בשמחה
נהוג להתחיל יעוץ שינה לא לפני גיל חמישה חודשים. ההתחלה היא בשיחה טלפונית כללית, שבה את מסבירה מה הבעיה והיא מתארת את התהליך.
בהמשך את צריכה למלא דוח על הבית ועל הילד, על הרגלי אכילה ושינה, לו"ז ומה המטרה שלך. כי היא עושה תהליך שאמור להוביל למטרה שלך, ולא לכל ההורים יש אותה מטרה. היא מתאימה את הדרך לכל ילד לפי מה שההורים מבקשים ולסגנון ההורות בבית ספציפי.
אחרי הדוח היא מגיעה לפגישה בבית. הפגישה מיועדת להתרשמות שלה מכם, מהילד/ים, ומסביבת השינה בבית. זו בעצם הפגישה היחידה שלכם והיא יכולה לארוך בסביבות שעתיים.
ואז מחליטים מתי כדאי להתחיל ויוצאים לדרך. היא זמינה לשעתיים בבוקר ושעתיים אחה"צ (בערך) וחוץ מזה במייל. אני הייתי משוחחת איתה מדי בוקר, מתארת מה היה בלילה ומתייעצת איך להתקדם ללילה הבא. כשהיא יעצה משהו שלא התאים לנו, היא עזרה לנו לחפש נתיב אחר שיתאים יותר. הצלחת התהליך תלויה במידה רבה במחויבות של ההורים לתהליך, ולכן אני מאוד ממליצה להתחיל רק כשבאמת מרגישים שרוצים ובשלים לעשות שינוי.
אצלנו השינוי היה מהותי, וחוץ מכלים בתחום השינה זכינו לקבל כלים רבים להורות וחינוך בכלל. אנחנו בחרנו בתהליך הדרגתי מאוד ולכן הוא גם היה אטי וממושך, וגם לאחר שהסתיים אני מתקשרת אליה מדי פעם כשיש לי צורך להתייעץ.