המלצה לאופני XC

נפתלי99

New member
המלצה לאופני XC

סוף סוף החלטתי להחליף את המרידה הוותיקות שלי, שהן "26 בנות כמה שנים עם שיכוך מלא ו-XT , ואני רוצה 29 שיכוך מלא חדשות.
סגנון הרכיבה הוא בעיקר XC, אבל חוטא פה ושם בסינגלים (כמו סינגל כברי הכיפי אתמול) ושטח מורכב יותר.
התחלתי ללכת לחנויות והפציצו אותי עם השמצות על אופנים שהוצעו בחנויות אחרות, ועוד יותר בילבלו אותי עם השמצות שאסור 29, אלא רק 27.5 כי אני עושה מדי פעם סינגלים, ועוד יותר בילבלו אותי עם טכנולוגית שיכוך הזעזועים, כאשר פעם ידעתי ש-FOX הכי טובים, ופתאום לפחות בשני מקומות אמרו לי שפוקס זה פסה, ועדיף רוק-שוקס או Xfusion שבכלל לא מוכר לי.

ניסיתי לקרוא קצת ב-we-ride ו-bikepanel אבל ההרגשה היא שכל החומר שם שיווקי נטו.
אנחנו מתקרבים גם לסוף שנת הדגם אצל חלק מהיבואנים, וההנחות גדלות והולכות, ולכן כנראה שעכשיו זה הזמן להשתדרג...
יש איזה מורה נבוכים שיעזור לי מעט לבחור אופנים חדשים לכמה שנים הבאות?

enigo

New member
אין בעיה לרכב סינגלים עם 29

בטח אם זה רק מזדמן, ולא מדובר בסינגל מאוד טכני.
ברכיבות שבילים ארוכות הגלגל הגדול יותר עוזר לשמור על מהירות.
לטעמי פוקס הם עדיין מספר אחד, אבל הפער באיכות הצטמצם לעומת העבר. אם מדובר באותו מחיר, עדיף פוקס (לטעמי - לא עשיתי מבחן השוואתי), אם מדובר בפער מחיר גדול, אז זו כבר שאלה אחרת.

צחי נ

New member
רכבתה על rs ?

פוקס מעולם לא היו מספר אחד
לכל מה שקשור לחמאתיות ומהלך בולם
גם עם הקשימה
פוקס לא מתקרבים לrs
כנ"ל לגבי מחלות ילדות שמסרבות לעבור
כמו רעשים שנובעים מהחיבור של רגלי הבולם למוט ההגוי
בקיצור
בכל הקשור לבולמים קדמיים באותו רמת מחיר
אין על rs
לעניין בולמים אחוריים
נגמלתי כבר ב 2008

enigo

New member
אני מבין שיש לך פוסטר של רוקשוקס מעל המיטה

ואתה מדליק נרות כל לילה?
רכבתי על הרבה מאוד זוגות, עם הרבה מאוד בולמים. רוק-שוקס ברמות הכניסה והביניים בינוניים ביותר. ברמות העילית הם כבר מעולים, אבל אני עדיין מעדיף את אופן הפעולה של פוקס - אבל אני מוכן לקבל שזה עניין של טעם.
זה לא אומר שפוקס שווים את המחיר שלהם בכל מצב - אני אישית רוכב עם מזלג טיטן של RST, שנותן 90% מהפוקס המקביל, ברבע מהמחיר (והיה טוב משמעותית מהרוק-שוקס שהוא החליף על האופניים, שעלה הרבה יותר).

צחי נ

New member
עברתי את הגיל של פוסטרים מעל המיטה

מעל 15 שנות רכיבה הן על רוקשוקס והן על פוקס
גם פוקס וגם רוקשוקס בולמים מצויינים
לטעמי הרוקשוקס טובים יותר ברגישות לקטנות
ובתנועה חלקה
אבל לפני הכל צריך לדעת לכוון את הבולם כמו שצריך
רוקשוקס לא נופלים מהבולמים של פוקס בכל רמת מחיר
לא בקשיחות הצידית ולא בשיכוח

enigo

New member
הנסיון שלי, כאמור, שונה

ואני מתייחס בעיקר למזלגות. בבולם אחורי קשה לפעמים לדעת מה נובע מהבולם, ומה מהמתלה.
הטורה אוויר בולם בינוני ביחס לרמת המחיר שלו, מעדיף את המקבילים של היצרנים ה"פושטים". הדרג שמעליו, שמו חמק מזכרוני כרגע, זה שהגיע ב"סילבר" ואח"כ ב"גולד" לא ברמה של הפלואט, למרות שמחירים כחדשים דומה.
על המזלג בעל האורך המשתנה של רוק שוקס לא יצא לי לרכב כבר כמה שנים, אז אני לא יודע מה מצב הדור הנוכחי שלהם, אבל נכון ללפני 4-5 שנים, הוא עבד הרבה פחות טוב מהפוקס המקביל.

steiff

New member
רכבתי גם וגם

הדגמים המתקדמים של RS מצויינים.
הדגמים של פוקס מצויינים גם ברמות הביניים ולא רק בדגמים המתקדמים.
הדגמים הפשוטים של RS ״על הפנים״. הדגמים הפשוטים של פוקס עושים את העבודה.

כיוון של המזלג לתגובה כזו או אחרת לתנאי השטח זה דבר שאפשר לעשות בכל מזלג מתקדם.

השורה התחתונה מבחינתי שאני לא רואה טעם להיכנס להכרזות ריקות מתוכן על ״מי יותר טוב״. אופנים לא טובים יותר בגלל שיש בהם בולם של RS או של פוקס. תלוי בדגם המזלג.

באשר לבולם אחורי: פה לפוקס דווקא יש יתרון. דגמי מונארך, גם המתקדמים, עדיין חסרים את השליטה ואת ההתנגדות לנדנוד שיש לפוקס בדגמי CTD.

את המותג החדש אני לא מכיר כדי להתייחס.

The Pinky P

New member
בוא נעשה קצת סדר בבלאגן.

תקציב?
מסלולים עיקריים?
לאן הרוח נושבת מבחינת הרכיבה בעתיד?
מגורים?
חנות מועדפת?
העדפות באופניים שסיגלת לך במהלך השנים? שיכוכים? שלדות?
משקל? גאומטריה תחרותית או שמה גאומטריה זקופה ויותר נינוחה?

מעבר לכך שלגודל גלגל אין ממש חשיבות בבחירת אופניים חדשים.
אני לא רואה סיבה להשקיע בכך יותר מדי מחשבה.
גם לא - החברה - של הבולמים שלך אלא הבולם הספציפי שבא על האופניים שאתה רוצה לקנות וגם פה יש הסתייגות משום שאלו רק בולמים, למרות שמדובר בחלק מרכזי, עדיין צריך להתסכל על כל המפרט ולהשוות בין מפרט שלם אחד למפרט שלם אחר וגם כמובן להכניס את השילדה לכל השיקול.

בקיצור - להשוות בין חבילה אחת לחבילה אחרת.

נפתלי99

New member
תקציב והעדפות

התקציב בסביבות ה-10.
מסלולי רכיבה עיקריים - XC באיזור השרון, עם בן שמן, לטרון וכרמי יוסף, ופה ושם מסלולים וסינגלים בנגב והגליל.
העדפה לדגם נינוח ולא תחרותי, ולחנות באזור השרון/נתניה/רעננה ולא בת"א שהפכה ללא כל כך נגישה.

צחי נ

New member
קפוץ לשרון מסינגלמניה בקיבוץ העוגן

לא תמצא הרבה חנויות באזור השרון
שיכולות להתחרות איתו בתמורה לכסף
בכל מקרה היתי הולך על 29 '
דגמי 100 מ"מ
למה שהגדרתה
הייתי שוקל ללכת על זנב קשיח
שלדת כרומולי
בכל מקרה תבקש אופני מבחן
בהצלחה

nightjar

New member
קצת מבלבל שאתה מציב XC לעומת סינגלים

אין סתירה בין השניים ורוב הסינגלים הרשמיים הם XC. האם אתה מתכוון לשבילי שדות וג'יפים?

נפתלי99

New member
זה לא מבלבל - סתם מגוון...

כשבאים לחנות ישר קופצים עליך שתגדיר סגנון רכיבה, אבל הסגנון זה לפי מצב רוח ומזג אוויר, ולכן זה מגוון - לפעמים שבילי שדות וג'יפים, ולפעמים הרבה יותר אתגרי, ולכן צריך אופנים שיכולות להתאים למצבים שונים.
המרידה הותיקות שלי עשו את לא רע בכלל, אבל מה אפשר לעשות - הן התיישנו, והטכנולוגיה של שיכוך מלא השפרה משמעותית בכמה שנים הללו.

ראיתי אופנים של סקוט,בחנות e-quip, עם כפתור שמאפשר החלפת מצבים יש מהכידון בשני בולמי הזעזועים, במקביל לתנוחת רכיבה XC לעומת אגרסיבית.
איך באמת האופנים הללו ?
http://bikepanel.com/p/26279 

AdiX

New member
scott spark 740

אני אישית זומם על סקוט בתור הדגם הבא שלי למטרות דומות.
במקרה שלי 27 כי אני לא מהגבוהים.
חפש את הכתבה ב bikepanel .
אין לי עדיין נסיון ולא בדקתי זוג כזה, אבל קיבלתי ממישהוא אחר חוות דעת טובה.

steiff

New member
אל תיתן למוכר בחנות לבלבל אותך

כי המטרה שלו היא למכור את האופניים שיש לו בחנות, ולמנוע ממך ללכת לחנות אחרת.

יש שפע אגדות עם על 29 שיותר מתאים לשבילים ועל 27.5 שיותר מתאים לסינגלים, ועל השועל הרע והשועל הטוב...

מזלג טוב הוא מזלג טוב, בלי קשר לשם שכתוב עליו. תלויי בדגם, לא במותג. יש לרוקשוקס מזלגות גרועים ויש להם טובים. לפוקס יש בעיקר מזלגות טובים. כך שאם אתה לא בטוח, לפחות בפוקס אתה יודע שלא תיפול על מזלג ממש רע.

מעשית, בתור מישהו שרכב על 26 ועל 27.5 ועל 29 בסופו של דבר מצאתי ש-29 הכי מתאים לי, ולא מגביל אותי בסינגלים. לא שאני מסנגל הרבה, אבל כשכן, לא מצאתי שהיתרון של 27.5 מגיע מהנייר אל השטח.

מה בשורה התחתונה? בחר מה שתבחר, רק אל תהפוך, כמו רבים וטובים, להיות סוכן מכירות בהתנדבות של המותג שבחרת. הדיסוננס הקוגניטיבי עובד חזק אצל רוכבי אופניים ומתבטא בנאמנות יתר למותג. יש פה בשרשור לפחות דוגמה אחת...

למעלה