המלצה חמה

המלצה חמה ../images/Emo202.gif

נץ*, מיותר עבורך. חוזרת עכשיו מ"אביבה אהובתי". אין לי כוח וסבלנות לביקורת ארכנית דמוית ביקורת של מבקרי סרטים, אז אסתפק בלומר - לכו לראות! סרט מרתק, נוגע, מעורר מחשבה, מטריד. נושא מעניין, שאין לנו, פה בבועה, גישה רבה אליו - אנשים קשי-יום בטבריה, חלומות גדולים, ניצול על-ידי הגדול והחזק, פשוט בגלל שהוא יכול. משחק משובח של קשת הנשים השחקניות - לבנה פינקלשטיין, אסי לוי ורותם אבוהב. דנה איבגי גם משחקת נחמד. בקיצור, לא הצטערתי שהלכתי. * נורא משעשעים אותי תמיד אלה שאומרים "סרטים ישראליים?! אני לא טורח." עברו השנים בהן סרטים ישראליים היו סרטי בורקס בינוניים. בשנים האחרונות עושים פה יופי של קולנוע!

נץ666

New member
אכן מן האמת בדברייך, דא עקא

שניסיון מצטבר כולל אביבה, שראיתי
מוכיח לי פעם אחר פעם לנדוד למחוזות הסרטים הסיניים, היאפניים, הפרסיים אם ברצוני לחוות את ה"אקזוטי" עאלק. לרווחת הנפש אני בוחר באלמודובר ובפליני.

../images/Emo4.gif

ה " "אקזוטי" עאלק " בעיניך, הוא, בעיניי, האמיתות הישראליות, שלעתים קל לנו יותר להתעלם מהן, או שאנחנו פשוט לא יודעים עליהן מספיק. סרטים סיניים, יפניים, פרסיים - כבודם במקומם מונח, אם אני רוצה ללמוד על תרבות שונה. אני מדברת על ההוויה הישראלית החיב והבועטת. זו המדינה שלי. זו התרבות שלי.

לא.

לחשוב כמוני זה לא כזה גדולתע. בזה שאתה מתהדר בהיותך סנוב תרבותי עאלק. בזה שאתה חושב שסרטים זרים אקזוטיים מקבילים באיזושהי צורה לסרטים הישראליים, כמו למשל 'אביבה אהובתי', שעוסקים באדם הפשוט ובקשייו (אתה עשית את ההקבלה, לא אני.) בזה שאתה לא מבין (אולי אתה סתם מתריס, נהנה מזה, לשם הוויכוח) שסרטים כמו "אביבה אהובתי" אינם "סרטים אקזוטיים עאלק", כהגדרתך, אלא הם עוסקים בעם שלך. כן, שלך. מ'לשות, בעמך אתה חי. כדאי שתכיר אותו, לא? אתה נשמע לי כמו אלה שכדי שאנשים יחשבו שהם ברמה, הם צועקים "אני? אני רואה פליני ואלמודובר, סרטים ישראליים זה מתחת לרמה בשבילי". אז מה אני אומר לך? אתה פשוט מפסיד. אבל, קודם כל, אני לא נציגה של הקולנוע הישראלי, ושנית - הרצון שלך לחרחר ויכוח לא מתאים לי.

נץ666

New member
אבל בלי בושה את מטיפה לי מוסר, איך

זה הולך עם הצניעות שלך ואי הרצון שלך להיכנס לויכוח? בואי נתחיל בהתחלה - מה זה "עם"? ומדוע החלטת מהו ה"עם" שלי? את מזכירה את אלה שמדברים על "עם" הנשים, אבל אני לא אשה. זכותי המלאה, לפני כל ניסיון לנמק, להצדיק, לבסס לא לראות את הסרט הזה בתוך הפארדיגמה שאת שמה אותו אלא דווקא בתוך פארדיגמה של סרטי העולם השלישי וקשייו, ולא לראות את "קשייו של העם שלי" [שכבר אמרתי שלא ברור לי אם הוא העם שלי]. אני בהחלט סנוב, מעולם לא התביישתי בזה ולעולם לא אתבייש בזה. סנוביזם זו עמדה לגיטימית כלפי המציאות, ואף אחד כולל את לא יכול ליטול ממני עמדה זו. אני מקווה שעכשיו את מבינה קצת יותר, ואם לא, אז לא.

אין הנחתום וגו'

אני מבינה עד כמה הסרטים שעושים פה לאחרונה טובים, רק מהתגובות שאני מקבלת מקרובי בחו"ל, שרואים אותם בכל מיני פסטיבלים. איכשהו אין לי יכולת להעריך באופן "נקי" טיבם ואיכותם של סרטים ישראלים.

אז את אומרת גם

שאת מאמינה להמלצות רק אם הן באות מעבר לים? זה לא מה שאמרת פה, אבל זה מה שמשתמע מהודעתך הקודמת ובעיני העובדה שבחו"ל יש ביקורות טובות על הסרט לא מעידה בהכרח שהוא טוב. לפעמים החו"ל נמשכים לדברים שבעינינו הם שוליים, וזה מה שתופס. אין לי דוגמה כרגע, אבל היו בעבר כמה וכמה סרטים שלא הצליחו בארץ ודווקא בחו"ל "תפסו גובה"

shellyland

New member
כן.

אני יודעת שזה דפוק, אבל כן. אני כאילו מרגישה שבוייה בפרובינציאליות הישראלית ולא יכולה לבחון אותה מבחוץ בעיניים אוביקטיביות. מה שמוזר הוא, שזה ממש לא כך בספרות עברית, למשל.

"ניקיון" היא תכונה מוערכת יותר מדי.

הרי איננו עוסקים כאן בדיני נפשות. מותר, ואולי אף רצוי, לכתוב מהזווית האישית, מהג'יפה.

למעלה