המלצה חמה משבת

shiri67

New member
המלצה חמה משבת

הביאה אפיהילזהו אחד מהמתכונים שלי של שעות החירום:רבעים של עוף עם העורלמרוח בפפריקה אבל הרבה פפריקה משני הצדדיםלחתוך ראש של שום לרוחב (כלומר דרך השיניים ומקבלים שני חצאים בצורה של פרחים). לא צריך לקלףמעט סוכר או כמו סוכר. מעט מעט מלח אם בכללזהו.לא צריך להוסיף מיםלא צריך להוסיף שמןעל אש קטנה כמה שעות עד שנהייה רך רך. מעדן.אפשר להוסיף תפוחי אדמהמכיוון שהייתי סקפטית, הנחתי שכבת פרוסות בצל בתחתית הסיר.הכנתי תערובת של שמן, פפריקה מתוקה וקצת גריל עוף, מרחתי את חלקי העוף שנכנסו על הבצל שטוגן קלות. חצאי שיני ראש שום,העוף טוגן גם כן משני צידיו. ואז.... זהו. על אש קטנה התקיים הקסם. נוצר רוטב טעים .לאחר שעה הוספתי ריבועי תפוחי אדמה.אחרי שעה וחצי נוספות כיביתי.היה טעים. רך. קלי קלות

אמרלדה

Active member
אצלי הבלגן גם במחשב רגיל. ואצלנו אוכלים כמה ראשי שום...

בכלל, בכל עוף או אוכל שמכניסה לתנור (ורוב האוכל שלנו בתנור, לא בבישול)
מכניסה ראש שום אחד לפחות אם אנחנו רק שניים, ויותר אם יש אורחים.
וגם אני חוצה אותם כך.

אפיהיל

New member
שלום שלום לכולם והערות על המתכון
לא נכנסתי מזמן. הרבה נסיבות ותקופה מוטרפת לחלוטין
והעיקר הרלוונטי מבחינת הפורום הוא שכמעט לא אכלנו בבית בחגים.
אבל הנה פוסט חגים, התגעגעתי והחלטתי לבדוק מה קורה, וכמה נחמד לגלות שמתכון שהעליתי בעבר הוא ההודעה העליונה בדיוק עכשיו

ולעצם העניין
כל הרעיון במתכון הוא שלא צריך לעשות כלום. לא לטגן. לא להוסיף מים. לא להוסיף שמן. כלום
כפי שהגדרתי מתכון חירום
עוף רבעים משוח בפפריקה (והרבה), סוכר או כמו סוכר, ראש שום חתוך דרכו לשני פרחים. וכן או לא מלח לפי העוף
ולשים מכוסה על אש קטנה לכמה שעות
זהו.
העוף מוציא הרבה נוזלים והוא עצמו יוצא נמס בפה. לא צריך להוסיף מים כי האש היא קטנה וקצב יציאת הנוזלים.
אם רוצים אפשר להוסיף תפוחי אדמה עם העוף מיד בהתחלה ואז יש גם תוספת מעולה

אמרלדה

Active member
בדיוק הבוקר חשבתי עלייך ואמרתי לעצמי

שאשאל הערב את המתהוללת אם היא יודעת לאן נעלמת...
אז יופי שאת פה.

אפיהיל

New member
תודה! אין לך מושג עד כמה אני שמחה להיות כאן שוב

shiri67

New member
אמרתי שהייתי סקפטית

ולא היה לי אומץ. גם כך היה לי מאוד קל. מבטיחה לנסות גם בלי הבצל. לא הוספתי מים. נהננו מאוד.

אפיהיל

New member
ואם את רוצה ממש להעיז הכי הכי קל ומהיר.....
אם ממש אין זמן וצריכים הכל למחרת השבת, אז מה שעושים זה

תפוחי אדמה קלופים בתחתית הסיר
מעל העוף רבעים
לכסות
ועל הפלטה.
זהו.
מדהים. רך. נמס. משהו.
ושוב, לא צריך מים, לא צריך שמן, לא צריך כלום
כמובן שאם הפלטה חזקה צריכים לעקוב שלא יישרף למטה ולשים במיקום הנכון בפלטה

בזמנו אמא שלי אמרה לי לעשות כך כאשר הם נסעו לחו"ל והשאירו אותי פעם ראשונה לבד. אבל אחר כך היא עצמה לא האמינה שזו הצורה שהיא אמרה לי לעשות, ללא תוספת מים או שמן. אבל העובדה היא שזה עובד ויוצא מ-ע-ד-ן

shiri67

New member
רושמת לזכור, במיוחד בחגים, כשאפשר לבשל זה ממש

מתאים. שמים בבוקר על הפלטה ואוכלים בצהרים. רעיון מבריק, לאוכל טרי.

אפיהיל

New member
המתכון השני מיועד לעל הפלטה למשך הלילה
לא ניסיתי לזמן יותר קצר. סביר להניח שטוב אבל שונה. כי כמובן הבישול האיטי אבל הממושך משנה את הטעם לעומת בישול איטי יותר קצר
כלומר ההגיון אומר שהכל יהיה טעים ורך, אבל אני לא בטוחה שמיוחד כמו בבישול הממושך.

למעלה