המלצה חמה.

המלצה חמה.

אתמול גיליתי את תיבוליות הבישול בטעם הודי, (של קנור). הכנתי עם זה מנת אורז טעימה בתוספת בצל מטוגן, ופטריות חתוכות (משומרות) יצא מצוין מאוד. מומלץ לכל אחד, במקום להוסיף אבקת מרק לאורז שלו, לנסות, את התיבוליות האלו.

hadas47

New member
מתי הוספת את הבצל והפטריות?

האם בתחילת הבישול או בעת ההגשה?

גילי בת.

New member
תסלחו לי על השם הדבילי הזה.....

אני ממחשב אחר.......ואין לי מושג מי זאת גילי בת. אני לא מצליח לשנות את השם...... בכל מקרה, קודם טיגנתי מעט בצל..... אחרי זה הוספתי את הפטריות, ועל זה את האורז....(לפי ההוראות על החבילה) זה יצא משגע.....למרות ששותפי המליץ לי לנקוט בגישה הפוכה

hadas47

New member
לא חשוב השם, העיקר מה שבפנים...

על התיבוליות בנוסח הודי שברשותי אין מתכון לאורז אלא לעוף. (ואני בכלל צמחונית...) לכן - ההוראות שעל הקופסא לא עוזרות לי בעניין האורז. בכל אופן - האם אפשר לקבל פירוט של המתכון לאורז: כמויות? סדר פעולות? תודה ושבת שלום.

סדר הפעולות

בד``כ על האורז יש את סדר הפעולות שלו...אז אני אגיד לך איך האורז שלי... כמות ל- 2 מנות תחילה שמים מעט שמן בסיר, מחכים שיהיה חם, ואז מוסיפים בצל קטן, קצוץ לחתיכות קטנות. מחכים שהוא מעט ישחים, ואז מוסיפים את הפטריות החתוכות. לאחר מספר דקות מוסיפים כוס אורז. מטגנים במשך 2 דקות (עם ערבוב קל) לאחר מכן מוסיפים 2 כוסות מים נותנים שוב בחישה אחת קלה ומחכים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את התיבולית ההודית, פלפל שחור, מלח, ואני הוספתי גם פפריקה חריפה (מעט) ממיסים את התיבולית בתוך האורז, עד שהנוזלים בסיר מקבלים גוון צהוב. לאחר מכן, נותנים ערבוב אחד, מכסים את האורז, ומנמיכים את האש לאש נמוכה. ממתינים כ- 20 דקות (ללא פתיחת המכסה). מכבים את האש, וממתינים כ- 5 דקות נוספות עד לאכילה מספר הערות: - אני לא טבח מקצועי, וייתכן שבצורת הכנה אחרת, זה יצא טוב יותר. - אני אישית מאוד נהנתי מהתוצאה הסופית - ערבוב אורז (לפי מה שהבנתי מאמי היקרה) צריך להתבצע רק בעזרת מזלג בהצלחה.....ואשמח לשמוע על התוצאות

bali

New member
מנהל
בפעם הבאה תנסה את ....

התיבוליות בסגנון ים תיכוני של קנור. גם זה יוצא טעים מאד. ולרוטב עגבניות לפסטה, שים תיבולית בזיליקום אחת ותיבולית שום ופטרוזיליה אחת.... זה יוצא מצויין. טוב שיש תיבוליות של קנור! ענבל.

למעלה