המלצה בבקשה

FHOENIX

New member
המלצה בבקשה

האם קיימת מוזיקת ג'אז שתפקיד הבאס הוא התפקיד הראשי. אם כן מישהו יכול להמליץ לי על אומנים ושירים. עוד בקשה; מישהו מכיר דיסק מומלץ של ZOOT SIMS

FABER

New member
באס/פאס

מכיוון שהוזכר שמו של joe pass בשירשור קודם נראה היה לי שזוהי העת הנכונה להמליץ על דיסק שהוא הוציא עם הסקסופוניסט zoot sims (ובהודעה זו אני סוגר מעגל)-הדיסק נקרא blues for two והוא משלב בצורה יפה את שני האמנים הגדולים האלה וכליהם, שני דואטים יפים שמופיעים בדיסק הם:poor butterfly והשיר שנושא את שם הדיסק-blues for two-מתוק מתוק! בהקשר לשאלתך הראשונה, אני חושב שהאמן שעושה את הבאס לכלי ראשי בצורה הכי מובהקת הוא marcus miller כמובן שישנם עוד רבים שעושים זאת אך זה לא באותה צורה. אמנים כמו jaco pastorius ,stanley clarke, jamaaladeen tacuma-ששמו הוזכר לפני מספר ימים פה בפורום, הם אומנם באסיסטים מובילים אך בחלק מן הקטעים הם נבלעים ברקע ונותנים במה לכלים אחרים. marcus miller עושה זאת אחרת, הוא מנגן סולאים על באס ואת כל ה-lead כשברקע מנגן לו באסיסט ליווי.-שמע את nikki's groove -קטע די פאנקי שלו.

adiluz

New member
בקטע "so what" של מיילס

דיוויס, בנושא הבס עושה את התפקיד המרכזי אבל בשאר הקטע לא. יש גם את אבישי כהן הבסיסט שאצלו הבס ממש דומיננטי. אלבום מומלץ שלו שכדאי לשמוע בכל מקרה"devotion".

FABER

New member
עפ"י דעתי הדיסק סולו הראשון של

אבישי כהן הרבה יותר מוצלח ומקורי מאשר devotion הוא נקרא adama וזכה לשבחים רבים (ובצדק)-באסיסט בחסד (מי גידל אותו? מי אם לא אנחנו! :)

seafox

New member
אוקיי.

מרכוס מילר מוזיקת פיוז'ן כושית. שני דיסקים טובים the sun don't lie M2 מספר קטעים של ג'אקו פסטוריוס מביניהם קטעי סולו באס.ג'אקו פסטוריוס ב weather report תפקידי הבאס שלו שם מאוד משמעותיים ומאוד אקטיביים ביחס למלודיה.

למעלה