המלצה - ויפסנה

yatsek

New member
לא כל כך הבנתי - אינקא

אם הכוונה שאתה כבר יודע לעשות מדיטציה ולכן לא זקוק להמלצות על טכניקה חדשה - ממילא יוצא שהמלצתי לא הייתה מכוונת אילך. אם התכוונת למשהו אחר לא הבנתי.

אינקה

New member
מהות הביקורת

המבקרים את הויפאסנה כאן אינם נמצאים במקום בו היא רלוונטית עבורם, על כן הביקורת, ועל כן היא אינה מתקבלת על ידך. ובמילים פשוטות: הויפסאנה היא "טכניקה". מי שהגיע לתובנה כי מדיטציה אינה "טכניקה" אלא מהות, פוסל מייד כל שיטת אימון פרה-מדיטטיבית בעלת מסגרת נוקשה. למה? כי למדיטציה אין ולא יכולה להיות מסגרת נוקשה. אין לה שום דבר כלל. מצד שני יש מתרגלים שמסגרת כזו כן תורמת להם בשלבים הראשונים. הדיון הזה הוא בערך כמו להתוכח עם ציפורים על תעופה. מהמקום בו הן עפות כל נסיון מאורגן לקפוץ ולנענע בכנפיים נראה כבדיחה. הן אומרות: "מה העניין? פשוט תיפלו מן הענף והרוח כבר תיקח אתכם". לך תבין ציפורים.

drall

New member
זה נורא קל להגיד "אני לא יודע

אני לא מבין, אבל בכל זאת אני צודק." רוב האנשים שלא מבינים כלום במדיטציה מאוד מתפעלים מהויפאסנה של גוואנקה. הם גם מתפעלים מהטירונות של גולני, זה נראה הישג ראוי להערכה. אני מצטער, גוואנקה ותורתו רצופים בשגיאות , בבורות ובהצמדות לסטיגמות. הוכחתי את זה מספיק כאן ובמקומות אחרים ואם מישהו עדיין מתעקש לטעון שגוואנקה צודק בלי לתת איזשהם תשובות לטיעונים הקרדינליים נגדו, אבקש לצרף אותו לסטטיסטיקה אודות התרבות החרדים בארצינו הקטנטונת. גם הם צודקים תמיד בלי להבין למה. דרול

למעלה