המלצה חמה!!!

המלצה חמה!!! ../images/Emo42.gif

סליחה על שלא נצל"שתי או משהו דומה.. לא הייתי בטוחה מרוב החוקים בכל הפורומים השונים לגבי נצל"שים,אם לא הייתי אמורה לפתוח טופיק חדש - すまない. למי מכם שיש תוכנת בבילון (התרגומון), אני מאוד ממליצה למי שלא הוריד, להוריד את המילון האנגלי-יפני-אנגלי... אני רק בתחילת הדרך בללמוד את השפה כך שזו המלצה בערבון מוגבל, אבל בינתיים זה פשוט כיף שיש כזה מאגר מידע זמין, זה ממש נתן לי תפיסה של עד כמה הכתיבה של השפה הזו מורכבת ומעניינת, הקאנגי' מרתקים וללמוד את הפירושים שלהם עוד יותר מעניין.. מומלץ!

renegader

New member
קאנג'י? מרתק? לא ניראה לי

אני לומד כבר חצי שנה יפנית ואני בקושי מסתדר עם הקאנג'י החרא הזה קשה הצירופים שלו מבלבלים וכימעט לכל קאנגי יש שלוש צלילים או ביטויים ולך תבין לאיזה מהם מיתכוונים במישפט בקיצור קששה קששששה! (במיבטא של לובה)

../images/Emo6.gif

כמו שפרופ' שילוני אמר: היפנים, כשהחליטו לכתוב יפנית בכתב סיני, היו או מזוכיסטים או גאונים או שניהם... (למי שלא יודע, פרופ' שילוני הוא אחד המומחים ליפן בארץ ומלמד באוני' העיברית)

ittaichan

New member
לידיעתך הקנג'י עוזר לי להבין סינית

קריאת הקונ-יומי/אונ-יומי (לא זוכר מה זה מה) עזרה לי להבין מילים סיניות בשמיעה ולא רק בקריאה לדוגמא: הר- סינית שאן/יפנית-סאן מיים- סינית- שווי/ יפנית - סווי ים- סינית - האי(חאי)/ יפנית - קאי ועוד. היפנים היו חכמים מספיק לא לוותר על התרבות הסינית במשך 1500 שנה וגם היום, אחת מהתרבויות העתיקות והעשירות בעולם.

5 0 6

New member
זה לא "חאי"!><

בעעע זה מעצבן אותי כל פעם מחשב. מצטער
זה האי, ולא חאי, כמו שאומרים האראקירי ולא חאראקירי. משום מה, אנשים חושבים שהיפנים והסינים משתמשים ב-ה' רק כי אין להם ח', וזה לא נכון. הם משתמשים ב-ה', כי הם משתמשים ב-ה'! לא כל מילה ביפנית או סינית שכוללת ה' צריכה להפוך ל-ח' בעברית! אתה לא אומר "חלו" (hello) בשביל "שלום" באנגלית, נכון?

GnomeBubble

New member
דווקא במקרה הזה...

הייתי אומר שה-H הסינית נמצאת איפשהו בין הה' שלנו (כשאנחנו באמת טורחים לבטא אותה) ובין הח' שלנו. בגלל שהרבה ישראלים לא טורחים לבטא את הה' (כלומר, מבטאים אותה כמו א'), התעתיק ח' הרבה יותר מתאים, וזה התעתיק הסטנדרטי (שנגחאי, בני חאן וכיו"ב). בקשר להבנת סינית לפי קריאות האון היפניות... זה יהיה רק במזל. גם אחרי שאני יודע את הקריאות הסיניות ואפילו את הטון שלהם, זה לא תומד עוזר לי להבין מה הם אומרים.

CountDust

New member
מקדיש את ההודעה של GnomeBubble

לכל אלו שרק עכשיו גילו שיש בעברית צליל "ה"

ittaichan

New member
הסינית שלימדה אותי ביטאה זאת כ-חאי

ובטח ובטח לא צריך להתעצבן...אז תירגע

GnomeBubble

New member
מהאתר של בבילון כמובן

אני עצלן, ולכן אני ממליץ שאתה תעשה גוגל במקומי. אבל קח בחשבון שהגרסה שמסופקת בחינם באתר, לפחות עד כמה שאני יודע, תקפה רק ל-30 יום ואז צריך להירשם (ולשלם).

למעלה