המלצה חמה CTI

o f i r o s 1

New member
המלצה חמה CTI

אני די חדש בפורום הזה, גם אני בעבר גמגמתי, כיום הרבה פחות, ואני קורא את כל ההתלבטויות שלכם בנושא לגמגום- וזה נשמע לי כ"כ מוכר. רציתי להמליץ על הקורס שעשיתי לפני כמה שנים בCTI אצל ברברה דהם. לפחות מבחינתי הקורס הפך עולמות. אמנם אני עדיין מגמגם מדי פעם, אבל הרבה פחות, העברתי בצבא הרצאות רבות, אני כיום עובד בשירות לקוחות טלפוני, ואני לא ממש מתייחס לגמגום כבעיה, אלא כמשהו שמדי פעם מרים את הראש, ואני צריך להעלים אותו בעזרת הכלים שלמדתי. הקורס הזה היה קשה. 3 שבועות, כל יום 8 שעות לימדו אותנו בעצם לדבר מחדש. איך להפעיל את מיתרי הקול בשביל להפיק קול, ולא להתאמץ בשביל לדבר. מבחינתי הקורס היה נקודת מפנה, מאותו רגע הביטחון שלי עלה פלאים, ורציתי להמליץ למגמגמים פה על הקורס, הוא לא זול, הוא קורס קשה, אבל לי הוא תרם המון. ההודעה הזאת היא לא בקטע פרסומי, ואני לא בקשר עם המכון הזה, אני פשוט רוצה לעזור לאנשים פה, כי הקורס הזה באמת עזר לי להתגבר, לפחות חלקית, על הבעיה הזאת, ולהשאיר אותה קצת מאחוריי.

shuky63

New member
שאלה שאני שואל את כל מי שעשה קורס בcti

מתי עשית את הקורס?כי הטפול שם עבר שינוי עם השנים וצריך לדעת איזה סוג טפול עברת ואם זה רלבנטי גם היום בהקשר לcti. אולי תוכל לפרט עוד קצת מה למדת שם.

o f i r o s 1

New member
תשובה

את הקורס עשיתי לפני כ-10 שנים. אני לא יודע על שינוי בקורס, כי אני לא ממש בקשר איתם. אני אסביר מה התכנים שהועברו לי בקורס- הוסבר לנו שמגמגמים מפיקים קול בצורה שגויה יחסית לאנשים שמדברים "רגיל". לכל מגמגם יש את הדרך האישית שלו, שהוא פיתח כשהוא היה ילד כדי לדבר, ושהיא לא טובה. אז ת'כלס לימדו אותנו לדבר מחדש. הסבירו לנו כיצד יש להפיק קול בצורה הנכונה, שזה אומר בעזרת מיתרי הקול בלבד, בלי מאמץ בכלל, וללא עזרה של הפה, שיניים....... - אחרי הרבה תירגולים, אתה לומד את הרעיון. אח"כ התחלנו לדבר באמצעות הטכניקה החדשה של הפקת הקול. התהליך מאוד הדרגתי, בהתחלה אתה הוגה אותיות ומילים בצרה נכונה לבד, מקליט את עצמך ושומע אם זה בסדר או לא. לאחר מכן זה כבר עובר לשיחות עם השותפים שלך לקורס בעזרת השיטה החדשה, זאת לא ממש שיחה, זה מעין החלפת מילים בדרך נכונה של דיבור. כל יום מתרגלים את השיטה של הפקת קול, כיצד הופכים את הקול בצורה נכונה למילים- עבודה איטית, מעייפת אבל עובדת. בסופו של הקורס מעבירים הרצאה בפני כל המשתתפים בקורס, שזהו חוויה מלחיצה קצת אבל מאוד מתגמלת כאשר אתה מצליח. חוויה נוספת שהייתה בקורס, בסוף הקורס לקחו אותנו לקניון וחייבנו אותנו לדבר עם אנשים. עד כה שזה נשמע מצחיק. אמרנו לנו לכו תדבר עם אנשים סתם, בעזרת הכלים החדשים. אם זה לשאול משהו בחנות, לשאול מה השעה או כל דבר, פשוט ליצור שיחה עם אנשים ,שזו חוויה קשה עבור מגמגמים בד"כ, ובקורס עושים מזה דבר קל. לסיכום, אני לא אגיד שכיום אני לא מגמגם, עדיין קולטים בי את זה לפעמים, וגם לי יש ימים קשים לפעמים, אבל כאשר אני מגמגם אני זוכר פחות או יותר כל מיני דגשים שאני מתאמן עליהם כדי להפחית את הגמגום, וזה בד"כ עוזר.

dudu2873

New member
גם אני עברתי את הקורס הזה אצל ברברה דם..

אני עברתי את הקורס גם לפני 10 שנים פלוס מינוס רק שלי הוא עזר אולי לחצי שנה לא יותר..תראה אני מגמגם פחות עכשיו אבל יש תקופות שהגמגום הוא לפעמים בינוני לפעמים קל תלוי מה קורה באותו יום..{כול יום הוא יום חדש אתה יודע} מה שהיה טוב אתמול לא יהיה טוב למחר..אני מדבר בהקשר לגמגום.. יש לך עוד את הספר הזה ?שאיתו לומדים לדבר נכון.. שיהיה לך בהצלחה בהמשך ופחות גמגום זה הכי חשוב ... דודו..

Ren83

New member
תגובה + דיעה שונה על הגמגום

גם אני עברתי את הטיפול בCTI לפני 12 שנים. וגם אז הטכניקה הייתה בדיוק כמו שתיארת ככה שלא נראה לי שמשהו משמעותי השתנה אם בכלל. כיום לאחר 12 שנים אני לא מרגיש שקיבלתי מהקורס איזו טכניקה מעשית ויעילה שאני יכול להשתמש בה כיום. בזמן הטיפול דיברתי חלק אבל כאשר יצאתי מהבניין פלאי פלאים הגמגום חזר לקדמותו והגמגום שלי כבד. כנראה שהטיפול השפיע עלי יותר בדרך פסיכולוגית שפיתחתי שהייתי במקום מאשר הטכניקה שנילמדה. עד היום לא הצלחתי לפענך את הנוסחה הפסיכולוגית ההיא ש"סידרה" לי את הדיבור בצורה מושלמת מגמום קשה מאוד לדיבור חלק לגמרי. כיום רוב המחקרים (המעטים) מתמקדים יותר בחלק המכני גופני של הבעיה ולדעתי כאן הטעות וזו היא הסיבה לכך שהם לא מניבים פירות ואין שום פיתרון נראה באופק. אם מסתכלים לעומק בשיטה שדוגלת בה CTI רואים שגם שם מבינים שהבעיה מתחילה בראש, אבל הבעיה שהטיפול עצמו מתמקד יותר בטכניקות לדיבור נכון (דיבור ללא שימוש בשיניים וכדומה שנזכרו בהודעה הראשונה). העיסוק ב"תרגולים" ובטכניקות מכניות עוזר רק לטווחים לקצרים ומשפר את הדיבור שיפור קל בלבד. בנוסף הגימגום תלוי בתדירות התרגולים. וכל זה טעות אחת גדולה. לנו המגמגמים יש את אותם איברים פנימיים ומבנה כמו לכל בן אדם אחר וכל החלקים שאחראים על הפקת הדיבור תקינים לגמרי. בעיה כזאת צריכים לפתור מהשורש ושורש הבעיה(גם לפי CTI) הוא במוח ש-עליו צריכים לעבוד. עליו צריכים לחקור, עליו צריכים למקד את הטיפולים. חבל שאין בתארים בפסיכולוגיה התמחויות בנושאי הגמגום כי רק משם תבוא הגאולה. .

geashono

New member
תגובה

אני שומע את הדברים האלו כל כך הרבה פעמים הבעיה היא שבנתיים לא פיענחו את הגמגום וזה גם לא עומד לקרות בעשרות שנים הקרובות אז השאלה מה לעשות ? לבכות, לחכות עד גיל 60 שלרוב המגמגמים יש הטבה משמעותית לדעתי עד כמה ששיטתה של ברברה נכונה או לא אני לא איש מקצוע לקבוע אבל בפועל זה שיטה שלא הוכחה כי להטבה זמנית בגמגום יש יותר מ 100 שיטות והשיטה היחידה שהוכחה לטווח ארוך היא השיטה הטכנית אז נכון שהיא קשה -יותר קל לגמגם? הסיבה לדעתי שאתה לא הצלחת היא כי לא הפנמת את הטכניקה לא כי אתה לא מוכשר אלא שזו שיטה שהיא לא פשוטה והיא דורשת ליווי צמוד -שלא קיים אצל כמעט אף גוף טיפולי חוץ מפלואנסי ויש עליות וירידות אבל אני לא מדמיין את עצמי מה הייתי לפני שטופלתי בשיטה- סיוט ומי שלא רוצה לעבור את המסלול כומתה הזה ומעדיף לחכות עשרות שנים זה הבחירה שלו

Ren83

New member
אני יענה על השאלות שלך

"שבנתיים לא פיענחו את הגמגום וזה גם לא עומד לקרות בעשרות שנים הקרובות אז השאלה מה לעשות ? " תשובה: לשנות את כיוון המחקרים לכיוון פסיכולוגי כי הכיוון הפיזי מנוסה כבר שנים ללא אף ניצוץ של הצלחה. הסיבה שאני לא הצלחתי זה אותה סיבה שעוד 99 מהמטופלים בCTI או פולנסי לא הצליחו והיא מה שאמרת, חוסר התמדה ותרגולים. אז 99 מאיתנו דפוקים ועצלנים? ובלי קשר גם אלה שתרגלו ו"הצליחו" זה לא עבר להם לגמרי וזה עזר להם באופן זמני, ושוב, הם רק אחוז. מה לעשות השיטות האלה לא מעשיות.

geashono

New member
תראה אולי זה קשה

אבל האמת היא שאפשר לשלוט בגמגום זה צורך המון כוחות אבל זה אפשרי

shuky63

New member
אבל מי אמר שיש דרך אחת טובה לדבר בכל המצבים

אני מכיר מהכרות אישית את שתי הטכניקות(טופלתי בשתיהן),מצאתי שהטכניקה של cti טובה יותר למצב של הרצאה,כשאתה מדבר מונולוג .הטכניקה של הדסה מוצלחת יותר כשאתה בלחץ וצריך לנהל שיחות של משפטים קצרים.

geashono

New member
דווקא אצלי זה הפוך

אני מטופל בטכניקה של הדסה ויותר קל לי בשיחות ארוכות יותר קשה לי בשיחות קצרות אבל הקושי הוא מאוד פסיכולוגי ועל זה ניתן לעבוד גם אם זה קשה

or83

New member
השנה...

השנה ימלאו 10 שנים לסיום הטיפול שלי ב-CTI. עשיתי את הקורס בכפר שמריהו כשהייתי בן 13. מאז קרו הרבה מאוד דברים והרבה עליות ומורדות אבל בשורה התחתונה אני מאושר שעשיתי את הקורס. היה שווה כל שקל.

למעלה