ח חולי- כי רק כשיש מענה אחיד וברור הילדים יכולים ללמוד .
המענה לבכי בליטוף או בהרמה וחיבוק הוא אחיד בעיני גם במקרה של התהפכות במזרן פעילות וקבלת מכה - ניגשים אם לא עוזר מרימים , נכון? ולכן גם אם באמצע הלילה התינוק קורא לנו (= בוכה, בעיני בכי זה הדיבור שלו כפי שכתבתי בהתחלה) אז "חייבים" ( כהורים) לגשת ללטף ואם לא עוזר לחבק ולהיות שם איתם עד שנרגעים.
אם את חושבת שיש הגיון מאחורי הדברים הללו, אשמח לספר לך עוד בע"פ !!
גינת 052-5252127

למעלה